Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 1°C Még több cikk.

A legünnepibb állami klinika

Szeged - Futótűzként járja be a Facebookot a szegedi Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáról készült néhány kép.
Az intézmény meg is kapta a Magyarország legünnepibb állami klinikája jelzőt – nem véletlenül. A klinika dekorációját még magánházakban is megirigyelnénk.

– Számomra a karácsony kiemelkedően fontos, ötgyerekes családapaként nagyon kötődöm hozzá. És mi más, ha nem ez az ünnep szól arról, hogy tegyünk jót másokkal? – fogalmazott Piffkó József klinikavezető professzor, aki néhány évvel ezelőtt elhatározta, ha már betegei egy ilyen ünnep előtt vagy alatt bekerülnek a klinikára, legalább a bent töltött idejüket kellemesebbé teszi. Klinikáján egyébként is ismeretlen a rideg, kórházi hangulat: festmények és pasztellszínű falak fogadják az ide betérőket. Decemberben pedig ünnepi díszbe öltöztetik a folyosót – a dekorációt a professzor saját költségén vásárolta.

Még magánklinikákon sem sűrűn láthatunk ilyen hangulatos dekorációt. Fotó: Karnok Csaba
Még magánklinikákon sem sűrűn láthatunk ilyen hangulatos dekorációt. Fotó: Karnok Csaba

– Egy kicsit magunknak is csináltuk, hiszen itt töltjük a napunk nagy részét. A dolgozók egy szombati napon családostul bejöttek, és a gyerekekkel együtt díszítettük a karácsonyfát és dekoráltunk. A kórtermekben sajnos szigorú higiénés szabályokat kell betartani, így oda csak apróbb asztaldíszek jutottak. De mivel az ajtók általában nyitva vannak, és a betegek sokat sétálnak a folyosókon, mindenki részesül ebből a hangulatból.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgató új tervekkel a Szeged Pólusnál

13 új cégvezetőt nevezett ki a közgyűlés egy évre. A Szeged Pólus Nkft. vezetője, Csanádi Zoltán az egyetlen, aki közvetlenül a cégvezetésből került az igazgatói székbe. Tovább olvasom