Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

A kivétel erősíti az (alap)szabályt?

A Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselőt nem indít megyei közgyűlési mandátumért. Mégis: Nógrádi Zoltán honatya vezeti a Csongrád megyei önkormányzati választáson induló Homokháti Önkormányzatok Egyesülete listáját. E „kivételezés" magyarázatára kértük a párt szóvivőjét, illetve az érintettet.
A „párton belüli főszabály", hogy a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselőt nem indít megyei közgyűlési mandátumért. Ugyanis meg szeretnék erősíteni azt az új politikai generációt, amely megmutatta magát az országgyűlési választásokon. A területi önkormányzati voksolásra összeállított Fidesz-listán azonos arányban kaptak képviseletet a választókerületekben dolgozó fideszesek és a szövetséges szervezetek – tudtuk meg Szijjártó Pétertől, a párt szóvivőjétől. Nógrádi Zoltán Fidesz-honatya neve azonban föltűnt a Homokháti Önkormányzatok Egyesületének listavezetőjeként. Ezt nem tekinti alapszabály-ellenesnek, illetve a szövetség érdekeit, illetve jó hírét súlyosan sértő magatartásnak a pártszóvivő, mert szerinte Nógrádi mint polgármester vesz részt a kistelepülések érdekvédelmi szervezetének munkájában.

– Minden szabály alól van kivétel – fogalmazott a Homokhát fővárosa, Mórahalom első embere. A Fidesz jóváhagyta a megyei közgyűlési választáson egyébként harmadik alkalommal induló szervezet, a Homokháti Önkormányzatok Egyesületének kezdeményezését: Mórahalom polgármestereként vezetem ezt a listát.

– Mint a Fidesz „titkos elnökjelöltje"? – kérdeztük a párt 1998. évi megyeelnökjelöltjétől.
– Nem. Mórahalom polgármesterjelöltjeként, illetve megyei közgyűlési mandátumért indulok az önkormányzati választáson – fogalmazott.

Polgármester, a homokháti kistérség érdekvédője, a Fidesz szakpolitikusa és országgyűlési képviselője. Ezt adta meg feladatai sorrendjének Nógrádi Zoltán, aki nem érzi „kivételezésnek", hogy a többi Fidesz-honatyával szemben ő részt vehet a területi önkormányzati választáson. Szerinte a területfejlesztési források megszerzése a megyei pozíciókon is múlik, miközben a területi önkormányzat feladata, hogy fölkészüljön a 2010-ben fölálló regionális önkormányzatiságra, mert egyáltalán nem mindegy, hogy a megyék közül melyik vezeti a dél-alföldi régiót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roli ismeretleneknek köszönheti az életét

Ma este hazatérhet Palicsra Szabó Roland, kemoterápiás kezelése befejeződött. A nyolcéves szabadkai… Tovább olvasom