Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

A nap termékpárosítása: tengelicet és potencianövelőt csempésztek

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két német állampolgárságú férfival szemben, akik 2017 áprilisában Magyarországon nem forgalmazható potencianövelő tablettákat, valamint védett madarakat akartak az országba behozni.
A vádirat szerint a vádlottak 2017. április 8-án délután léptek be az ország területére Röszkénél, a Szerb Köztársaság felől. A pénzügyőrök ellenőrizték az egyik vádlott által vezetett gépkocsit, és annak hátsó ülésén, valamint a csomagterében tíz példány tengelic madarat találtak. A gépkocsi utasa Törökországban vásárolta a madarakat, a sofőr pedig megengedte neki, hogy a kocsiban szállítsa őket.
 

A tengelic Magyarországon védett faj, behozatalához, szállításához környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges, ezzel viszont a vádlottak nem rendelkeztek. A madarak eszmei értéke 250.000,- Ft volt. A sofőr a madarakon túl még nyolcszáz darab potencianövelő hatással rendelkező tablettát is elrejtett a kocsiban.


A tabletta gyógyszernek minősült, így annak beszerzése, importja hatósági engedélyhez kötött. A vádlott ilyen engedéllyel nem bírt, a mennyiség pedig indokolatlanul nagy volt.
 
Ebből a madárból volt a hátsó ülésen tíz. Potencianövelőből meg nyolcszázat rejtettek el az autóban. Fotó forrása: mme.hu

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a sofőrrel szemben természetkárosítás bűntette és egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt, míg utasával szemben természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat. Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három nap a pályaválasztásért

Csütörtöktől szombatig tart a Találd ki magad! Pályaválasztási Napok Szegeden. Tovább olvasom