Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A lányok miatt lett fodrász a szegedi Batki Péter

Szeged - A szegedi mesterfodrász, Batki Péter a hétvégén egy portugáliai fodrászversenyen képviselte hazánkat. Ötvenhárom ország fodrászával mérhette össze tudását. Bebizonyította, hogy van érzéke a hajszobrászathoz: ezüstérmesként tért haza.
– Hirtelen ötlet volt, majdnem hogy poénnak indult. Elegem lett belőle, hogy csak fiúk vettek körül az iskolában, lány társaságra vágytam – emlékezett vissza Batki Péter mesterfodrász, miért képezte át magát gépipari szakemberből fodrásszá. A 27 éves szegedi fiatalember akkoriban csak többet szeretett volna udvarolni a gyengébbik nem képviselőinek, most viszont, tíz évvel később ő képviselte hazánkat egy fodrászati termékeket gyártó cég világversenyén – Portugáliában. A több mint kétezer pályázó egy háromlépcsős versenyen mérte össze tudását. A budapesti döntőben Péter került ki győztesen, így 53 ország fodrászával mérhette össze tudását Lisszabonban.

– Zsiga Renáta szegedi mesterfodrász műhelyében gyakornokoskodtam, tőle tanultam a szakmát. Az első pillanattól kezdve beneveztem minden versenyre, akkor kezdtem fantáziát látni ebben a mesterségben. Minél inkább beleásom magam, annál jobban szeretem: mindig új kihívást jelent, kiélhetem a kreativitásomat – érvelt a szegedi fiatalember, aki már bebizonyította, van érzéke a hajszobrászathoz: több magyar bajnoki első helyezéssel, Európa-bajnoki második és harmadik helyezéssel, illetve német bajnokságokon szerzett dobogós eredményekkel büszkélkedhet. Elárulta, fontosnak tartja, hogy nemcsak szakmai, hanem férfi szemmel is szemléli, kritizálja saját munkáit.

A sikeres szegedi csapat: Pappné Fábrik Erzsébet asszisztens, Mracskó Anikó modell és Batki Péter mesterfodrász Fotó: DM/DV
A sikeres szegedi csapat: Pappné Fábrik Erzsébet asszisztens,
Mracskó Anikó modell és Batki Péter mesterfodrász. Fotó: DM/DV

Legyen álomszerű, természetes, de feltűnő, és energiával teli – ezek a Wella versenykiírásában szereplő Wunderland, azaz Csodálatos ország jelzői. A 2008-as stílusirányzathoz kellett a szegedi fodrásznak a versenymunkáit igazítania. A verseny menete szerint nem mondják meg pontosan, mit kell készíteni, egyszerűen csak körbeírják fotókkal és érzésekkel. A versenyző feladata, hogy ezeket ötvözze saját és modellje stílusával úgy, hogy az minél modernebb és extravagánsabb legyen. Batki Péter a megmérettetésre nemcsak szőkésbarna hajkreációt, hanem ruhát és sminket is tervezett 17 éves modelljének, Mracskó Anikónak.

Mi a divat?

– A versenyeken elkészített frizurák mindig a hétköznapi élet túlzásai: hangsúlyosabb vágással és színekkel készülnek – magyarázta Batki Péter, mikor megkérdeztük tőle, a versenyfrizurák láthatók-e a hétköznapra készített hajviseletekben. A mester azt is elmondta, a letisztult, egyenes formák nagyon népszerűek. A hosszú haj mindig egyszerű divat volt és lesz, a rövid hajban pedig technikailag most több a lehetőség. Meglepő lehet – még nagyobb mennyiségben nem is érzékelhető – de a nagyvárosokban már hódítanak a neon – kék, zöld, lila – színek: a melírok pedig szépen eldolgozva csak kivillannak a hajkoronából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért babafotózásunk: 831 apróságot fényképeztünk le

Szeged - Befejeződött a Délmagyarország és a Délvilág idei babafotózása. Másfél hét alatt Szegeden… Tovább olvasom