Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

A megyébe is jön a Vizsla

A jövő hét elejétől Csongrád megyében is terjeszti a posta a Magyar Vizsla című lapot. Az újság megjelenése kapcsán Újhelyi István hazugnak nevezte a Fideszt, a Fidesz-MPSZ szóvivője pedig bűncselekménnyel vádolta meg az MSZP alelnökét. Az SZDSZ-es Kovács Kálmán szerint eddig ez a kampány mélypontja. A lap kiadója szerint az igazi munkát még csak ezután kezdik el.
A lap reklámplakátja Szegeden. Fotó: Karnok Csaba
Hiába az autópálya: Csongrád megyébe és Szegedre csak a jövő hét elején jut el a Magyar Vizsla című lap. Újhelyi István szegedi országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján gyalázkodónak és hazugnak nevezte az újságot, és egy faxmásolatot mutatott be, ezen a Magyar Vizsla egyik elküldött oldala látható, és kierről a papírról kiderül, hogy Rogán Antal fideszes kampányfőnök irodájából faxolták el. Révész Máriusz fideszes szóvivő azt mondta, Újhelyi másolata hamisítvány. Ezután azonban a Fidesz-MPSZ elismerte: a szóvivő tévedett, amikor hamisítónak nevezte Újhelyit.

Az MSZP arra kíváncsi, az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének hogyan lehet pénze a lap költségeire. Orbán Viktor is megszólalt az ügyben, azt mondta: „Hajrá, Vizsla!", erre Gyurcsány Ferenc úgy reagált: „Hajrá, béke!" Kovács Kálmán SZDSZ-es informatikai miniszter viszont azt mondta, a Magyar Vizsla körül kialakult botrány a kampány mélypontja. Az újság kiadója az egyik kereskedelmi tévé tegnap reggeli élő műsorában lényegében elismerte, hogy valóban montázsfotót közöltek: Gyurcsány Ferencnek nincs olyan órája, ruhája, amit a lap „ráadott". „Mi felöltöztettük a miniszterelnököt" – védekezett Horváth Éva.

A megyében ez nem hat a kampányra

Újhelyi István nem örül annak, hogy ettől az ügytől hangos most a sajtó, és nem vár bocsánatkérést, annak ellenére, hogy bűncselekménnyel vádolták. Az MSZP alelnöke, szegedi országgyűlési képviselő lapunknak azt mondta, attól, hogy a Magyar Vizslát Csongrád megyében és Szegeden is terjesztik majd, itt nem vadulhat el a kampány.
Nem durvíthatja el a Csongrád megyei, szegedi kampányt a Magyar Vizsla megjelenése – így véli Bodó Imre tiszaszigeti polgármester is, aki a Fidesz-MPSZ választókerületi elnöke. Az egyes számú kerületben induló országgyűlési képviselőjelölt úgy tapasztalta, a helyi politikusok kellő komolysággal állnak hozzá a nemes vetélkedéshez. 
Azt, hogy Csongrád megyében pontosan mikor kezdik terjeszteni az újságot, Gara Péter, a Magyar Posta Rt. kommunikációs menedzsere sem tudta pontosan megmondani. A pécsi nyomdában gyártott újság példányait naponta adják fel postán. „A szerződésben vállalt határidőn belül kézbesítjük a kiadványt" – mondta Gara.

– Nem gondoltuk, hogy ilyen nagy vihart kavarunk, nem hittük volna, hogy a két nagy párt a vártnál fél évvel hamarabb kezdi a kampányt – felelte kérdésünkre Horváth Éva, a felelős kiadó. Azt mondta: a jövő hét elején terjesztik Csongrád megyében a lapot, közelebbi időpontot ő sem tud.

Az Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azt mondta, a lapnak és az egyesületüknek is használ a médiafigyelem. A tényleges munkát ugyanis csak ezután kezdik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyugdíj forrásai

Soha nem lehet elég korán kezdeni a felkészülést a nyugdíjas éveinkre. Némi előrelátással és… Tovább olvasom