Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

A lakók a szervezetlenségre haragszanak

Nem először akadnak gondok Szegeden a csatornázással és az azt követő útépítési munkálatokkal. Ezúttal az újszegedi Izabella utcai lakóknál telt be a pohár.
Kószó Pál az Izabella utcában. Nem csupán a gödörben van víz, a lakóknál is betelt a pohár. Fotó: Segesvári Csaba
Az újszegedi Izabella utca lakói telkeik területéből az utcaszélesítés érdekében több méteres részt adtak át a városnak. Százezer forintnál is többel járultak hozzá a szennyvízcsatorna kiépítéséhez. Úgy gondolták, az egyéves közművesítés a végéhez közeledik: látszatra az utolsó simítások kezdődtek el a héten.

– Azt hittük már az utolsó munkafázisnál tartanak, hiszen az útépítést végző alvállalkozó lefektette az útalapot. A hét elején azt vettük észre, hogy ismét feltúrták az utat és az utca végén álló üres telkekhez kezdték el bekötni a vizet. Most jutott eszükbe, hogy azokat a területeket is közművesíteni kellene? – telefonált be szerkesztőségünkben az utcalakók nevében Kószó Pál.

– Az elmúlt egy évben kerítéseket, villany- és telefonoszlopokat, valamint gázórákát is át kellett helyezni a kivitelezőknek. A Vízműnek százhúsz vízóra átkötését kellett végrehajtania, amire nem volt elég kapacitása. A hét elején valóban át kellett vágni néhány helyen az útalapot, hogy a maradék telkeken is zavartalanul elvégezhessék az átkötést – tudtuk meg Csepregi Andrástól. A munkálatokat irányító fővállalkozó, a Hídépítő Zrt. szegedi létesítményvezetője hozzátette, éppen a lakók nyomására kezdtek bele az útalapépítésbe, akik sürgették a munka elkezdését.

– A vízórák bekötése már az egész utcában megtörtént, de további gondok adódtak, több helyen csőtörés történt – mondta Csepregi. A csövek ugyanis hetven-nyolcvan centiméter mélyen vannak a föld alatt, és az új burkolat kialakításához nagyjából harminc centit kellett leásniuk. A védőtávolság így ötven centire csökkent, aminek következtében a gépek mozgásától megsérülhetett a vízgerinc.

– Az útalapépítés ennek ellenére zavartalanul folyik tovább, és jövő hét közepére el is készül, amennyiben nem lesz több csőtörés, ami hátráltatná a munkát – fogalmazott a létesítményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió üti Lengyel markát

Több mint százmillió forintot ítélt meg jogerősen a megyei bíróság a volt fürdőigazgatónak, Lengyel… Tovább olvasom