Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

A Liszt-emlékév rendezvényei

Szeged - Liszt Ferenc születésének 200., Dugonics András születésének 271. évfordulója tiszteletére október 18-án, kedden 18 órakor a szegedi dráma és próza ünnepét rendezik meg a Bálint Sándor Művelődési Házban.
Október 20-án, csütörtökön 17 órától a Zenei Album című műsort hallhatja a közönség a Somogyi-könyvtár I. emeleti olvasótermében. Felcsendül többek között a Magyar rapszódia és az I. Mefisztó-keringő. A könyvtárban több kiállítás látható az emlékévhez kapcsolódóan október 14-étől november 9-éig. A Dóm téri panteonban október 21-én, pénteken 14.30-kor megkoszorúzzák a Liszt-szobrot, az ünnepségen beszédet mond Kerek Ferenc, a Liszt Ferenc Társaság Szegedi Tagozatának elnöke, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja. Ugyanezen a napon 15.30-tól emlékülést tartanak a szegedi városháza házasságkötő termében, ahol diaporámás vetítéssel, előadásokkal és könyvbemutatóval tisztelegnek Liszt emléke előtt. 18 órai kezdettel a zeneművészeti kar Fricsay Termében emlékkoncertet rendeznek, amelyen a Király-König Péter Zeneiskola, a Tömörkény-gimnázium leánykara, az SZTE Vántus-szakközépiskola és a ZMK hallgatói és tanárai műsorát hallhatják. A zeneszerző és zongoraművész születésnapján, október 22-én 19.30-tól Liszt Ferenc Krisztus című oratóriumának ünnepi előadására kerül sor a dómban Gyüdi Sándor vezényletével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden babázik a Jóban Rosszban Steiner doktornője

A történet szerint Brazíliában kutat indián törzseket, a valóságban viszont Szegeden babázik a Jóban-rosszban című sorozat Steiner doktornője. Tovább olvasom