Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

A nyár sem telik munka nélkül a a szegedi színészeknek

Bezár a színház, a művészek számára elkezdődik az augusztus végéig tartó szünet. A többség örül, ha a pihenés mellett akad valami feladata is.
Pataki Ferenc nyáron sok közös programot szervez a gyerekekkel. Fotó: Schmidt Andrea
– Boldog vagyok, hogy júliusban eljátszhatom Liliomfi szerepét az újszegedi színpadon. Mellette a Rádió88 hangjaként is dolgozom hetente háromszor. Ennyi munka bőven elég a nyárra, mert ilyenkor sokkal többet szeretnék együtt lenni a gyerekeinkkel – mondja Pataki Ferenc színművész, aki Dorkával, a feleségével azt tervezi, hogy néhány napra elutaznak Chioggiába. – Azt hallottuk, hasonlít Velencére, csak nincs olyan elviselhetetlen tömeg. Debrecenbe is elmegyünk egy hétre a szüleimhez. Ilyenkor anyukám ki sem jön a konyhából, elkényeztet bennünket mindenféle finomsággal. Örököltünk Dorozsmán egy kis tanyát, azt is szeretnénk felújítani a nyáron.

– Erdélyi körutat tervezek, a Gyilkos-tó és más nevezetességek szerepelnek a programban. Utoljára gyerekkoromban jártam arra, Maroshévízen éltek a nagyszüleim. A csodálatos fenyves erdőre és a házuk előtt folyó patakra emlékszem – meséli Szonda Éva operaénekes. – Mostanában nem kényeztetnek el jobbnál jobb feladatokkal, ezért a nyár számomra a pihenés és felkészülés ideje. Az ELTE Bartók Kórusával négy Mozart-koncertem lesz Budapesten, Csongrádon, Kunszentmártonban és Tihanyban. Új szerepeket is tanulok: jövőre Azucena leszek A trubadúrban és A windsori víg nőkben is játszom. Az is kikapcsolódást jelent, hogy nyáron gondozhatom a virágaimat és a macskámat. Medveczky Ilona is azt nyilatkozta a tévében: a kertészkedésnek és az állatainak köszönheti, hogy ilyen jó formában van...

– Tíz-tizenöt évvel ezelőtt sokkal több munkalehetőség adódott nyaranta a művészek számára. Filmezhettem vagy dönthettem úgy is: annyit dolgozom évad közben, hogy ilyenkor csak pihenek. Idén az egész nyarat Szegeden töltöm. Amikor nem a színházban leszek, jobbára az úszóházon pihenek – árulja el Székhelyi József. A színidirektor augusztusban újra a gonosz mostohát játssza az újszegedi János vitézben. – Szabadságom alatt költözöm is: hosszú távra berendezkedek Szegeden. Az egyik televíziós show-műsorban nyertem egy wellnesshétvégét, az lesz az idei nyaralásom. Állandó feladatot ad a Simpson család: két-három hetente összejön 10-15 rész, azokat egyszerre szinkronizálom. Egy jópofa amerikai színésznek, Judd Hirsch-nek is én vagyok a magyar hangja, készült vele egy krimisorozat, mostanában ezt is szinkronizáljuk.

– Pihenek, takarítok, olvasok. Június 12-én kezdjük próbálni a Liliomfit, aminek július 21-én tartjuk a bemutatóját az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – mondja a népszerű színésznő, Papp Gabriella. – Az előadások után egy hétre Berettyóújfaluba készülök a szüleimhez, majd a párommal, aki rendőr Szegeden, Horvátországba utazunk. Imádjuk az Adriát, általában nem tervezzük meg az utat, csak beülünk a kocsiba, és ahol megtetszik a tengerpart, ott kiadó szobát keresünk. Így sokkal kalandosabb és olcsóbb, mintha utazási irodával mennénk. A nyaralás után készülök az őszi nagy feladatra: Bolond Helgát alakítom Darvasi László darabjában. Szeretnék minél többet tudni a szerzőről, ezért más írásait is elolvasom majd a nyáron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázért lehet behajtani a temetőbe

Százötven forint helyett hatszáz forintot kell fizetnie annak, aki autóval szeretne behajtani a… Tovább olvasom