Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

A kutyát sem érdekli az elhagyott bicikli

Szeged – A Feketesas utca sarkán árválkodik hónapok óta egy mountain bike. Kereke már rég nem kerek, ülése kissé hiányos, és váltóját is csak egy kis műanyag tartja – gazdája viszont továbbra sincs.
Munkatársunk nap, mint nap a Feketesas utcán keresztül jár dolgozni, és feltűnt neki, hogy ez a bizonyos kék bicikli már hosszú ideje ott vergődik a jogi kar épülete melletti kerékpártárolóban. Az, hogy ki hagyta ott és milyen szándékkal, kérdéses. Egy bizonyos, senki nem tud tenni azért, hogy megtalálja gazdáját, aki elvinné, hogy ne csúfítsa tovább városunk egyik legforgalmasabb terét.

A rendőrség és a közterület felügyelet is úgy nyilatkozott az ügy kapcsán, hogy az, ha valaki lezárva – akár hónapokig is – a belvárosban tárolja a kerékpárját, nem tartozik a hatáskörébe. Ebből kiindulva ez a bicaj egész addig ott fog éktelenkedni a Kölcsey és a Feketesas utca sarkán, míg a jogos tulajdonos el nem viszi, vagy egy bátor tolvaj meg nem lovasítja az éjszaka leple alatt.

A kutyát sem érdekli az elhagyott bicikli. Fotó: Sipos Kata (galéria)

Az elárvult bringa egyébként már másnak is feltűnt. Néhány alkatrészét letörték a vandálok, szétrúgták a kerekeit, és ülése már csak szivacs nélküli műanyag váz. Emellett leleményes fiatalok meglátták benne a reklámfelület lehetőségét is – egy szegedi fotós matricái díszítik a vázat több helyen is. „A haverokkal arra jártunk és feltűnt, hogy régóta ott áll már magára hagyva, gondoltuk ragasztunk rá pár matricát" – mondta el András Zsolt.

Mégis ki hagyhatta ott és milyen okból? Nem tudjuk. Egy járókelő szerint, lehet ellopták, de csak idáig jutottak vele, és lezárták, hogy majd később elviszik, míg más véleménye, hogy az ittas tulajdonos elfeledkezett róla a mulatozás hevében. Reméljük a fotók alapján valaki ráismer járművére és hamarosan hazaviszi, hiszen a hó már párszor belepte, nem lehet tudni meddig bírja még a csípős hideget.

Olvasóink írták

 • 15. joy 2013. január 15. 08:05
  „Ami azt illeti, ölég szomorú, hogy a díszburkolatra behajtó, és ott parkoló autókkal a t. régiségíró nem törődik, pedig a 17-es képén maga is megöregített egy jómadarat, aikt rendszeresen láthatni ott parkoltában.”
 • 14. okz63 2013. január 15. 05:43
  „8. atomboy 2013.01.14. 11:37
  "Esetleg a szabalytalanul ferden parkolo autok? Erdekes, a komolyabb problemakat nem kepesek eszrevenni, csak egy aprosagot..."

  Nem vetted még észre, hogy ezek csakis néhány ember, azaz egy szűk nagyszájú kisebbség gondjai? ;-)”
 • 13. CsImre 2013. január 14. 20:33
  „Az utcára rakott, elhagyott kutyulik már nem elég pezsgő téma, ezért kapjuk elő a biciklit, az úgyis mindig nagy nézettséget produkál. Ügyes, grat ;) Bár úgy tűnik, nem nagyon jött be. Mindenesetre ma a nemrégen visszarendezett, most is széttört díszköveken haladva belegázoltam az üvegszilánkok között szétszórt fémkupakokba, miközben jobbról kukák, balról szabálytalanul, össze-vissza parkoló autók övezték az utamat, valahogy nem egy magára hagyott biciklit éreztem a városkép elrondítójának.”
 • 12. K.T. 2013. január 14. 16:35
  „Hamarosan Szegeden is befellegzik a kerékpártolvajoknak. :)
  www.tolvajkergetok.hu”
 • 11. geza 2013. január 14. 14:05
  „#4 Így van.
  Hollandiában láttam, az elhagyott kerékpárokra narancssárga "büntető" papírt raknak. Ha nem jelentkezk a tulaj, szépen "elszállítják" azokat”
 • 10. x 2013. január 14. 13:31
  „#1483.
  http://www.delmagyar.hu/forum/a_nap_szepe/19/2001752/?action=kifejt
  (Nem a kék tragacs.)”
 • 9. Kutya11 2013. január 14. 12:07
  „Több biciklitároló kellene a Belvárosban!

