Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

A kreatívok királya lehet a Noé

Szeged - Szegedet a Noé lakóhajó képviseli a Highlights of Hungary versenyében, ahol a hazai kreatív szektor legjobbját keresik. A közönség szavazata dönt arról, ki volt a legötletesebb 2014-ben.

„Itthon is végre vannak olyan komolyabb volumenű kezdeményezések, amik a természettel való harmóniára törekednek, főleg ha az olyan problémára keres megoldást, mint ez a ház" – jellemezte a szegedi lakóhajót, a Tiszán lebegő Noét Trellay Levente szabadúszó dizájner, a Faun project alapítója.
 

A Noé és tervezője, Vesmás Péter Ybl-díjas építész. Fotó: Schmidt Andrea
A Noé és tervezője, Vesmás Péter Ybl-díjas építész.
Fotó: Schmidt Andrea


A Highlights of Hungary zsűritagja 9 másik kreatív szakemberrel állított össze egy 44 projektet felvonultató listát, amelyek közül a közönség választhatja ki 2014 tíz legötletesebbjét. A jelöltek között helyet kapott – a Noén kívül – a budapesti Katona József Színház gifszínháza, az Oscar-shortlist és a Sundance versenyprogramjába való beválasztása után Bucsi Réka animációs filmje, a Symphony no. 42, az AÉS szőlőbirtok (az érseki ültetvény megmentése és kialakítása miatt), a Krétakör Szabadiskola gerillakampány a hajléktalan emberekért, de a nomináltak között motorblog, okosóra, kézművesműhely vagy épp a Mundruczó Kornél-féle Proton Cinema csapata is megtalálható. Arról, hogy kik lesznek 2014 kreatívjai, január 31-éig lehet szavazni a www.highlightsofhungary.hu internetes oldalon.

Tavaly a Highlights of Hungary versenyében született már helyi siker: a Szeged TimeLapse 2013 nevű mozgó képeslapjával 3. helyezett lett a közönségszavazáson Guba Gergő és csapata.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 éve történt a délvidéki magyar népirtás

Hatodik alkalommal emlékeztek Szegeden a délvidéki magyar népirtás 1944/45-ös eseményeire szombaton.… Tovább olvasom