Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

A Magyar Gárda visszavág

Szeged - Nem volt engedélye felvonulni Szegeden, ezért lefújta rendezvényét a Magyar Gárda. A szervezet országos főkapitánya azonban közölte: a város „országos szintű demonstrációra" számíthat.
Május elsejére felvonulást tervezett Szegeden a Magyar Gárda, de azt a Szegedi Rendőrkapitányság nem engedélyezte. Azzal indokolt a rendőrség, hogy a Kossuth Lajos sugárúton a rendezvény jelentősen akadályozná a forgalmat, ami nem terelhető más útvonalra. A gárda a Csongrád Megyei Bíróságon fellebbezett, de a bíróság azt hivatalból, érdemi vizsgálat nélkül elutasította, mert a kérelem két nappal határidő után érkezett. A gárda nem tartott felvonulást, de sajtótájékoztatót igen háromnapos majálisuk színhelyén, a Napfény kempingben. Pontosabban előtte, mert az Első Szögedi Magyar Majálisra a sajtót nem engedték be.

Bár a felvonulást nem engedélyezték, néhány gárdista azért összegyűlt a szegedi Széchenyi téren. Fotó: Schmidt Andrea
Bár a felvonulást nem engedélyezték, néhány gárdista azért összegyűlt a szegedi Széchenyi téren. Fotó: Schmidt Andrea

Rácz Tibor, a Jobbik szegedi szervezetének alelnöke köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak – nem részletezte, hogy kik ők, majd Dósa István, a Magyar Gárda országos főkapitánya beszélt. Ő úgy tudja, hogy a bíróság arra hivatkozva utasította el a kérelmüket, hogy „Szegeden ellenérzést kelt a felvonulást." Ezt ők „aljas és kicsinyes húzásnak tartják", de nem kívánnak konfrontálódni, ezért körlevélben fújták le a felvonulást. Azt azonban be akarják bizonyítani, hogy Szeged senkit nem tilthat ki.

Beszéd, koncert

A háromnapos majálison beszédet mond többek között Morvai Krisztina, Wittner Mária, Vona Gábor. Fellép az Egészséges Fejbőr, a Kerecsen, a Moby Dick, a Hungarica, a Vádló Bitófák.

– Demonstráció lesz. Hozzáteszem: országos szintű, aminek megfelelő számú gárdista jelenlétével fogunk súlyt adni – fogalmazott Dósa. Emlékeztetett: a gárdát Kiskunhalason próbálták utoljára lehetetlenné tenni. Ott csupán 20-30 gárdista rendezvényét nem engedélyezték, helyette „kaptak egy több száz fős demonstrációt".

A közgyűlés egyébként 2007-ben, decemberi ülésén nemkívánatos szervezetté minősítette a Magyar Gárdát Szegeden.

