Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

A kormánymegbízott fűtött termet nyittatott

A párbeszéd során B. Nagy László többször leszögezte, hogy lokálpatriótaként, szegediként elkötelezett az egyetem sorsa iránt. Végül kinyittatott egy fűtött termet azok számára, akik a megyeházán töltik az éjszakát, mert az aulában éjszakára lezárják a fűtést.
A szegedi fiatalok békés, kormányhivatali demonstrációjának hírére hétfőn este a parlamentből Szegedre utazott B. Nagy László. A kormánymegbízottat a megyeháza aulájában nagyjából ötven-hatvan fiatal várta, akik érkezésekor megtapsolták a párbeszédre nyitott politikust. B. Nagy László ígéretet tett arra, hogy továbbítani fogja a szegedi egyetemisták javaslatait Balog Zoltánhoz.

A kormánymegbízott újságírók jelenlétében válaszolt a fiatalok kérdéseire. Majd egy órás diskurzust folytatott velük, amelyben számos kérdést szóbahoztak a demonstrálók. Elsősorban természetesen az államilag támogatott helyek drasztikus csökkentése volt a téma, amelynek kapcsán a kormánymegbízott dicséretesnek nevezte, hogy a hallgatók kiállnak a tervezett változtatások ellen, amelyek őket már nem, de a jelenlegi gimnazistákat érinthetik. Ugyanakkor igyekezett megláttatni velük azokat a mélyebb gazdasági összefüggéseket is, amelyek a kormány – néha népszerűtlen – döntései mögött állnak.

B. Nagy László hangsúlyozta, hogy nagyon szűk mozgásteret ad a kormánynak a jelenlegi gazdasági helyzet arra, hogy minden, az ország számára fontos dologra pénzt juttasson. A jelenleg zajló változások azt célozzák, hogy betartsuk az Alaptörvényt, amely kijelenti, hogy az államadósság tovább nem növekedhet, az Európai Unió ugyanakkor határozottan elvárja a költségvetési hiány csökkentését.

Elmondta azt is: megérti a fiatalok aggodalmát, de tisztán kell látni, hogy a kormánynak figyelembe kell vennie más csoportok szempontjait is a döntéshozatalkor. Köztük például azok véleményét, akik számon kérik, hogy Magyarország a külföld számára képez értelmiséget a magyar adófizetők pénzén. Fontos szempont az is, hogy a felsőoktatás olyan szakembereket képezzen, akikre a hazai munkaerőpiacnak szüksége van. A beszélgetők egyetértettek abban, hogy felsőoktatás kérdését nem lehet úgy kezelni, mint egy sort az ország költségvetési tételei között és nem lehet az egész rendszerből kiragadva értelmezni, vagy elrendezni.

A párbeszéd során B. Nagy László többször leszögezte, hogy lokálpatriótaként, szegediként elkötelezett az egyetem sorsa iránt. Javasolta, hogy juttassák el hozzá az egyetem hallgatói a holnapi napon (december 11) javaslataikat, amelyeket továbbítani fog az Emberi Erőforrás Minisztérium miniszteréhez, Balog Zoltánhoz.
Végül kinyittatott egy fűtött termet azok számára, akik a megyeházán töltik az éjszakát, mert az aulában éjszakára lezárják a fűtést.

Olvasóink írták

 • 18. czindi 2012. december 11. 17:43
  „volt egyszer egy szakállas, kopasz ( mellesleg szifiliszes ) ember, ő mondotta: " tanulni, tanulni, tanulni..."”
 • 17. X_Y 2012. december 11. 16:47
  „14.kontrapista 2012.12.11. 12:30

  Sajnállak...rossz lehet neked. Mindig dörgölőznöd kell valakihez.. Most éppen Orbanescuhoz (előtte Tito, aztán Milosevic...)

  Azt meg hogy mindenkit lekommunistázol úgy hívják: túlkompenzálás. Megvan még a szerb piros párttagkönvecskéd?”
 • 16. vmagdi 2012. december 11. 14:00
  „wááááááááááááá "Magyarország a külföld számára képez értelmiséget a magyar adófizetők pénzén. " Hát akkor talán munkahelyeket is kellene teremteni”
 • 15. NP1 2012. december 11. 13:09
  „GondaIstván 2012.12.11. 10:15

