Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A Kodály térre két középiskola költözik

Már barátkoznak egymással az összeköltöztetésre ítélt szegedi Tisza Lajos és Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola tanárai és diákjai. Az egyesülésből születő új intézmény otthona a megszüntetett általános iskola Kodály téri épülete, amit a nyári szünetben felújítanak. Ám a tanműhelyeknek még nincs meg a helye.
Nyáron összeköltözik a szegedi Kossuth Zsuzsanna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola és Szakképző Iskola valamint a Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskola. A lépésre a két intézmény tanári kara és diáksága úgy is készül, hogy elkezdte az ismerkedést, a barátkozást. A két tantestület munkaközösségenként már többször is találkozott – hallottuk Horváth Attilától, az egészségügyi szakközépiskola igazgatójától. A Tisza Lajos szakközépiskola áprilisi diáknapjára, a sport és nyelvi versenyekre pedig hivatalosak voltak, és meg is jelentek a Kossuth Zsuzsanna tanulói – tudtuk meg Koczor Lajos igazgatótól.

Két műszak

A két szakközépiskola összesen ezernél is több diákja közül a 18 évesnél fiatalabbak szeptembertől délelőttönként népesítik be a felújított Kodály téri épületet. A „délutáni műszakban" az idősebbek, vagyis az esti és levelező tagozatosok, illetve a felnőtt szakképzésbe bekapcsolódók koptatják az iskolapadot. Az épület reggel héttől este nyolcig tartó kihasználtsága teljesnek lesz mondható.

A két középiskola szakemberei összeírták, nagyjából milyen eszközökre, felújításra lenne szükségük, illetve milyen bútorokat, berendezéseket vinnének magukkal új otthonukba. A jelenleg utolsó tanévét élő Kodály téri Általános Iskola fölszerelését ugyanis – információink szerint – a Makkosházi, és a „Rókus kettes" suli veszi át. Az így üressé váló Kodály téri épület felújításának költségeit Solymos László alpolgármester 50 millió forintra becsüli. A nyári szünetre időzített renoválás a fénycsöves lámpatestek és a radiátorok cseréjétől kezdve az informatikai és elektronikai hálózat fejlesztésén át, a vizesblokkok átalakításáig szinte teljes körűnek mondható. A közbeszerzési eljárás elkezdődött. Az összes, új helyre költöző iskola városon belüli mozgására körülbelül 9 millió forintot szán az önkormányzat.

– A könnyűiparisok gyakorlati képzése részben külsős helyszíneken történik – ismerte el Solymos alpolgármester. De hogy pontosan hol lesz a tanműhely, azt nem árulta el, mert még nem zárult le az egyeztetés. Információink szerint elképzelhető, hogy a Tisza Lajos szakközépiskola jelenlegi épületét nem sikerül kiürítenie a városnak, mert ott marad két tanműhely.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek is voltak a ''Falkában''

Az elmúlt héten gyerekekből álló „Falkával" néztek farkasszemet az Egy a 100 ellen játékosai a… Tovább olvasom