Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

A klinikára költözött a szegedi fogászati szakellátás

Szeged - Hétfőtől a szegedi fogklinikán folyik tovább az eddig a Vasas Szent Péter utcai rendelőintézetben működő fogászati szakellátás. A városi egészségügyi ellátórendszer integrációjának második lépésével nem változnak a rendelési idők és a beutalási rend. A színvonal viszont javul.
A szülészeti és nőgyógyászati ellátás egyesítése után a szegedi egészségügyi integráció második, betegellátást közvetlenül érintő lépését mától érzékelhetik a páciensek. Hétfőtől az eddig a Vasas Szent Péter utcai II. rendelőben folyó fogászati szakellátás a fogászati és szájsebészeti klinika Tisza Lajos körúti épületében működik tovább.

Mint Nagy Katalin, a fogorvostudományi kar dékánja és az intézet vezetője elmondta: három szájsebészeti, három röntgen, egy fogszabályozási és egy parodontológiai járóbeteg-szakellátás költözött át a klinikára. A gépek és műszerek részletes leltárt követő átszállítását már elvégezték, az eddigi szakellátás helye teljesen kiürült. A költözés költségeit a klinika egyelőre saját forrásból fedezte, de számítanak ennek külső forrásból történő kompenzálásra.

A professzor hangsúlyozta: a költözés a II. rendelőben lévő alapellátást, azaz a fogászati háziorvosi magánpraxisokat nem érinti, az áthelyezés csak a szakellátásra vonatkozik. Hozzátette: a költözéssel nem változnak a rendelési idők, és a beutalási rend is változatlan marad. Ez utóbbi azt jelenti, hogy Szeged és vonzáskörzete járóbeteg-szakellátását végzik. Nagy Katalin szerint megfelelően felkészültek a betegfogadásra, így a megnövekedő forgalom miatt nem lesz hosszabb a várakozási idő.

Az eddig a Vasas Szent Péter utcában dolgozó összes kollégát átveszi a klinika, mondta el a dékán. Azt azonban hozzátette: a rendelőintézeti illetve a klinikai szakemberek is munkaidő-csökkentésre számíthatnak. Az integráció egyik lényegi eleme a szakellátás javítása, ennek érdekében hamarosan a lényegesen jobb diagnosztikai lehetőségeket kínáló, digitális röntgenfelvételeket használnak majd a teljes szegedi szakellátásban. Ez hatékonyabbá és gyorsabbá teszi a betegellátást is. Az átállás ideje alatt a – betegellátás zavartalansága érdekében – még használnak ugyan filmes röntgent is, de ennek napjai meg vannak számlálva.

Olvasóink írták

  • 1. Hunya Ágnes 2008. február 02. 20:03
    „Az átköltözést jónak tartom, biztos vagyok abban, hogy emelkedni fog a szakelllátás színvonala. Szeretném tudni, hogy egy különösen nagy probléma megoldásához hogyan tudok bejutni az Önök szakrendelésére. A fogászat terén nem tudom a viszonyokat, de természetesen fizetem a szükséges összeget, amelyet nem támogat a tb. pl. műgyökér, csontpótlás. De nagyobb biztonságban érezném magam a klinikai szakemberek kezében, tekintettel a probléma bonyolultságára, talán már "székben" nem végezhető el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken nyitott a szegedi korcsolyapálya

Szeged - Sok diák lógott az iskolából, csak azért, hogy az elsők között korcsolyázhasson a szegedi… Tovább olvasom