Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

A pénz útja

Szeged - Lapunk április 27-i számában „Még nem fizetett az NFÜ" címmel rövid információt közöltünk arról, hogy március 17-én aláírta a belvárosi rehabilitáció (benne a Mars tér fejlesztés) támogatási szerződését a szegedi önkormányzat és az NFÜ, azóta a normál adminisztrációs ügymenet szerint dolgoznak azért, hogy megtörténhessen a kifizetés.
Az írásban röviden összefoglaltuk az ügy előzményeit is. A regionális ügynökség (DARFÜ) ügyvezetője, dr. Kiss Imre közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amely szerint „a megjelentek nem felelnek meg a kiegyensúlyozott és tényszerű tájékoztatás követelményének.

Nem felel meg a valóságnak, hogy bárki indokolatlanul elhúzta volna a támogatási szerződés aláírását és ezzel százmilliós többletköltséget okozott Szeged városának. Ezzel szemben tény az, hogy a korábban éppen az önkormányzat által indított per jogerős befejezését jelentő másodfokú ítélet kézhezvételéig az uniós jogszabályok alapján nem volt lehetséges perrel terhelt ingatlanra támogatást nyújtani.

A DARFÜ az ítélet kézhezvételét követően a támogatási szerződést haladéktalanul még aznap, vagyis 2011. március 11. napján ellenjegyezte, míg azt a pályázó március 17. napján írta alá. Ettől a naptól kezdődően finanszírozható a projekt.

Az a tény pedig, hogy kifizetés még nem történt, kizárólag egyetlen körülménynek tudható be, nevezetesen annak, hogy az önkormányzat a mai napig nem nyújtott be kifizetési kérelmet. Azt pedig minden hozzáértőnek tudnia kell, hogy érvényes kifizetési kérelem hiányában nem lehetséges támogatást kiutalni."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ami a Márai Naplóból kimaradt

A Petőfitelepi Művelődési Házban május 4-én, szerdán 19 órától láthatja a közönség Ami a Márai Naplóból kimaradt címmel Bálint András Kossuth-díjas színművész Márai-estjét. Tovább olvasom