  Teljesen felesleges és indokolatlan volt a külvárosban, végállomások mellett építeni fedett, kivilágított luxus B+R kerékpáristállókat! MINEK?

  Nagyon gáz, hogy a Lugas utcai trolivégállomáson komfortosabb kerékpártároló mint az utasváró pavilon.”
 • 8. atomboy 2013. január 14. 11:37
  „Egy elarvult kerekpar csufitja a varos egyik legforgalmasabb helyet?
  Par meterrel arebb levo, nem eppen kerekparosok sulya alatt tonkrement diszburkolat nem zavarja a kedves ujsagirot? Esetleg a szabalytalanul ferden parkolo autok? Erdekes, a komolyabb problemakat nem kepesek eszrevenni, csak egy aprosagot...”
 • 7. vári 2013. január 14. 11:08
  „"Néhány alkatrészét letörték a vandálok, szétrúgták a kerekeit, és ülése már csak szivacs nélküli műanyag váz. "
  Sose értettem az effajta céltalan rombolást...”
 • 6. Alsóváros 2013. január 14. 10:04
  „Úgy látom, sikerült megtalálni az Év Problémáját Szegeden. :) Ezt már tolvaj nem viszi el, hisz így szétbarmolva nincs értéke. Meg eltekerni sem lehet vele a helyszínről.

  Szerintem bronzba kéne önteni és elé tenni egy táblácskát "Az italozó ember emlékére, aki betartotta a törvényeket és gyalog ment haza" vagy valami ilyesmi.”
 • 5. Zuperman 2013. január 14. 09:01
  „Gratulálok! Már megint a rendőrséget fikázzák a hozzászólók, miközben a Magyar Rendőrség még mindig csak egy végrehajtó szerv! Nem csak kitalálja egyszer, hogy vigyük el az utcán hagyott kerékpárokat!
  Amikor magasan fenn az égben meghoznak egy törvényt, rendeletet, akkor majd meglesz a lehetőség az elszállításra!”
 • 4. katt 2013. január 14. 08:27
  „Vannak olyan fejlett biciklis kultúrával rendelkező városok, ahol a "hatóság" rendszeresen ellenőrzi az elhagyott kerékpárokat és egy idő után eltávolítják, amennyiben nincs gazdájuk. Erre jól kidolgozott rendszert működtetnek, cédulával megjelölik az adott biciklit, majd ha két hét múlva még mindig ott van, akkor elviszik. Ha a gazdája nem jelentkezik érte a gyűjtőponton sem, egy idő után elárverezik.

  Bár Szegeden még nincs annyi elhagyott bringa, hogy erre külön figyeljen valaki, érdemes lenne elgondolkodni egy hasonló stratégián.”
 • 3. qrumpli 2013. január 14. 07:47
  „A rendőrség nem arra való ,hogy macerálják őket!!
  Az ő feladatuk a a büntetés kiosztása,persze a haverokat azokat nem büntetik”
 • 2. dendri 2013. január 14. 07:25
  „A kerékpártolvajokat semmilyen szövegkörnyezetbe ne nevezzük már bátornak! Alávaló, tolvaj, undorító és szánalmas élősködő mindegyik. Az pedig hogy mennyit foglalkozik az ilyen megélhetési kerékpártolvajokkal a rendőrség, jól bizonyítja a youtube-on a ´Tolvajkergetők´ websorozat. Tanulságos megnézni az összes részét.”
 • 1. szegarazs2 2013. január 14. 07:18
  „"montainbike kerékpár" = hedjibicikli bicikli
  (A keresett angol szó amúgy ´mountain´.)
  A direkt szóismétlés pedig elkerülhető az MTB kifejezéssel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

1 milliót követel az emlékpark - 3 év után

1 millió forint bérletidíj-hátralékot követel egykori szatócsboltosán, Németh Márián az ópusztaszeri emlékpark. Tovább olvasom