Olvasóink írták

138 hozzászólás
 • 138. Mese 2008. május 05. 15:48
  „Bár, ha kiderülne valami a származásomról... esetleg a nemi identitásomról...”
 • 137. Mese 2008. május 05. 14:43
  „Sem türelmem,sem erőm végigolvasni a hozzászólásokat,úgyis csak felidegelném magam.
  Részemről inkább a gárda,mint a svédek,orkok-ki hogyan hívja őket.
  Nem hinném,hogy a gárda randalírozna. Beetetik az emberrel,hogy félni kell tőlük,a svédek meg a barátaink. Sztem pont fordítva van. Megaztán létezik kis hazánkban olyasmi is,mint a szólásszabadság. De aki nem úgy táncol és nem bólogat a felsőbb vezetők(mindegy ki van hatalmon) dolgaira,az rögtön radikális,meg randalírozó és félni kell,meg utálni őket keményen...”
 • 136. Cc 2008. május 04. 19:42
  „Képzeld 135, közeli hozzátartozóm kapott sasos behívót és hősi halott lett. Mondj már valami konkrét balhét amit a gárdisták csináltak, az "akarnakon" kívül!! Melyik rendőrnek tört el a lába??
  Valami képet, ha lehetne a gárdisták balhézásáról. Hülyeségeket írsz, meg vagdalkozol, gyalázod a másikat. Inkább írdd azt, hogy nincs rajtuk sapka. Nem vagyok a gárdisták szimpatizánsa, de azt látom, hogy kurvára szúrja egy réteg szemét a magyarok szerveződése, mondanak rájuk hetet, havat, lelkesen vered a nyálad te is.”
 • 135. a régi anonym 2008. május 04. 15:46
  „Milyen nemzeti ünnep az,ahol autókat borigatnak,rendőrök lábát törik el vasrudakkal,kövekkel dobáljk őket?stb.
  A gárdisták sem majálist akarnak ülni !
  A te közeli hozzátartozód,nem a donkanyarban halt meg ugye ?
  Nem kapott sasos behívót,azért van nagy szátok 133és 134.
  Még imádkozni is megtanulhatsz, várj csak!!
  Gyalázatosak vagytok !!Szégyeljétek magatokat az embertelen beírásokért!
  Remélem, még büszkék is vagytok magatokra !”
 • 134. őszinte 2008. május 04. 14:30
  „Ipiapacs te egy állat vagy a többivel!”
 • 133. sidó 2008. május 03. 22:38
  „Az "élet" menete nem hívott elő rossz emlékeket??? Én valahogy az ott megjelent rohamsisakosoktól meg inkálosoktól ijedtem meg, főként, mert NEM a gárdisták vertek asszonyokat és lőttek ki szemeket a nemzet ünnepén...”
 • 132. Hun 2008. május 03. 18:32
  „De meg az is lehet, hogy nem meleg es nem frusztralja minden ilyen hulyeseg!”
 • 131. Hun 2008. május 03. 13:58
  „Miert probaljak itt egyesek tematizalni a kozvelemenyt? Kinek allhat erdekeben ma magyarorszagon, hogy egy magyar erdekeket kepvilselo, tisztelo es ervenyesiteni probalo szervezetet szapuljon? Szanalmas! Tenyleg ez lenne magyarorszag? Munkaszuneti napon had csinaljanak amit akarnak! Ha felvonulni, akkor azt! Ha ezzel meg akarjak felemliteni a ciganyokat, am legyen! Inkabb ok feljenek ebben az orszagban es ne mi toluk!
  Aki nem ert velem egyet, az valoszinuleg nem nevel gyereket, vagy nem erdekli annak jovoje!”
 • 130. Májkül 2008. május 03. 10:45
  „Nemzeti Gárda. Nagyon szép, minden bizonnyal semmi más, csak ez lessz kis hazánk megmentője. Önjelölt paprikajancsik egyenruhában és bakancsban. Nincs elég feszültség az országban szinte minden téren, még fokozni is kell, hangulatot kelteni meg felvonulgatni. Miért lenne jó nekem ha nem tudnék reggel eljutni oda ahova akarok mert néhány szász idóta tömeges vonulgatást játszik. Miért nem dolgozni mennek? Olyan jó hogy ennyi szabadidővel rendelkeznek. Bárcsak nekem is lenne fele annyi, biztos hogy nem az utcán verném a nyálam.”
 • 129. Rozsdás 2008. május 02. 22:12
  „A világon minden érdekek alapján jön létre,létezik ,működik!!! Ez alól a gárda sem kivétel!!!
  Lehet akár önnálló vagy valamelyik párt szélsőséges csoportosulása.
  Nem nehéz kitalálni hová is tartozik!!
  Előbb utóbb kiderül!!”
 • 128. ipiapacs 2008. május 02. 21:39
  „121.Károly !
  Te itt azt írtad, foglalkozzunk az eredeti témával !
  Itt most én befejezem,mert a 127. szólásodutolsó részénél áttereled az eredeti témától a fórumozást a" ,és kormányzati gondokra "és az utolsó mondatoddal a " politikai elit működése és pusztító munkájára "
  Te vagy, aki finoman irányítani akarja a fórumozókat,a neked megfelelő témáról !
  Gyorsan ki akarod vonni a gárda témát !!
  Most megint jönnek a arrogáns, gátlástalan beírások !Ezt akartad.
  Átterelni a figyelmet a kormányra.
  Ebből a további szidásokból nem kérek.Azt hittem bölcsebb vagy !”
 • 127. Károly 2008. május 02. 20:41
  „Konkrétan tudom, hogy a gárda tagjainak mindennemű kiadását maguk a gárdatagok finanszírozzák.Legyen az ruha, utazás, felszerelés vagy bármi más. Egy pártfüggetlen szervezet.
