Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

A piac rendjét nem zavarják

Látványos szakaszához érkezett az új dorozsmai nagybani piac építése: elkezdődött a tereprendezés, dolgoznak a földmunkagépek, bruttó 550 millió forintos fejlesztés során 2006 tavaszára egy nagy és egy kiscsarnok készül el.
Tereprendezés a volt sportpálya helyén Fotó: Gyenes Kálmán
A dorozsmai nagybani piac zavartalanul működik az átépítés alatt – mondta Törökné Szántó Katalin, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezető igazgatója. Az összes felépítmény mindaddig megmarad a jelenlegi területen, amíg az új 2200 négyzetméteres nagy- és az 1100 négyzetméteres kiscsarnok el nem készül a volt sportpálya helyén. Az átadás várható határideje 2006 tavasza.

Az építkezést a tél – ha nem lesznek szélsőséges időjárási körülmények – nem hátráltatja. Ezt annak ellenére is ki merte jelenteni az ügyvezető, hogy az idei csapadékos nyár sok bosszúságot okozott az új sportpálya építőinek: volt olyan időszak, amikor nyolc napig rá se lehetett menni a
Kft. a közös nevező

Több mint 10 év után kerülhet nyugvópontra a dorozsmai nagybani piac ügye. A szegedi közgyűlés tavaly, az év első felében hozta létre többségi önkormányzati tulajdonnal a Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-t, amelyben üzletrészeket vásárolhattak a szövetkezetek, tészek, de részt vehetnek a fejlesztésben is.  
területre. Mint ismeretes, a nagybani piac a korábbi sportpálya hozzácsatolásával bővülhetett 7,4 hektárra, cserébe viszont az út túloldalán lévő telken új, a régivel azonos alapterületű sportcentrumot kellett kialakítani. A korszerű létesítményt kizárólag a kft. finanszírozta.

Ezekben a hetekben a tereprendezésnél, a közművek előkészítésénél tartanak az építők. A csarnokok alapozása később kezdődik, amellyel a tél beálltáig végezni szeretnének. Amikor átadják a hatalmas fedett „hangárokat", a kereskedők mostani pavilonjainak helyén részint parkolót, részint olyan „szabad placcot" alakítanak ki, ahol kényelmesen lehet majd a járművekből árulni.

Az új nagybani piaci beruházás bruttó 550 millió forintba kerül majd. A leendő bérlők előtt nyitva áll a lehetőség, hogy bérleti jogot vásároljanak a csarnokokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi közgyűlés: mínusz 80 millió

Radikálisan csökkentené a képviselők számát a parlamentben és az önkormányzatokban a Fidesz és az… Tovább olvasom