Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 20°C | 33°C Még több cikk.

A matematikát szeretik a kisdiákok

Szeged - Kitűnő bizonyítványt és számos oklevelet hoztak magukkal azok a tanulók, összesen 214-en, akik eljöttek lapunk Szín 5-ös fotózására, amit tegnap – immár harmadik alkalommal – tartottunk Szegeden, a Technika Házában. Az egyik családban három generáció koptatta ugyanazon iskola padját.
Már egy óra előtt büszke hozzátartozók és kitűnő tanulók egész sora várta, hogy elkezdődjön a fotózás: harmadik alkalommal vártuk a jeles iskolásokat a szegedi Technika Házában tegnap. Elsőstől nyolcadikosig mindegyik korcsoport képviseltette magát. Az alsó tagozatos gyermekek szóbeli értékelései is egyértelműen kifejezték: a nebulók egész évben sokat tanultak azért, hogy ilyen szép bizonyítványt vigyenek haza.

Elsőtől negyedikig szinte kivétel nélkül mindegyikük azt mondta, hogy a matematika a kedvence, sokuk külön dicséretben is részesült ebből a tantárgyból. Mások a szabadidejükben űzött sporteredményeiket említették.

Gyakori, hogy a szülő ugyanabba az iskolába íratja be gyermekét, ahol annak idején ő is tanult. Az viszont már nem mindennapi, hogy ez három generáción keresztül megismétlődött.

Mispál Lucát édesanyja és nagyszülei is elkísérték a fotózásra. Fotó: Miskolczi Róbert
Mispál Lucát édesanyja és nagyszülei is elkísérték a fotózásra.
Fotó: Miskolczi Róbert

Mispál Luca Virág második osztályos tanuló a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába jár – Szegedre jött át a család fényképezkedni, mert ez az időpont felelt meg mindannyiuknak. Luca egyelőre nem tanul hangszeren, viszont szívesen olvas, kedvence A kis hableány. Tanítás után rendszeresen sportol, korosztályában országos fitneszbajnoki címmel büszkélkedhet, de imád lovagolni is.

– Apukám íratott be ebbe az általános iskolába, mert korábban ő is ide járt nyolc évig – mondja Luca.

– Őt pedig én írattam be oda – veszi át a szót a nagymama, Mispál Andrásné. – Nyugdíjba vonulásomig ott tanítottam, így pontosan tisztában voltam vele, hová adom a fiamat.

A matematika szeretete már közel sem ennyire egyértelmű a családban. Luca kedveli ugyan a számtant, a megjelent rokonok azonban inkább a humán tárgyak mellett tették le voksukat.

Fotózási helyszínek és időpontok

Csongrád: Művelődési Központ (Szentháromság tér 8.), június 26., 9-től 12 óráig.

Szentes: Ifjúsági Ház (Tóth J. u. 10–14.), június 26., 13-tól 17 óráig.

Makó: Hagymaház (Posta u. 4.), június 29., 13-tól 18 óráig.

Kistelek: Rendezvényház (Kossuth u.), július 1., 9-től 12 óráig.

Mórahalom: Aranyszöm Rendezvényház (Röszkei u.), július 1., 13.30-tól 17 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I Love Szeged: Ufók a 60 Y-os buszon

Szeged – Üldözés a Kárász utcán, sörözgető földönkívüli és fél tucat unatkozó tinédzser.… Tovább olvasom