Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

A makrancos hölgy - mecénással

Szeged - Az OTP Bank a főtámogatója a Szegedi Nemzeti Színház új Shakespeare-produkciójának, A makrancos hölgynek, amelyet a Ruttkai Éva-díjas Danis Lídia címszereplésével péntektől láthat a közönség a nagyszínházban.
– Az OTP Bank kiemelten támogatja a kultúrát, azon belül is a színházakat. A Szegedi Nemzeti Színház javaslatára úgy döntöttünk, hogy a népszerű Shakespeare-darab, A makrancos hölgy bemutatását segítjük azzal, hogy hozzájárulunk a produkció létrehozásának költségeihez. Úgy gondolom, ez egy érdekes és – ahogy a színház sajtótájékoztatóján hallottuk – szórakoztató előadás lesz. Örömmel támogatjuk a teátrumokat, hiszen hozzájárulnak a tartalmasabb emberi kapcsolatok kialakulásához, elmélyítéséhez – fogalmaz Halmos Valéria, az OTP Bank szegedi igazgatója.

– Épp a múlt hét végén jártam legutóbb a Szegedi Nemzeti Színházban, ahol a Traviatát láttam. Szeretem az operát, különösen Verdi muzsikáját, és érdekes volt Juronics Tamás kiváló, modern rendezése mai ruhákkal, napjainkat idéző díszletben. Bár a hagyományos, kosztümös opera-előadásokat általában jobban szeretem, mégis nagyon tetszett ez a Traviata. Azt bizonyította, mindegy, milyen utat választ a rendező, csak a végeredmény jó legyen, vevő legyen rá a közönség, kikapcsoljon, élményt szerezzen. Szeretem a vidám darabokat is, a felhőtlen szórakozást, bármit, ami élvezhető, és kikapcsolja az embert munka után. Várom A makrancos hölgyet, mert több feldolgozásban is láttam már, tetszett az Elisabeth Taylor főszereplésével forgatott filmváltozata is.
Danis Lídia (Katalin) és Borovics Tamás (Petruchio). Fotó: Schmidt Andrea
Danis Lídia (Katalin) és Borovics Tamás (Petruchio).
Fotó: Schmidt Andrea

A két szegedi főszereplő, Danis Lídia és Borovics Tamás meggyőzött arról a sajtótájékoztatón, hogy izgalmas előadás készül. Kíváncsi vagyok rá, hogyan oldják meg a szerepüket egy szép, kosztümös, hagyományos előadásban – mondja Halmos Valéria, aki azt is elárulta: kollégáival is megbeszélik élményeiket, hiszen gyakran járnak színházba, mert jónak találják a szegedi programot.

– Jó egy kicsit eltávolodni a számok világától, a művészek egészen máshogy gondolkodnak, mint a bankárok. Mi a racionalitást képviseljük hozzájuk képest.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frontális ütközés az 55-ös úton - galériával

Egy Szeged felé haladó Peugeot ütközött frontálisan egy vele szemben közlekedő Forddal az 55-ös úton csütörtök délelőtt. Tovább olvasom