Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

A Nyelvek Európai Napja - Szegeden is

2008. szeptember 26-án az Európa Tanács 48 tagállamában nyolcadik alkalommal ünneplik a Nyelvek Európai Napját.
A közelmúltban más földrészek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A hagyomány idén is folytatódik az Európa-szerte szervezett színes programokkal.

A Katedra Szeged Nyelviskola– ILS Nyelviskola Szeged Kft. a lakossági érdeklődők számára ingyenes, okleveles szintfelmérést tart, a szintfelmérés eredményéről oklevelet állít ki. A szintfelmérés eredménye alapján az iskola szakemberei testreszabottan tudnak tanácsot adni az érdeklődők nyelvtanulással, nyelvvizsgákkal kapcsolatos kérdéseire.

Intézmények és cégek is bekapcsolódhatnak a szintfelmérési programba, számukra a munkahelyeken szükséges nyelvtudást a "Mi dolgozunk legjobban angolul!" elnevezésű kétnapos nyelvi verseny keretében méri fel az iskola. Az intézmények és cégek dolgozói online tesztet töltenek ki, a legjobb átlageredményt elérő cég pedig a Katedra Szeged Nyelviskolától ingyenes tanfolyami részvételi lehetőséget és egyéb értékes nyereményeket nyer. A verseny eredményét közzéteszi a delmagyar.hu is.

A Nyelvek Európai Napját a Somogyi-könyvtár is megünnepli 2008. szeptember 25-én. A nap célja, hogy propagálja az élethosszig tartó nyelvtanulást, a nyelvtudás megszerzését. Ezen a napon nyelvtanulást elősegítő könyveikből kamara-kiállítást tartanak, nyelvoktató, nyelvvizsgát szervező intézmények ajánlatai is megtekinthetőek, valamint a Katedra Szeged Nyelviskola szervezésében ingyenes szintfelmérésen lehet részt venni, a szintfelmérés résztvevői között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

Az Európa Tanács a Nyelvek Európai Napjáról szóló honlapja a nyelvtanulást előmozdító, nyelvi és kulturális sokszínűséget ünneplő kezdeményezéseket is bemutatja. Az oldalon többek között megtalálható a Tanács "Hogyan tanulhatsz nyelveket?" című kiadványa is.

Tesztelje angol nyelvtudását a delmagyar.hu-n is!

(X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halál Tünde: Nekem nincs vesztenivalóm

Szeged - Szokatlan jelenetek játszódtak le kedden a Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa előtt, ahol egy tavaly történt, három halálos áldozatot követelő közlekedési baleset büntetőperét tárgyalták. Tovább olvasom