  Ez a Drága Jó Ember képviselte már az érdekeinket az elkerülő út nemfizetővé tétele érdekében is.
  Emlékszel hogyan szavazott ez a minden ízében szegedi, mélyen magyar lokálpatrióta?
  Na erre számíthatnak az egyetemisták is.”
 • 14. kontrapista 2012. december 11. 12:30
  „7.X_Y
  A MSZP-ben már rég bevett gyakorlat, amiből sokaknak haszna van, beleértve magadat is !”
 • 13. GondaIstván 2012. december 11. 11:51
  „11. azbest: Azért az oktatás leépítésének végső alapja az, hogy csökken a gyerekszám. Ezt kellene megállítani. Nekem pl. 7 gyermekem van. Lehet követni a példát.”
 • 12. maci53 2012. december 11. 11:43
  „Már csak Cicjolina és egy hordó Wisky kell nekik.”
 • 11. azbest 2012. december 11. 11:00
  „A hiány növekedésének megakadályozása nehezen fog menni, ha az oktatást és a gazdaságot is leépítik (iskolák és vállalkozások bezárása). A hiányt százalékban adják meg, a GDP pedig rohamosan csökkenni fog, ha se oktatás se gazdaság nem lesz. Kevesebb GDP-hez képest nagyobb százalék lesz az ugyanakkora adósság is.”
 • 10. dondongó 2012. december 11. 10:54
  „9. GondaIstván 2012.12.11. 10:15
  Hagyjuk inkább azt a 2006-ot. A jobbikos csőcselék molotovozott egy jót, felgyújtotta fél Pestet, nekiment a tévé székház elé vezényelt szerencsétlen kisrendőröknek és budinak használta a Kossut teret. Szóval tombolt a politikai kultúra.:-)”
 • 9. GondaIstván 2012. december 11. 10:15
  „6. Hammada_Fleet és 7. X_Y
  Mit tartok jónak a reagálásában:
  - nem zárkózik el, hanem a helyszínre megy
  - közvetlenül kommunikál a választóival
  - nem rendőrért kiállt, hanem meleg termet nyittat az éjszakázáshoz
  - másnapra megbeszélésre hívja őket
  Tehát nyitott, közvetlen, kommunikatív, kreatív. Ez merőben más hozzáállás, mint amit eddig akár a Fidesztől, akár az MSZP-től megszoktunk. Mennyire másként alakulhattak volna a dolgok, ha csak annyi gesztust tesz 2006-ban a TV-elnöke, hogy átveszi Toroczkai Lacitól a petíciót?”
 • 8. andresss 2012. december 11. 08:56
  „Hammada-kitisnyalszte-Fleet,

  gondok sajnos vannak,nem is kevés. Tudomásul kell venni, hogy üres tarisznyából nincs mit osztogatni. Azt hogy ki ürítette ki a tarisznyát a fantáziádra bízom. Amennyiben az előző időszakok hitelfelvételi-pénzosztogatási politikája lett volna folytatva mi is ott tartanánk ahol a görögök, spanyolok. Sajnos minden számlát előbb vagy utóbb valakinek ki kell fizetnie- és nem biztos hogy annak aki az adósságot megcsinálta. Viszont jó érzéssel tölt el az adott problémához (diákmegmozdulás) való hozzáállás. Emberi módon próbálnak kommunikálni és nem veretik meg a saját népüket mint valakik (?) 1956 és 2006 ban.”
 • 7. X_Y 2012. december 11. 08:45
  „4.GondaIstván 2012.12.11. 07:30

  Befáradhadsz Bnagyonnagyhoz vagy a helyi fidesz irodába a pénzedért...Mert annyira nem lehetsz kretén hogy ezt ingyen csinálod..”
 • 6. Hammada_Fleet 2012. december 11. 08:35
  „"A párbeszéd során B. Nagy László többször leszögezte, hogy lokálpatriótaként, szegediként elkötelezett az egyetem sorsa iránt."

  Jó is ha B. Nagy vigyáz magára, ellenkező esetben kaphat egy b. nagy pi... azaz pardon, potrohon rúgást. (Ez így átmegy?)

  "4. GondaIstván 2012.12.11. 07:30

  Eddig nagyon nem csíptem B. Nagy Lászlót, de ezt a helyzetet szerintem most 100%-osan oldotta meg."

  Fel a fejjel, Pista, B. Nagy is biztosan szeret téged és a te helyzetedet is 100%-osan meg fogja oldani.

  Egyébként a hozzászólásod nem csak jellemtelen nyalás, hanem hülyeség is. B. Nagynak nem termet kéne nyitni (azt is, persze), hanem Orbán előtt verni az asztalt, hogy legyen már vége ennek az esztelen ámokfutásnak, amit művelnek minden téren. B. Nagyot persze nem erre tartják, mint ahogy téged se.”
 • 5. KamuNeni 2012. december 11. 08:25
  „Szuk mozgasteret ad a gazdasagi helyzet mert a kormany lekicsinyitette a ketrecet. EN is ha a kutyat sokkal kissebb ketrecbe teszem annak is szuk mozgastere lessz es semmi ha meg kissebbe teszem. Ok is ezt tettek. Mostmar meg nem latjak a kiutat mert fogalmuk sincs hogy jutottak oda.”
 • 4. GondaIstván 2012. december 11. 07:30
  „Eddig nagyon nem csíptem B. Nagy Lászlót, de ezt a helyzetet szerintem most 100%-osan oldotta meg.”
 • 3. gbalazs 2012. december 11. 07:11
  „Kedves DM! Csak a címben három hiba? Mégis csak szükség van oktatásra...”
 • 2. shouri 2012. december 11. 07:00
  „Tojik bénagy az egyetemre,tönkrevágják azt is,sajnálom. Az újságírónak helyesírásból elégtelen.”
 • 1. WSS 2012. december 11. 06:39
  „Kedves cikkírók! Legalább a helyesírásra figyeljenek! Nem nyitatott hanem NYITTATOTT és nem fütőtt hanem FŰTÖTT!
  Szégyen, hogy ilyen emberek írnak cikkeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Extrém sport a kerékpározás

Környezetgazdák: feladatunk a járhatóság biztosítása, és nem feladatunk a "fekete" vagyis a puszta aszfaltig való teljes hómentesítés. Tovább olvasom