Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

A Liliomfit játsszák

Szilágyi Annamária megbetegedett, ezért elmaradnak A kaktusz virága soron következő előadásai a szegedi teátrumban. Helyette ma este a klasszikus komédiát, a Liliomfit láthatják előfizetőink a nagyszínházban – a népszerű színésznő, Fekete Gizi beugrásával.
Fekete Gizi a tavalyi Beszélő fejek jelmezében. Fotó: Hollósi Zsolt
Már a szerdai előadást is betegen játszotta végig A kaktusz virága Stephanie-ja, Szilágyi Annamária. A nagy sikerrel játszó színésznőről tegnapra kiderült: tüdőgyulladást kapott, feküdnie kell, szó sem lehet fellépésről. A tegnap esti előadás el is maradt. Lapunk szerencsés előfizetőit péntek estére hívtuk meg a nagyszínházba – a meghívás továbbra is érvényes, csak egy másik népszerű produkciót, Szigligeti Ede klasszikus vígjátékát, a Liliomfit láthatják olvasóink. Székhelyi József színidirektor és társulata ugyanis villámgyorsan megoldotta a vészhelyzetet: a repertoárból előkapott egy másik sikerdarabot. Igaz, ez sem ment olyan egyszerűen, hiszen Szilágyi Annamária ebben is játszott.

– Ma reggel szóltak, hogy pénteken este be kellene ugranom, Kamilla szerepét kellene eljátszanom Annamari helyett a Liliomfiban – mesélte tegnap délután Fekete Gizi – Végig sem gondoltam rendesen, rögtön igent mondtam. Sohasem játszottam még ezt a szerepet, délelőtt tartottunk egy próbát, ahol lejártuk a darabot, megmutatták a helyzeteket. Igazából csak közben kapcsoltam, hogy csütörtökön este Hamlet-előadásom is van, így csak éjszaka tudok tanulni.

Műsorváltozás

A kaktusz virága tegnap este elmaradt előadását a Latinovits-bérletben április 10-én 19 órától pótolják. A zenés vígjáték szombatra tervezett mindkét előadása is elmarad, 15 órától a Jávor Pál-bérlet tulajdonosai a Liliomfit láthatják helyette, a 19 órás bérletszünetes előadást április 14-én 19 órától pótolják. Mivel Az alhangya szereplői a Liliomfiban is játszanak, ezért elmarad a vérkomédia ma esti előadása a kisszínházi Holdudvarban, ezt vasárnap 15 órától pótolják. A pótelőadásokra a megváltott jegyek érvényesek, illetve a vásárlás helyén az előadások napjától számított két héten belül visszaválthatók. A havi műsornaptárban tévesen vasárnap este 19.30-as kezdéssel szereplő filharmóniai matinékoncert valójában délelőtt 11 órakor kezdődik.

A népszerű színésznőnek volt már hasonló izgalmakban része. 2002 februárjában egyik reggel az uszodában ugrasztotta az operatagozattól Toronykőy Attila: megbetegedett az egyik főszereplő, aki az Anyát énekelte volna a Vérnász másnapi bemutatóján. Fekete Gizi először poénra vette a dolgot, és azt felelte: sajnálja, de ő nem operista, nem tudja elénekelni helyette. Amikor kiderült, hogy nem is erre kérik, hanem arra, hogy a színpad mellől kottából éneklő szólista helyett némán játssza el a figurát, a meglepetéstől szóhoz sem jutott. Délelőtt és este próbáltak, másnap zenekari próbát tartottak, és este jött a premier.

– Emlékszem, annyira vert a szívem, amikor beléptem a színpadra, úgy izgultam, mint még soha. Ájulás környékezett, de amikor átjárt Szokolay Sándor csodálatos zenéje, megnyugodtam. A mostani beugrás még kockázatosabb, hiszen itt szöveggel együtt kell megcsinálnom egy komplett szerepet. Ilyenkor nincs idő a részletek aprólékos kidolgozására, ráadásul a Liliomfi Kamillája nem is igazán az én szerepköröm, másfajta színészetet kíván, ezért jobban is félek tőle, mint a Vérnásztól. No, de mindegy, ha egyszer igent mondtam, már nem lehet visszatáncolni, meg kell csinálnom. Mindent megteszek, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Ez egy nagy halálugrás – mondta tegnap Fekete Gizi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még az orvos sem tud mindent a vizitdíjról

Mától háromszáz forintos vizitdíjat szednek minden orvos-beteg találkozóért. De e főszabály alól… Tovább olvasom