Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

A MÁV-nak kellene a híd

A MÁV mégis támogatná, hogy épüljön vasúti híd Szegednél 2007 és 2013 között – derül ki abból a levélből, amelyet az rt. uniós programokkal foglalkozó irodája írt egy szegedi nyugdíjasnak. Nem véletlen, hogy Török Szilveszter kapta a levelet: az egykori tisztviselő évek óta lobbizik a híd megépítéséért.
Váratlan örömet okozott a MÁV a szegedi Török Szilveszternek. A nyugdíjas tisztviselő sajátos eszközökkel évek óta lobbizik azért, hogy megvalósuljon régi álma: ismét átsétálhasson feleségével a szegedi vasúti hídon, amely több mint ötven éve pusztult el. Az újjáépítés érdekében a kilencvenes évek közepe óta írt már levelet mindegyik miniszterelnöknek, a közlekedéssel foglalkozó tárcák vezetőinek, államtitkároknak. A Szeged és Temesvár közötti vasúti összeköttetés helyreállítása, a híd újjáépítése ügyében szakmai segítséget kért már az osztrák államvasutak magyarországi járatait működtető cégtől is. Kicsit mindig elszomorodott, amikor megkapta az épp aktuális választ, ami többnyire arról szólt, hogy ez a vasútvonal gazdaságtalanul üzemelne.

A minap azonban Török Szilveszter váratlanul levelet kapott a MÁV uniós projektirodájától, Molnár Richárd irodavezetőtől. A küldemény arról szól, hogy az rt. javaslatot tett a vonal fölélesztésére: az elképzelést szerepeltetni szeretnék a 2007-től 2013-ig fejlesztendő vasutak között. A kérést a MÁV eljuttatta a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumba, igaz, válasz még nem érkezett.

A híd ügye – több más téma mellett – szóba került a megyei közgyűlésen is, amikor Tabajdi Csaba és Becsey Zsolt, a két uniós képviselő beszámolt eddigi munkájáról. Becsey azt mondta: nagyon jellemző, hogy mindenki az uniótól várja ilyen ügyekben a segítséget. Pedig először itt, Magyarországon kellene dönteni. Ő eddig azt tapasztalta, amikor a vasút ügyében egyeztetett magyar, romániai, vajdasági illetékesekkel, hogy a legnagyobb ellenállás épp nálunk van, s ez a bürokrácia hozzáállásában érhető tetten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesített forradalom: Pozsony mérsékelte Pest radikalizmusát

Szeged - Jókai így sóhajtott fel: Pestről képtelenség befolyásolni a hatalmat, mivel a király, a… Tovább olvasom