Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

A megyéből a Kossuth térre

A Fidesz elnöke a miniszterelnök menesztésére szólította föl a koalíciót, ellenkező esetben péntekre a budapesti Kossuth térre nagygyűlést hirdetett. A fordulat kikényszerítésére hivatott demonstráción a Csongrád megyei jobboldal is nagy létszámban képviselteti magát.
A budapesti Kossuth téren szeptember 17-e, Gyurcsány Ferenc tavaszi balatonőszödi beszédének nyilvánosságra kerülése óta tart a demonstráció. A miniszterelnök menesztésére szólította föl a kormánypártokat, s az ehhez vezető lépés megtételére 72 órát adott az önkormányzati választásokon győztes Fidesz-MPSZ elnöke Orbán Viktor.

A határidő ma 13 órakor jár le, s ha a nagyobbik ellenzéki párt követelése nem ér célt, holnap délutánra a Kossuth térre nagygyűlésre hívja az embereket. Erre a megyéből is mennek civil, illetve jobboldali szervezetek. A Fidesz-MPSZ szegedi vezetője, Oláh János nem tudja, hányan, de mindenképpen jelen lesznek pénteken a Kossuth téren, ha megtartják a demonstrációt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi alapszervezete Apáti Bálint elnök vezetésével 60 személy részére rendelt két autóbuszt – tudtuk meg Kovács Gábortól. A szervezet ifjúsági vezetője elmondta: a szegedieken kívül várhatóan makói, kistelek tagjaik, illetve szimpatizánsok is csatlakoznak a fővárosba pénteken reggel hat óra körül indulókhoz. A csapatban utazókon kívül számos szimpatizánsuk autóval megy a Parlament előtti demonstrációra. A Jobbik nem csupán Gyurcsány és egész kormánya távozását, hanem az új választások kiírását is követeli.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Magyar Függetlenségi Párt is szervezi küldöttségét a budapesti pénteki demonstrációra. A HVIM helyi vezetője, Varga László szerint Szegedről 10-15, Vásárhelyről 35-40 fiatal csatlakozik a Kossuth tériekhez. A regisztráció – többek között – az internet, illetve elektronikus levél segítségével történik – magyarázta Tóth Péter, aki mindkét szervezet tagja és vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készítik a jégpályát a szezonkezdésre

Hűtik a betont a jégpályán, s egy-két nap múlva a vizet is ráeresztik. Ezt követően 7-9… Tovább olvasom