Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

A muskátlit már elültette Tamásné Czinege Csilla

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Tamásné Czinege Csilla, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője mondja el, mivel tölti a szabadidejét.
Elsősorban a család tölti ki Tamásné Czinege Csilla hétvégéjét: szerettei Szolnokon élnek, hivatalos elfoglaltságai viszont Csongrád megyéhez kötik, így a szabadnapokon pótolják a külön töltött időt.

– A lányom nagyon családcentrikus, legtöbbször közös programokat szervezünk vele és a férjemmel – avat be minket a közös kedvtelésekbe. – Télen síelni járunk, nyáron vitorlázunk – mondja, és kiderül: nem csak a sport kedvéért utaznak szívesen. Legutóbb Egyiptomban járt a család, és a hosszú hétvégéket is kihasználják egy-egy városnézés erejéig.

Mivel az adóbevallások leadásának határideje jövő héten lejár, sok az elfoglaltsága, így most még kevesebb időt tölthet a családdal. – Ezen a hétvégén sajnos nem jut idő kirándulásra: a héten Brüsszelbe szólított a munkám, ezért számos hivatalos pótolnivaló vár rám. A fennmaradó órákban kimegyünk a családi házunkba, az egyik hangulatos kis fürdőhelyre. Beszélgetünk, élvezzük, hogy együtt lehetünk – mondja az igazgatónő. Azt tervezi, a kertészkedésre is szakít némi időt. – A muskátlit már elültettem, és most olyasmire készülök, amit már rég nem tettem: zöldségeket palántázok – beszél a kerti munkáról, ami legalább annyira kikapcsolja, mint másik nagy kedvtelése: az olvasás.

Elsősorban a család tölti ki Tamásné Czinege Csilla hétvégéjét. Fotó: DM/DV
Elsősorban a család tölti ki Tamásné Czinege Csilla hétvégéjét.
Fotó: DM/DV

– Majdnem mindenevő vagyok, de leginkább az ókori Rómával foglalkozó könyvek kötnek le – árulja el kedvenc történelmi korszakát. – Mivel ritkán van időm olvasni, gyakran veszek kézbe rövid novellákat, könnyed történeteket, amelyekre nem kell annyira odafigyelni – teszi hozzá. Kedveli a színházat is, de sajnálkozva említi meg: közösségi programokra alig-alig jut el az utóbbi időben. – Tavaly volt színházbérletünk, egyetlen előadás erejéig sem tudtam kihasználni – panaszolja. – Nagyon szeretjük a férjemmel és a lányommal a szabadtéri rendezvényeket, az előadásokat, könnyűzenei koncerteket is, ha tudunk, elmegyünk a nagyobb nevek budapesti fellépéseire – derül fény egy újabb közös kedvtelésre: a legutóbbi nagy élményük egy Paul McCartney-koncert volt.

Az olvasóknak is azt ajánlja a hétvégére: kiránduljanak vagy látogassanak el családostul egy szabadtéri rendezvényre. Pusztaszeren lovasnapot tartanak, Mórahalomról pedig kellemes túra indul a tanaszi semlyékre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírók bírálták a bírákat

Szeged - „Védekezzetek keményen! Figyelj, föl a kezet!" – röpködtek az instrukciók a kosárlabdapálya széléről péntek délután a szegedi egyetem Hattyas sori sportpályáján. Tovább olvasom