Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

A Mikulás hozza a tarjáni kispiacot

Szeged - Piros, piros. A régen piros betűs ünnepnap, november 7. helyett várhatóan Mikulásra készül el az Olajbányász téri kispiac.
Egy hónapot késik a tarjáni kispiac átadása, melybe az eredeti szerződés szerint mától költözhettek volna be a kereskedők. A csúszást a megrendelő Szegedi Vásár és Piac Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, Pusztai Lajos megkeresésünkre azzal magyarázta, hogy az élet átrajzolta a terveket. A nettó 61 millió forintból szerkezetkészre épülő piaccsarnok bérlői köre ugyanis bővült. A régi csirkés, a zöldséges, a lángosos és a pékárus melletti két üres üzletre egy hentessel sikerült megállapodni. A két boltrész belső teréből a szakhatósági előírásoknak megfelelően alakítanak ki egyet. A módosításokról még a tervezővel egyeztetnek. Az újabb határidő: december 10.

– Korábban, várhatóan már Mikulásra átadjuk a csarnokot. A kereskedők többségével megegyeztünk, hogy mi folytatjuk az építést. Tehát nem vonulunk le, ha az épület szerkezetkész, hanem kulcsrakészen vehetik át – tájékoztatott a dorozsmai Miksi Holding Kft. tulajdonosa, Miksi István. Ez felgyorsítja a műszaki munkát, és egyszerűsíti a munkavédelmi szabályok betartását. Egy kalap alá véve a különböző kereskedelmi egységeket rövidül a sokféle szakhatósági engedélyeztetés is. Jelenleg a külső burkolás utolsó simításait végzik. Utána bádogoznak, és a díszfalakon dolgoznak tovább a napokban.

A külcsín nemsokára kész, a belbecs még várat magára. Fotó: Schmidt Andrea
A külcsín nemsokára kész, a belbecs még várat magára.
Fotó: Schmidt Andrea

A kivitelező szerint karácsonyra akár ki is nyithatnak a kereskedők. A csarnokban telt ház van, minden üzletet bérbe adott a piacigazgatóság. A bejárat előtti fedett helyre új asztalokat állítanak. Nagyjából ugyanannyi helyen árulhatnak a virágosok és az őstermelő zöldségesek, gyümölcsösök, mint korábban. Az egy éve vásárolt, kistetővel ellátott asztalokat a piacigazgatóság más piactereire szállítja át.

Olvasóink írták

 • 8. floridaimagyar 2008. november 07. 17:26
  „Majusban ugrom majd haza egy fel honapra. En imadom a magyar piacokat, meg langost sem ettem mar evek ota. Allati jo hagy nektek vannak ilyen piacotkok mindenhol.”
 • 7. Zs 2008. november 07. 16:03
  „dfg
  Valóban: kicsit sikerült átesni a ló túlsó oldalára... - de volt már máskor is ilyen meg lesz is...”
 • 6. Panda31 2008. november 07. 13:12
  „Én spec. azon lepődtem meg, h egyáltalán már itt tartanak! nem gondoltam volna igazából azt sem, h az idén mondjuk az alap le lesz rakva..és tessék :)

  Várom a mikulást és az új hentest is :)”
 • 5. Iza3 2008. november 07. 12:31
  „1.!
  Tényleg (többnyire) a melósok egymást nézik!
  A múltkor is egy mini teddy-hengerrel mázolt az egyik és körben, négyen nézték.
  (Vagy többnyire engem és a barátnőm néztek, amint épp a Kati Cuki előtt ülve, sütit majszoltunk.....::))
  Ez NAGYON TIPPPIKUUUS, egyébként.”
 • 4. Dwert 2008. november 07. 08:27
  „Kedves nircsi!

  A palacsintázó üzemel, mint régen. Közvetlenül az építkezésre néz a kiszolgáló ablaka, egy másik épületben nyitott. Azt nem tudom, hogy ott is marad-e vagy visszaköltözik a csarnokba.”
 • 3. nircsi 2008. november 07. 08:10
  „Azt hittem, hogy már nem üzemel a palacsintázó.
  Felvilágosítana valaki? :)”
 • 2. dfg 2008. november 07. 07:44
  „Nem nagyon értem, hogy annak az egy zöldségesnek, aki eddig is uralta a területet, minek építenek csarnokot?
  Mert az oké, hogy ezután szép lesz, de lesz ott választék? Mert tudomásom szerint a zöldséges nem adott engedélyt ott senkinek sem arra, hogy árusítson.”
 • 1. Madzsar. 2008. november 07. 06:11
  „Az a nagy büdös iagzság, hogy alig van mozgás azon az építkezésen! Oda járok palacsintázni, de munkást elvétve látni ott. Ha véletlenül mégis, akkor az 5 munkásból 4 ember csak nézi, hogy az az egyetlen melós milyen ügyesen dolgozik. :-) Tipikusan magyaros építkezés, de azért reméljük, hogy idén valóban elkészül...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágzik az orgona Szegeden

Szeged - Az ősz minden szépségét nekünk ajándékozza idén a természet! Az október végi, november… Tovább olvasom