Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

A naplójába írta a hummeres gázoló, hogy öngyilkos lesz

Megtalálták cellájában Thomas B. naplóját, amiben anyanyelvén írt arról, mit tervez.

A Hír24 úgy értesült, megtalálták cellájában a múlt pénteken elhunyt hummeres gázoló naplóját. A portál úgy tudja, a naplóban anyanyelvén írta le, hogy véget készül vetni az életének.

Megírtuk, hogy a BvOP azt közölte, rosszul lett és meghalt egy nem jogerősen elítélt fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön II. számú objektumában. A börtön sajtóirodája azt közölte, egy férfi péntek este 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét a cellájában, amiről a felügyelőséget a társai értesítették. A börtön ápolója azonnal megkezdte az ellátást, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni.

A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás a haláleset körülményeinek feltárására vizsgálatot indított.

Thomas Robert Bindbergert szeptember 25-én ítélte első fokon 15 év fegyházra ítélte a Szegedi Törvényszék. A Joó Attila vezette bírói tanács bizonyítottnak találta, hogy az osztrák hummeres nem véletlenül, hanem szándékosan gázolta el a rendőrt. Az ítélethirdetéskor elhangzott, Thomas Robert Bindberger a gázolás előtt két rendőrt is megpróbált leszorítani. A bíróság úgy döntött, hogy a vádlottat nem helyezik szabadlábra, mert a súlyos fegyházbüntetés fenyegetése miatt tartani lehet a szökésétől, elrejtőzésétől. Bindenbergék ez ellen is fellebbeztek.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szólótörvény miatt az elhunyt kilétéről csak hozzátartozójának írásbeli engedélyével adható ki hivatalos információ. Nem hivatalos forrásból lapunknak megerősítették, hogy Thomas Robert Bindberger halt meg pénteken a börtönben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem indult még el a távfűtés

Készen áll, de még nem indult el a szegedi távfűtési rendszer. A kiadottól eltérően nem novembertől,… Tovább olvasom