Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

A Magyarok Szövetsége tiltakozik a Román Konzulátusnál

Közel húszan gyűltek össze Szegeden a Román Konzulátus előtt, hogy tiltakozzanak Románia székely zászló tiltása ellen.
A szakadó hóban mindegy húszan gyűltek össze a Kelemen utcában a Román Konzulátus előtt, hogy tiltakozzanak Románia székely zászló tiltása ellen.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

A Magyarok Szövetsége tagjai magyar-, székely- és árpádsávos zászlóval állnak a konzulátostól mindössze 20 méterre. A rendezvényt mintegy tíz rendőr biztosítja.

Bene Gábor szervező, és a Magyarok Szövetsége vezetőjének beszédéből az összegyűltek a lényeget hiányolták, majd rövid szóváltást követően közös megegyezéssel elénekelték a Székely Himnuszt, majd mindenki hazament.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. Nyenyere 2013. február 12. 02:19
  „Scott,
  ne stresszeld magad, hidd el szükség van a kontrasztra mert ha mindannyian egyet értenénk, meghalnánk az unalomtól. A másik, hogy azoknak az embereknek akik ugyan születtek valaminek, de arra magasról tesznek, sokkal egyszerűbb a világnézetük és boldogabbak is emiatt. És pontosan az egyszerű világnézet miatt szeretnek félre magyarázni olyan dolgokat amik árnyaltak, de a részleges vakság miatt ezt ők nem láthatják.
  Egyébként ha én Székely embör lennék akkor égne a p...ám rendesen az anyaország béli népség miatt. Mi a ló...nak akarnának ők ide visszacsatoltatni területet, mikor az állatkert az a rácson kívülről élvezetes? A sok hülye meg belül billeg mert ennyire telik és azért hívják Homo Hungarikusnak mert már eszközhasználat gyanánt meg tudja piszkálni a szart bottal. És azt tanítják nekik, hogy ezek a rokonaik.
  A környező országok pontosan azért tehetnek meg mindent, mert az ott élő tesókat mi picsán rúgtuk rendesen és még ide tartozónak sem vélik őket jó páran.
  Volt egy osztálytársam. A forradalom idején menekültek ide. Végtelenül kedves Székelyek. Iszonyatos nyomorban éltek itt is de egy rossz szava nem volt. Itt románozták. Most Detroitban él az USA-ban, ahol ámerikai MAGYAR. No kedves rózsakert meg hasonszőrű leszarom emberkék, miattatok román Ő itt, odakint megy jó MAGYAR embörként élheti világát. Nekem meg ti azért is magyar embörök maradtok, hogy bosszantsalak vele benneteket.”
 • 68. jozko 2013. február 11. 17:15
  „65. macs:

  Örülök, hogy beleolvastál az ujságba.
  Államfői, kormányfői szinteken /főleg a média előtt/ rendszerint híre sincs a bajnak - a rázós és megkerülhetetlen konfliktusokat a külügyminisztériumokra, a diplomatákra szokták rálőcsölni...
  Az államhatalom szorgalmas csinovnyikjai , apparatcsikjai viszont teszik a dolgukat.
  És ott is vannak szélsőségesek, akiknek a malmára hajtja a vizet minden túllihegett intézkedés!
  A kősziklát nem a látványos "spriccelések" vájják ki, hanem a naponta lecseppenő víz...

  Örülök, hogy a "vissza Erdélyt" hangzatos / és románokat nem véletlenül aggasztó/ jelszavak helyett a felelősen gondolkodó magyar politikusok és közéleti személyiségek az erdélyi autonómia támogatása mellett foglalnak állást!
  Nagyon sok becsületes románt és vegyes házasságban élő erdélyi családot ismerek, akikre semmi jó nem várna Erdély visszacsatolása estén.
  Nem kell aggódniuk.
  Erdély az erdélyieké , és mivel -Székelyföldön különösen- a lakosság nagy része magyar, az önrendelkezési jog
  számukra biztosítana előnyöket - a Romániához tartozás mellett is.
  Ezt durva beavatkozással kár lenne sürgetni - de itthon, Magyarországon a mellettük kiálló szimpátia demonstrációk / amibe a székely zászló kitűzése is belefér/- nem beavatkozás Románia belügyeibe!
  Ezt viszont a higgadt román pollitikusok és közéleti személyiségek is elismerik.

