Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Szeged - Kedden a megyeházán filmvetítéssel egybekötött visszaemlékezést, szerdán a szegedi, Glattfelder téri emlékműnél koszorúzást és gyertyagyújtást tartottak.
A kommunizmus áldozataira emlékezett a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal: kedden a megyeházán filmvetítéssel egybekötött visszaemlékezést, szerdán a szegedi, Glattfelder téri emlékműnél koszorúzást és gyertyagyújtást tartottak.

A Szovjetunióba hurcoltak emlékéve: a kommunizmus áldozataira emlékeztek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A filmvetítés vendégét, a nagymágocsi Horváth Lászlót a gyermekéveitől, a fiatalságától, a családjától szakították el a szovjet hatóságok. A koszorúzáson köszöntőt mondott Juhász Tünde kormánymegbízott, majd Wittner Mária, akinek majdnem az életével kellett fizetnie az 56-os forradalomban vállalt szerepéért.

A Szovjetunióba hurcoltak emlékéve: a kommunizmus áldozataira emlékeztek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A kormány az idei évet a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította. A döntés a méltó megemlékezést szolgálja arra, hogy hetven éve, 1944–45-ben megkezdték a Szovjetunióba kényszermunkára történő internálást.

Hódmezővásárhelyen Tőkéczki László egyetemi tanár mondott beszédet tegnap az Emlékpontban, majd mécseseket gyújtottak. A város középiskolásai tematikus tárlatvezetéseken vettek részt a közgyűjteményben. Makón a Csanád vezér téri '56-os kopjafáknál szerda este a Jobbik, illetve a Fidesz tartott külön-külön gyertyagyújtást, illetve megemlékezést.

Makón a Csanád vezér téri '56-os kopjafáknál szerda este a Jobbik, illetve a Fidesz tartott külön-külön gyertyagyújtást, illetve megemlékezést.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézzel mesélnek a világukról: ˝beszélgetés˝ babajelekkel

Olykor hiába próbálja a baba megértetni a szüleivel, mit szeretne, mivel nem tud beszélni, sokszor… Tovább olvasom