Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

A komédiákat szereti a százezredik néző

Szeged - Megvan a Szegedi Nemzeti Színház százezredik fizető nézője idén is: a budapesti Gaál Enikő tegnap a Képzelt fösvény beteg ma esti kisszínházi előadására váltott jegyet a kedvesének születésnapi ajándékként.
Virággal, a Szegedi Nemzeti Színház 125 éves jubileumára megjelent reprezentatív albummal és a december 21-i karácsonyi koncertre az igazgatói páholyba szóló két belépővel köszöntötte tegnap a jegyirodában Gyüdi Sándor főigazgató teátruma idei százezredik fizető nézőjét, Gaál Enikőt.

– Történelem–földrajz–magyar szakon idén diplomáztam a szegedi egyetemen; hallgatóként a HÖK-irodától gyakran kaptunk színházjegyeket, így rendszeresen jártunk a barátaimmal színházba. Annyira megszerettük, hogy születésnapra és karácsonyra is gyakran színházjegyekkel ajándékoztuk meg egymást. Bár nyár óta már Budapesten élek, most épp a párom születésnapjára vásároltam jegyet a Képzelt fösvény beteg kisszínházi előadására, amikor közölték, hogy én vagyok az idei százezredik jegyvásárló. Kellemes meglepetés volt a virág és az ajándék – mesélte Gaál Enikő, aki a komédiákat szereti a legjobban, elsősorban a darabok címe alapján választja ki, hogy mit néz meg. – Szeretem, hogy Szegeden még megvan a színháznak az a varázsa, ami a budapesti teátrumokra már egyre kevésbé jellemző. Itt az emberek még különleges programnak tekintik, ha este színházba mennek. Szépen felöltöznek, megadják a módját. Ettől sokkal ünnepibb a hangulat, nagyobb élményt jelentenek így az előadások.

Gaál Enikőt Gyüdi Sándor főigazgató köszöntötte. Fotó: SZNSZ/Veréb Simon
Gaál Enikőt Gyüdi Sándor főigazgató köszöntötte.
Fotó: SZNSZ/Veréb Simon

– 2008-ról 2009-re a hazai színházak közül a legnagyobb mértékben nekünk emelkedett a fizetőnézőszámunk. Kicsit kételkedtem abban, hogy ezt a jó eredményt 2010-ben is meg lehet ismételni, mégis sikerült. Ráadásul úgy, hogy a tavalyi naptári év három gyermekelőadásával szemben erre az évre csak kettő esett. Abban bízom, hogy nemcsak a százezres nézőszámot érjük el, hanem az év végi eredményünk is körülbelül megegyezik majd a tavalyival – mondta Gyüdi Sándor. Idén majdnem két héttel korábban érték el a százezres nézőszámot – ez annak is köszönhető, hogy a kisszínházi előadások szinte telt házzal mennek és az operafesztiválnak is magas volt a nézettsége, valamint a Traviata és a Csárdáskirálynő is népszerű a nagyszínházban. A direktor úgy véli, az idei önkormányzati költségvetési támogatás emelkedése és a fizetőnézők számának növekedése együtt azt eredményezi, hogy a szegedi színház 2011-es állami támogatása jelentősen emelkedhet.

Kínálat

Decemberben 43 előadást kínál a szegedi színház. A repertoárdarabokra éppúgy keresik a nézők a jegyeket, mint az ünnep körüli időszak vendégprodukcióira, koncertjeire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapkárosultaknak segítenek

Pusztamérges - Szabó István pusztamérgesi lakos a Kolontár és Devecser térségében élő… Tovább olvasom