Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

A női futam sztárja Rozi, a bakkecske

Kecskefuttató versenyt rendeztek Bordányban. Rozi és Pali jól szerepelt, Öcsi-pöcsi hiába igyekezett.

Bordányban szombat kora délután már csak a káposztadobó verseny romjai emlékeztettek a szabad stílusban végrehajtott zöldségdobálásra. A széthullott káposztaleveleket gyerekek gyűjtögették a kecskeverseny résztvevőinek a faluház udvarán.

Kecskefuttató verseny Bordányban. Fotó: Schmidt Andrea
A településen második alkalommal rendezték meg szombaton a kecskeversenyt, amit a gyerekek élveztek a legjobban. Néhány kecske többször is futott, mivel tulajdonosaik kölcsönadták azoknak, akik menet közben kaptak kedvet a versenyre.

A faluház mellett egy 50 méteres szakaszon futtatták az állatokat. Néhány ijedt jószágot inkább visszafogni kellett, nehogy világgá szaladjon. Szabó Kolos Öcsi-pöcsivel, Ocskó Ervin Mekk mesterrel, Pornok Zsombor pedig Palival állt a rajtvonalhoz. Pali verhetetlennek bizonyult. Megállíthatatlanul száguldott a cél felé. Zsombor szerint azért nyújtott ilyen kiemelkedő teljesítményt Pali, mert fél tőle. Előle menekült.

Kiss-Patik Péter alpolgármester, a rendezvény szervezője elmondta, a káposztadobás mellett kecskefejő verseny és kecsketej- (valójában sör-) ivó versenyt is rendeztek férfiaknak. Fejni sörösüvegbe töltött tejet kellett egy cumin keresztül.

Ebédre természetesen kecskegulyást szolgáltak fel a faluház parkjában a Vadgesztenye étterem szakácsai. A tombola fődíja pedig egy kecskegida volt.

A női futamon Kádár-Németh Istvánné egyéves, Rozi nevű bakkecskéje nyert.

– Meg kell simogatni, nem szabad durván bánni vele. Ha nem vagyunk kedvesek az állathoz, megmakacsolja magát. Ugyanez jellemző a férfiakra is – mondta az asszony, miközben kecskéje egy kutyához hasonlóan felnézett rá.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicikitúrák: a kezdőknek Tiszasziget, az edzetteknek Petres

Összegyűjtöttük, merre hány kilométer, és praktikus tanácsokat adunk az induláshoz. Tovább olvasom