  Óva intek mindenkit, aki nem jár rendszeresen Erdélybe, aki nem ismeri kellően a történelmet és a napi történéseket és azok motivációit: ne ítéljen felületesen és elhamarkodottan!”
 • 67. scott1 2013. február 11. 11:58
  „61!
  Hazugság? Erre konkrétan emlékszem, semmi mást nem csináltam csak kérdéseket tettem fel karakteres véleményformáló hozzászólóknak (neked egyet se!) de te voltál aki jött azzal, hogy amit én állítok az hazugság. Emlékszem még ki is gyűjtöttem az egyetlen mondatomat ami nem kérdő mondat volt, hanem rá lehet fogni, hogy állítás és valóban egy szóval se reagáltál rá! Be is másolom, hogy mindenki elolvashassa ezt a "hazugságot"! :D

  Roxper!
  Én kérdéseken kívül szinte semmit nem írtam, ezt elég visszaolvasnod! De mivel te bármikor képes vagy arra, hogy amit előtte nap még te állítottál azt másnap ráruházd valakire és a üresfejű jelzővel lásd el... :D illetve, hogy elég nagy problémát jelent számodra a szövegértés, ezért az eddigi hozzászólásomból kigyűjtöttem azt, ami nem kérdés és rálehet fogni, hogy az állításomnak minősülhet!

  "- Magyarországot 2010-ig közel 300 ezren hagyták el! Akkor számold ki párt szerint kire mennyi is jut az egy főre eső növekedésből!"

  Ebben hol olvastad ki azt, amit te állítottál? Vagy csak a "nem bohócok" azok, akik igenis kiolvassák belőle az állításodat? :DDD”
 • 66. történész 2013. február 11. 11:55
  „jönnek a diák mozgalmak erre gyorsan előkaparta a párt a nacionalizmust...egyétek...”
 • 65. macs 2013. február 11. 11:52
  „jozkó,
  még egyszer köszönöm, és máris találtam egy, a témához vágó cikket, amiből idéznék:
  "Felelőtlenség a magyar-román vitát nacionalista hangulatkeltésre használni - Traian Băsescu államfő elmondása szerint erre a következtetésre jutottak Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel Brüsszelben, amikor szóba került közöttük a székelyzászló-ügy." .....................
  "Orbán Viktor már pénteken Brüsszelben beszámolt magyar újságírók előtt, hogy miről beszélgettek a román államfővel - közölte tegnap este a magyar miniszterelnök sajtófőnöke. Havasi Bertalan az elhangzottakat felidézve megismételte: a magyar kormányfő és a román államfő egyetértett, hogy a hangulat hűtése és a konfliktus súlyának a csökkentése mindkét ország érdeke, ezért a témában a két külügyminiszter ki is adott egy közleményt még csütörtökön."
  http://www.3szek.ro/load/cikk/57128/onmersekletre_int_az_allamfo”
 • 64. macs 2013. február 11. 11:46
  „58. jozko,
  köszönöm, rákeresek. :-)”
 • 63. scott1 2013. február 11. 11:30
  „Ha nem csak goggle-n gyűjtenél információkat, hanem olvasnál például román lapokat is, akkor tisztában lennél azzal, hogy az általad idecitált cikk az előző magyarbarát kormány idején készült uniós döntéssel kapcsolatos! :D
  És igen ezen bojkottot hirdető országok között nem szerepelt Magyarország. Nem bojkottáltuk a székely autonómiát támogató akkori román kormányt! Az, hogy te tényként megpróbálod idecitálni, az vagy csak manipulatív, vagy ahogy te fogalmaztál a tájékozatlanságodat bizonyítja! :DDD”
 • 62. roxper 2013. február 11. 11:29
  „57.
  Jajjj most látom a másik szösszenetedet, te tényleg beteg vagy, korábban azzal támadtál, hogy épp akkor regisztráltam és csak 2 hete írom le a véleményemet (ami hazugság és rád hagytam, élj a beteg világodban), most meg azzal vádolsz, hogy én vagyok rózsakert és studyfy is. Ezt megint rád hagyom, élj ebben a hiedelemben, lelki beteg.

