Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

A pálinka folyt a vér nélküli böllérnapon - fotók

Szeged - Tizenkilenc csapat készített kolbászt a Petőfi-telepi böllérnapon, a kertvárosi disznóvágáson csak a pálinka emlékeztetett a falusias szertartásra.
Fegyelmezetten érkeztek 8 órára a harmadik Petőfi-telepi böllérnapra a csapatok, sietségre semmi okuk sem volt, a zajos-véres disznóvágás a hagyománynak megfelelően elmaradt. A kolbászkészítés viszont nem, 19 társaság indult a megmérettetésen.

A szervezőktől kapott 5 kilónyi darát húshoz sokan a háztájit is hozzátették, többen 20 kilónyi kolbászt ízesítettek be a csípős szombati reggelen.

Az igazán ínyencek a fűszerezett húst darálták, de akadt olyan is, aki villányi vörösborral csalogatta elő a különleges ízeket.
19 csapat készített kolbászt a Petőfi-telepi böllérnapon. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)
- Só, paprika, bors, köménymag kell bele, az egész keveréket előre elkészítettük, így biztos, hogy egyenletesen jut belőle a kolbászba - mondta a Laczi és Bali Kolbász Bt. főkeverője. Bali Ezekiel és Laczi József hagyományos bélbe töltötte a szinte fehér kolbászt, a mesterek azt mondták, a német jellegű finomság Tápén nagyon elterjedt. A versenyre a Metfriends digitális mérleggel és villányi vörösborral készült, a csapat szalámit is készített az otthonról is hozott húsból.

Megválasztották a "telep kolbászát", délben télűzőként kiszebábot égettek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 30 ezer volttól sem féltek a gyerekek - galéria

A 30 ezer volttól sem féltek a gyerekek - galéria
Csillagháború volt az Agórában szombat délután: a gyerekek hajtogattak, rajzoltak, akadt olyan bátor jelentkező is, aki megfogta a 30 ezer voltos plazmagömböt. Tovább olvasom