Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A negyedik óra: kabaré

Házhoz ment a színház. A szegedi Hetek Csoportja tegnap a Deák gimnáziumban szerepelt, nagy sikerrel. A rendhagyó irodalomórát még három követi.
A Hetek Csoportja a Deák gimnáziumban adott elő. Fotó: Frank Yvette
Közel egyórányi habkönnyű válogatást láthattak magyar írók és kabarészerzők műveiből tegnap délelőtt a szegedi Deák gimnázium kilencedik osztályosai. Az iskola dísztermében a Hangya küzdj és bízva bízzál! című összeállítás volt a Szegedi Nemzeti Színház fiatal színészeiből alakult Hetek Csoportjának első fellépése.

– Fergeteges hangulatú előadás volt. Minket is meglepett, mennyire érzékenyen reagált a fiatal közönség a finom, intellektuális humorra – összegzett a társulat vezetője, Harsányi Attila. – Az első percekben bátortalanabb visszajelzések érkeztek a nézőtér felől, de hamar belerázódtak, értették Molnár Ferenc, Karinthy Frigyes, Örkény István, Nóti Károly és Hajnóczy Péter poénjait. Ígéretes kezdetnek látszik az iskolai fellépés.

Kiss Gábortól, az intézmény igazgatójától megtudtuk, minden évfolyamnak egy produkciót hívnak meg. A Hetek társulatának repertoárjából az Ady- és a Kassák-estet, valamint A nyílt tengeren című Mrozek-darabot választották ki a rendhagyó irodalomórák témájául.

Igyekeznek megszerettetni a színházat, miközben az olvasáshoz illusztrációval szolgálnak. A színház tehát házhoz jön, a magyartanárok pedig beillesztik az élményt a tanmenetbe. Nem új keletű a Deák gimnázium ötlete, mert korábban az énekórákat színesítették a Filharmónia koncertjeivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postaátszervezés: bezár az egyik ópusztaszeri fiók

Itteni múzeumát sem kíméli a Magyar Posta Zrt.: március első napjától bezárja az ópusztaszeri… Tovább olvasom