  De ha gondolod megkérhetem őket, hogy nyomják be az IP címük első két bájtját és akkor könnyen rájöhetsz, hogy ki honnan írogat, határon innen vagy túl! :P”
 • 61. roxper 2013. február 11. 11:24
  „59.
  Ezt gondolod végig még egyszer, szimplán sötét vagy, én csak leírtam egy cikknél, hogy majd mész és megvéded a narancsaidat, bármi áron. De amelyik téma kényes neked ott inkább fel sem tűnsz és lapítasz, a hazugságaidról is! Aztán mégis megjelentél és ködösítettél, ahogy tetted azt tegnap is, amikor burkoltan védted a kormányod álláspontját, miszerint 20.4>25.7, majd tagadtál! :D”
 • 60. NP1 2013. február 11. 11:16
  „32. scott1 2013.02.10. 16:29

  "Például nem támogatja Románia Schengeni övezetbe történő csatlakozását... na persze, ha csak tilinkókba tudsz gondolkodni ez válasz valószínűleg a meglepetés erejével hathatott rád :)" - tényleg hatalmas meglepetés volt! A tájékozatlanságod mondjuk nem lepett meg, ezért idézném az alábbiakat:

  "Elsősorban Hollandia, de mellette - valamivel kevésbé kategorikusan - Németország, Franciaország, valamint több más tagállam is elégedetlen a korrupció, illetve a szervezett bűnözés elleni fellépés hatékonyságával - főként Bulgáriában, de Romániában is. Románia esetében az elmúlt hónapok Brüsszelig gyűrűző belpolitikai harcai többekben megingatták a jogállamiság szilárdságába vetett meggyőződést is."”
 • 59. scott1 2013. február 11. 10:52
  „Nem tudom mi köze van "frakkréciának" a tudathasadáshoz, de azért neked ezzel a jelzővel egy kicsit csínján kellene bánnod!
  Főleg, hogy a múlthéten történt már veled olyan is , hogy az egyetlen igazságként beállított gondolatod miután megbukott délután másnap délelőtt már azt arra a hozzászólóra aggattad, aki levezette neked, hogy amit állítottál az ostobaság! És ezt tetted úgy, hogy konkrétan hozzá se szóltam ahhoz a cikkhez! :D
  Na látod ezt hívják ellenségkép keresésnek... az ellenség negatív tulajdonságokkal történőm felruházásának... a saját hibák ellenségre történő kivetítésének. Szerintem ez már eléggé mániákus és meglehetősen tudathasadásos gondolkodásra emlékeztető valami! :D”
 • 58. jozko 2013. február 11. 10:51
  „Úgy látom, eléggé keveredik itt a "beavatkozás" , és a "szolidaritás" fogalma.
  Sokak mentségére legyen mondva: legalább 40 év történelem ferdítés, eltitkolás "eredménye" is ez az össznépinek is mondható tájékozatlanság, egyszerűbben megfogalmazva: butaság.
  Aki persze akart, az tanulhatott, olvashatottkorábban is - nem csak az oktatási intézmények uniformizált dogmáival kellett beérni!
  Aki akart, nyitott szemmel is körülnézhetett a szomszédainknál - még az "ötablakos" útlevél időszakában is ki lehetett ruccani Berlintől Várnáig- megfizethető áron!
  Ma pedig , az internet világában csak az analfabéták olyan tájékozatlanok, mint itt sokan!

  A normális életvitelhez hozzátartozik az emberi agy mindkét féltekéjének használata.
  Aki viszont feltétel nélkül elfogadja a szájába rágott "tejbepapit" - legyen az reklám vagy politikai dajkamese - annak az egyik féltekére nincs is szüksége...

  ´Rózsakert´ :

  Talán ismerős Vörösmarty néhány sora:
  "Kinek virág kell , nem hord rózsaberket!
  A látni vágyó Napba nem tekint..."
  Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy a soknál néha több az elég.
  Azért nagyon hiányoznál, ha elhallgatnál!
  Egyfajta figyelmeztető táblának tűnsz, mondjuk a kémény tetején:
  Tovább menni veszélyes!
  Tíz kéményseprőből 10 komolyan is veszi.
  A két lábbal földön járó emberek ügyet sem vetnek rá/d/, de ez ne kedvetlenítsen el!
  Egyikünk sem igazán tökéletes!