  Dolgozó emberekből áll többnyire és szimpatizánsainak köre egyre szélesebb.Egy biztos, sokan örülnek létrejöttének sokan nem. De mivel ezidáig nem történt semmi érdemleges a vonulásaik során engem nem zavarnak.
  Azokban akikben bármilyen régi emléket idéznek, nagyon sajnálom.
  De akkor az összes örző-védő szervezetet be kellene tiltani, mint bármely más egyenruhás egységet is.
  Azt látom az egészben, hogy túlságosan sokat foglalkoznak a gárdával, és keveset a mindennapok kormányzati gondjaival.
  Ha a gárda vonul, vonuljon! Ha mindenki vonulhat,akkor ez se legyen kivétel.
  Inkább aggodalmunk tárgya legyen a politikai elit működése és pusztító munkája!”
 • 126. Z 2008. május 02. 20:38
  „Azon gondolkoztam, mialatt olvastam a hozzászólásokat, hogy mivel ennyire felvet minket a pénz, talán nem ártana még egy népszavazás erről az egészről. Talán meg lehetne oldani két fordulóban.Az elsőben szavazhatnánk arról, hogy legyen-e, a másodikban pedig arról, hogy akarunk e még erről és ilyenekről szavazni.Vagy kezdhetnénk rögtön a másodikkal és akkor az első népszavazásra szánt pénzből mondjuk befejezhetnék a Szegedet elkerülő utat.Na ezen aztán lehetne vonulni, szépen, körbe, és számunkra észrevétlenül...Szerintem:)”
 • 125. Na 2008. május 02. 20:22
  „Nemhiába 2 milliárd a fidesz adóssága.”
 • 124. ipiapacs 2008. május 02. 20:05
  „Én is szeretném tudni,milyen alapon, mi célból jött létre e szervezet?
  Ki finanszírozza őket,mert nem kevés pénz az a ruha, amiben menetelnek !
  -Kapnak-e fizetést ? Kik a vezetőik ? Gondolom, nem csupa szeretetből mennek. Először azt mondták a parlagfüvet is írtják.Ezt még sosem láttam.
  Ha létre is jött ez a szervezet {amit nem tartok jónak},miért kell ilyen sűrűn vonulgatni,feltűnően erődemonstrációt tartani ?
  Ez irritálja az embereket ,mert sokakban rossz emléket ébreszt.”
 • 123. Na 2008. május 02. 19:52
  „Na ezért nincs értelme olyan hangnemben írogatni, mint profi tette. Aztán ha visszafelé sül el, ő van megsértődve. Ki kéne moderálni az ilyen hangvételű, és nem a témához kapcsolódó hozzászólásokat. Régi tapasztalat, hogy a moderálatlan fórumok mindíg anyázásba torkollnak témától függetlenül. Ez primitívség.”
 • 122. demonstráció 2008. május 02. 18:06
  „Azt azért mégiscsak részletezni kellene kik a támogatóik.Ettől azért mindenki többet szeretne tudni mint a felvonulás!Minden embernek ragaszkodni kellene hozzá,hogy megtudja!Nemcsak Szegeden kelt ellenérzést a felvonulás,mindenütt az országban.(Egyébként maradjunk a témánál!)-párbeszédeket ne itt folytassunk.”
 • 121. Károly 2008. május 02. 17:07
  „Végig olvasva a hozzászólásokat, nem sok érdemi dolog íródott eddig.Egymás szapulása helyett, inkább a cikkben foglaltakra kellene koncentrálni.Kicsit az a gyanúm, hogy az utólsó beírások zöme egy és ugyanazon személytől származnak.
  Miért kell ez??
  Kinek jó?
  Miért nemlehet itt normálisan egymás véleményét tiszteletben tartva írogatni.Nem akarok megbántani senkit, de amíg a tolerancia hiányzik egyesekből, képtelenség előre haladni.
  Ez a fórum jelenleg személyes sérelmeken és visszavágáson alapszik. Foglalkozzunk az eredeti témával.
  Nme lényeges ki kezdte el , és milyen stílusban, mint ahogy az sem mi volt a reakció. Felesleges és értelmetlen.
  Hiszem azt, hogy profi ugyanolyan jó ember mint hévalaki, edina33, vagy az itt beírók bármelyike.Hiszem, hogy hasznos tagjai a társadalmunknak és munkájukkal segítik az ország épülését.
  Bízom benne, hogy így van.
  Ezek a megnyílvánulások,csak a düh és amásik alázásának termékei.
  Folytassuk hát a fórumozást és csillapodjanak a kedélyek!!!
  Köszönöm!!!”
 • 120. profi aki az eredeti 2008. május 02. 17:01
  „ki is megyek a napfényhez a kerítéshez húzogatni, csak észre ne vegyenek... Ki tudja, mit csinálnának velem!

  Ó, bárcsak...”
 • 119. Eredetei Profi 2008. május 02. 16:24
  „KÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚTÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRA!
  Az kő neköm, aztat szeretöm na meg a sőrt”
138 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több a határsértő Csongrád megyében

Mórahalom - A rendőrség szerint a megyében 2007 nyár óta, a koszovói nemzetiségi ellentétek újbóli kiéleződése kapcsán kezdett el növekedni az illegális bevándorlók száma. Tovább olvasom