Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

A láncát is eltépte a Kálvária téren hagyott megvadult pitbull

Szeged - Három órán át tartotta rettegésben Tyson hétfőn a szegedi Kálvária téren sétálókat. Az amerikai pitbull terriert végül elaltatták és az Orpheus Állatvédő Egyesület algyői telepére szállították. A kutya szegedi gazdáját nem sikerült elérnünk.
– Ne sétálj arra, ne menj a közelébe, mert megtámad! Nem látod, hogy rád indult! – ordította a rendőr egy fiatal lánynak, aki az Aranyhal étterem és a Déri Miksa szakképző iskola közelében igyekezett át gyalog a Kálvária téren. Nem véletlenül üvöltött a rendőr, mert a koromfekete pitbull előtte egy gyerekre rontott rá, egy idősebb nőre pedig elmondása szerint ráugrott. Szerencsére egyikőjüknek sem lett baja. Köszönhetően annak, hogy szájfogó volt a kutya száján.
 
Mindenkire rárontott az elszabadult pitbull a Kálvária téren. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
 
Feljelentik a gazdát

– Két hétig karanténban tartjuk a kutyákat, és ha minden rendben van velük, kiadhatók – mondta Seres Zoltán. Hangsúlyozta, a törvény szerint bűncselekmény, ha valaki kidobja az állatát, ami 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Az Orpheus évente 800 állat megmentésében vesz részt. A rendőrök nem érték el telefonon a kutya gazdáját, de mint mondták, feljelentik.
 
Délelőtt kilenc órakor futott be a hívás a rendőrségre, hogy kikötöttek két kutyát, egy keverék ebet és egy pitbullt a Kálvária téren egy elhagyott vashintavázhoz. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek és hívták az állatvédőket. A pitbull hangosan ugatva védte a szukát és a területet, olyannyira vehemensen, hogy elszakította a láncát. Ezután mindenkire fenyegetően ráindult, aki a közelben sétált. Fotóriporter kollégámra is rárontott, aki előtt csak pár méterre fékezett le, majd visszament a vashintavázhoz kikötött keverék szukához.

Amikor odaértünk a helyszínre, két rendőr és két állatvédő nézett farkasszemet a kutyával. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, próbálták befogni az állatot, tíz percig harcoltak a kutyával, amely elszakította a befogót. Fél tizenkettő után nem sokkal érkezett meg Szőke István, a Szegedi Vadaspark állatorvosa, aki egy hosszú fúvócsővel belelőtte a nyugtatóinjekciót a pitbullba.
 
Mindenkire rárontott az elszabadult pitbull a Kálvária téren. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

– Legalább öt-hat percig várjunk – mondta a doktor. Hat perc múlva az oldalára dőlve feküdt a keverék kutya mellett a pitbull. Teljesen kiütötte a nyugtató. Az állatorvos a fülénél fogva rázta meg a fejét, mert öklendezett. Álmában hányt ki mindent magából a pitbull. Szőke István elmondta, egy-másfél óráig hat a gyógyszer.
 
Mindenkire rárontott az elszabadult pitbull a Kálvária téren. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA

Seres Zoltán és kollégája, Nyulas Attila az autóba tette a kutyákat, de előtte még az állatorvos megnézte, van-e bennük chip. Csak a koromfekete kutyában volt, amelyről kiderült, hogy fajtáját tekintve amerikai pitbull terrier, a Tyson névre hallgat, és február 2-án megharapott egy férfit Alsóvároson. A kutyának rendben voltak az oltásai. Természetesen a gép a gazda nevét is kidobta, aki egy nő és Szegeden él. Hiába kerestünk azonban telefonon, nem sikerült elérnünk. Szerettük volna megtudni tőle, hogyan került a kutyája a Kálvária térre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettészakítja a bicikliutat a sztráda

Kettészakítja a bicikliutat a sztráda
Megszakad az 55-ös főúttal párhuzamos új kerékpárút Szeged és Domaszék között, az M5-ös felüljárójának két oldalán. Tovább olvasom