  ´Macs´ /30.#/ :

  Figyelmedbe ajánlom a "Háromszék" című, a Székelyföld központjának számító Sepsiszentgyörgyön megjelenő,
  magyar nyelvű független napilapot.
  A körülményeikhez képest mérsékelt és korrekt hangvételű lap, naprakész információkkal.
  A keresőbe elég ennyi : Háromszék .

  A tájékozatlanabbak is beleolvashatnak esetleg - és megdöbbennek:
  Már a székelyek is ismerik a tüzet, nem lavórból esznek és eredményes kísérleteket folytatnak a kerékkel ...”
 • 57. scott1 2013. február 11. 10:29
  „Üldözési mánia? :DDDD
  Abban mi az üldözési mánia, ha megállapítom, hogy sokszor rózsakert helyett szólsz hozzá? :D
  Abban mi az üldözési mánia, ha megállapítom, hogy a rózsakert, roxper, studyfy... nicknevek (névváltásnyi időeltéréssel) szólnak a cikkekhez és minden esetben ugyanazt az álláspontot képviselik? :D
  Abban mi az üldözési mánia, ha megállapítom, hogy több olyan nicknév is felmerült a fórumon, akik azt állították magukról, hogy külföldről szólnak hozzá, miközben annyit nem tudtak szűkebb lakóhelyükről mint egy dilettáns turista? Egy közös volt bennük, hogy semmi más nem motiválta őket csak a pártpolitika, mindegyik hatalmas luxusban élt rövid idő alatt, nem az adott ország helyzetéről írt hanem önmaga "beteljesedéséről" és napi 16 órája volt arra, hogy az online oldalon hozzászóljon? :D”
 • 56. roxper 2013. február 11. 10:05
  „53.
  A frakkrécia tudathasadása nyílt titok, de a te üldözési mániád is valamilyen betegségre utal, nem gondolod? :P”
 • 55. deszkás 2013. február 11. 09:54
  „Kedves magyar polgártársak! Önök még a magyar zászlót sem ismerik (t. a kivételnek)”
 • 54. macs 2013. február 11. 09:49
  „Arra nem gondoltatok, hogy mi magyarok úgy is összetartozhatunk, hogy a határon túl élőket nem hozzuk kellemetlen helyzetbe. A szomszédaink közül néhányban, amúgy is szívesen húzzák elő a magyar kártyát és sajnos szinte minden alkalommal találnak támogatókat a határaikon belül. :-(”
 • 53. scott1 2013. február 11. 09:37
  „50!
  Attól mert te általában csak pár perces csúszásokkal (nicknév váltásnyi eltéréssel) szólsz hozzá rózsakert előtt vagy után általában, illetve nagyon sok esetben te válaszolsz (viszed tovább a témát) a neki feltett kérdésekre, még tisztában lehetnél azzal, hogy nyenyere kit szólított meg a hozzászólásában, főleg, hogy a megszólítással kezdte a hozzászólását! :D”
 • 52. szabójóska 2013. február 11. 09:26
  „Soha sem lesz béke? Mindig a balkániak győznek? Gratulálok azoknak akik már látják a megoldást Szerintem ebből is meg lehet élni,mindkét oldalon.”
 • 51. Nyenyere 2013. február 11. 09:17
  „Scott.
  A hátat fordított kifejezés nem állja meg a helyét. Pontosan azért nem , mert ha hátat fordítottam volna neki akkor nem érdekelne az egész ez a rám vonatkozó rész. Persze van olyan is aki feltételezem, hogy itt éli ki magát. Gondolom a pártpolitikai rész nem rám vonatkozik.
  Azt nem értem, hogy valaki csak a javait számolgatja és le...ja, hogy mi van a hazájával és a többi magyarral, akiket elszakítottak tőlünk. Én nem terepjárón járok itt mint rózsakert, de nem is akarok. Ráadásul kérkedni avval a hulladékkal nem tudom mire jó, mikor annyi értelme van mint a hóban rózsát termeszteni. Neki Hummerje van, nekem nagyobb a f...om. Ennyi.”
 • 50. roxper 2013. február 11. 09:05
  „48.
  Nem tán frakkréciára, a partneredre gondoltál? :D”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téli nyüzsgés a konditermekben

Szegeden egyre több a 40–50 év fölötti vendég a fitnesztermekben, amelyekbe 6–8 ezer forintért váltható havibérlet. Tovább olvasom