Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

A nyomorultak, Mamma Mia!, Abigél - világszínvonalon Szegeden

Szeged - Számos világhírű musical hazai premierjét tartották már a Szegedi Szabadtérin az évek során. Idén sincs ez másként. Herczeg Tamás igazgatóval beszélgettünk.

 Fesztiválkoordinátorokat várnak

A Szegedi Szabadtéri Játékok önkéntes segítőket keres nyári programjaihoz. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a peter.teszary@szegediszabadteri.hu e-mail címen, 2015. április 7., kedd délig lehet.

– Ahhoz kétség nem fér, hogy ma a musical a legnépszerűbb színházi műfaj. Nincs ez másként a Szegedi Szabadtérin sem. Mivel várják idén a musicalrajongók tömegét a Dóm téren?

– Három musicalprodukció közül is választhatnak idén a nézőink. A legnagyobb szenzáció A nyomorultak lesz, amelynek magyarországi premierje 27 éve éppen a szabadtérin volt. A Madách Színházzal együttműködésben most Szegeden mutatjuk be az új verziót is, Szirtes Tamás rendezésében, Kentaur elképesztően hatásos díszletében. Július közepén láthatják újra a szintén a Madáchcsal létrehozott Mamma Mia!-t. Az ABBA-musical tavaly már 26 ezer nézőt varázsolt el, ellenállhatatlan retró bájával és fergeteges diszkóhangulatával. A Budapesti Operettszínházból a rendkívül népszerű Abigél érkezik, Somogyi Szilárd rendezése, amely még sosem szerepelt szabadtéri színpadon.

– Az Operettszínházzal most már hosszú évek óta ápol szakmai kapcsolatot a szabadtéri, emellett tavalyelőtt új, fontos partnerré vált a Madách is. Mi a jó kapcsolat alapja és motorja a két intézménnyel?

Ezen a nyáron visszatér a tavalyi bombasiker, a Mamma Mia!
Ezen a nyáron visszatér a tavalyi bombasiker, a Mamma Mia!

– Az országban két profi musicaltársulat létezik, az Operett és a Madách. Ők tudják azt a megbízható, Broadway- és West End-színvonalat hozni, amit a nézőink elvárnak tőlünk, és amit a bizalmukért cserébe mi nyújtani szeretnénk. Nemzetközi mércének megfelelő produkciókat kívánunk a szabadtérin játszani. Kinevezésünket követően az első számú stratégiai partner, az Operettszínház mellett új partnerként kezdtük meg az együttműködést a Madách Színházzal. Az Operett megújult vezetésével a jövőben nemcsak együttműködéseket, hanem új bemutatókat is tervezünk.

– Mi a leginkább vonzó a feleknek ezekben az együttműködésekben?

– Egyedülálló, kivételes előny, hogy napjaink legfontosabb musicalsikerei közül többet először a Szegedi Szabadtérin láthattak, láthatnak a nézők. Így volt ez anno a Jézus Krisztus Szupersztárral, a Miss Saigonnal, az Elisabethtel, az Elfújta a széllel, tavaly a Mamma Mia!-val. Csak a Dóm téri bemutató után költöznek be a kőszínházakba ezek a darabok. Ez jó a szabadtérinek és persze az anyaszínháznak is, hiszen ilyen impozáns környezetben, ennyi néző előtt sehol máshol nem tudnának bemutatkozni. (X)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Urnával sem lehet vízbe temetni

Vízben járnak a sírok közt; a szegedi önkormányzati temetők nagy részén nem lehet koporsós temetést tartani. Tovább olvasom