Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A pincéből fúrták meg a széfet, 60 millió forint értékű ékszert vittek el

Szeged – A Smaragd ékszerüzlet alatti pincéből fúrta meg egy ismeretlen az üzlet páncélszekrényét Szegeden: zsákmánya 60 millió forint értékű ékszer volt. A tettes, aki múlt szombaton próbafúrást végzett, valószínűleg hétfő este csapott le. Az üzletvezető a rablási kísérletről még szombaton bejelentést tett a rendőrségnek és az IKV-nak.
Két nappal a nagy ékszerrablás feltételezett időpontja előtt már próbafúrást végzett az az ismeretlen, aki teljesen kiürítette a szegedi Smaragd ékszerüzlet Wertheim-záras széfjét a Kígyó utcában. A tulajdonosok a hosszú hétvége utáni első nyitvatartási napon, szerda kora délelőtt vették észre a történteket: a széfből több, mint 60 millió forint értékben tűnt el az összes aranyékszer.

– Hihetetlen ez az egész. Szombaton már végzett próbafúrást a tolvaj, aki akkor még nem találta meg a széfünket. Az üzlet hátsó részébe fúrt fel az üzlet alatt található pincéből. Amikor észrevettük a lyukat, azonnal szóltunk a rendőrségnek és a házkezelő IKV-nak. A rendőrök kijöttek, és nagyon profi fúróeszközöket találtak a pincében: a tolvajt akkor valami vagy valaki megzavarhatta, mert sietősen távozott a helyszínről – mondta lapunknak néhány órával a széffeltörés észlelése után az üzlet vezetője. Az IKV-t arra kérték, hogy a pincebejáratra szereljenek fel egy lakatot, amire csak tegnap, már a sikeres rablás után kaptak ígéretet. A pincébe eleddig bárki lemehetett: mindössze néhány drótszál rögzítette az ajtót a kerethez. – A ház bejárati kapuja pedig elektronikusan működik, és így csak a lakók tudják használni. Éppen az előző héten romlott el az elektronika: a tettes nagyon körültekintően követte el a rablást – magyarázta az üzletvezető, aki álmában sem gondolta volna, hogy a hosszú hétvége után mi fogja várni az üzletben. Úgy gondolta, hogy a rendőrségen tett bejelentése a sikertelen rablási kísérletről elegendő.

Helyszínelők. Fotó: Frank Yvette
Helyszínelés. Fotó: Frank Yvette

– A boltban és a széfen is van riasztó, de nem szólalt meg, hiszen alulról fúrták meg a széfet. Alig akarom elhinni, hogy senki nem látott semmit. Egy idős nő mondta, hogy hétfő este 10 óra körül hallott valamit, de egyelőre még a betörés időpontja sincs tisztázva. Egy ilyen széfmegfúrás szerintük nagy zajjal járhat: amikor szombaton javítottuk a másik lyukat, akkor is hatalmas robaj volt – mondta szomorúan az üzletvezető. Az üzletből az ismeretlen tettes, aki fejnagyságú lyukat fúrt a széf aljába, csak a porcelán tárgyakat és az ezüstékszereket nem vitte magával. A rendőrök éppen ottjártunkkor helyszíneltek, kikérdezték a potenciális tanúkat, szemügyre vették és lefotózták a pincebejáratot, majd lementek a pincébe. Az ékszerboltot már nem először érte támadás: korábban az egyik eladót fújta le a tolvaj: a boltban levő kamera rögzítette a támadást, de a tolvaj még így sem lett meg. A dolgozók nehezményezik azt is, hogy bár a Kígyó utcában több ékszerüzlet is működik, a legközelebbi térfigyelő kamera az Oroszlános kútra van irányítva.

A rendőrség az október 20-ai betöréskísérlet után tett intézkedéseiről későbbre ígért tájékoztatást lapunknak.

Olvasóink írták

 • 19. uborka 2012. november 09. 18:11
  „Gratulálok a munkához, ez bizony férfi munka volt a javából!!!!!! Örülök,hogy ez történt, itt látszik a rendőrségünk nagy tekintetű munkája, remélem valamelyik őrző-védő céggel volt szerződésük?????? Akkor roló lehúzás.........”
 • 18. hawaiiklub 2012. október 26. 09:48
  „"Pont nem hallja senki... "
  Elég furcsa. Hosszú ideig tartó nehéz munka átfúrni egy födémet, nagy zajjal jár. Az egész házban hallatszik, talűn még az utcán is. Ilyen nincs, hogy nem hallotta senki.”
 • 17. szandokán 2012. október 26. 08:57
  „Gratulálok a csávónak.”
 • 16. komlodi 2012. október 25. 22:19
  „Önbetörés. Ennyi. Pont rossz az elektromos kapu. Pont nem hallja senki... pont nem veszi észre senki, amikor kimegy-bejön... hagyjuk már. Sosem lesz meg, biztosító meg fizet.”
 • 15. JungHeinrich 2012. október 25. 20:16
  „Sztem hagyjak futni, megdolgozott a zsakmanyert :-)”
 • 14. rezice 2012. október 25. 14:49
  „Úgy se lesz meg !!! Ha ügyesek!!!”
 • 13. kakoszeged 2012. október 25. 13:48
  „"Az IKV-t arra kérték, hogy a pincebejáratra szereljenek fel egy lakatot, amire csak tegnap, már a sikeres rablás után kaptak ígéretet. "
  :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  nagyferi monnyon le...”
 • 12. nickolett 2012. október 25. 11:48
  „9. béci61 2012.10.25. 07:20
  Azt mondod, az újságírónak is meg kell élnie valamiből? :D

  Tényleg übergáz, hogy már megint egy Kígyó utcai ékszerbolt.
  Azzal nem értek egyet, hogy a boltosnak feltétlen el kellett volna vinnie a macit onnan, mert hova vitte volna? A biztosító csak akkor fizet, ha a cucc a maciban volt és beriasztva, egyik napról a másikra nem egyszerű áttelepíteni.
  A rendőrségnek viszont illett volna komolyan venni, ha kihívják egy ékszerboltba, ahol próbafúrás nyoma van. Pláne, ha a kapu elektronika is, hogy-hogy nem, éppen elromlott...
  A kamera viszont jó, hogy figyeli az oroszlános kutat. Tudja azt minden környékben lakó, hogy a a téren randalírozó részeg ifjúság is megéri a pénzét, nem is beszélve a belvárosban seftelő kolompárokról... Kár, hogy senki nem figyeli a felvételeket.”
 • 11. Foma 2012. október 25. 11:44
  „"nagy ékszerrablás"

  Ez mitől rablás? Maradjunk a betöréses lopásnál, bár végül azt is sikerült azért eltalálni a cikkben.:-)”
 • 10. Mike3 2012. október 25. 11:08
  „mindig is mondtam: bármi legyen a foglalkozásod, végezd professzionális módon”
 • 9. béci61 2012. október 25. 07:20
  „A rendőrségi intézkedések a betörési kísérlet után: előkészítették a botokat. Bottal üthetik a feltételezett elkövetők nyomát... Az információs lánc alapján illetékes elvtársak már tudják, ki követte el a cselekményt, s a pillanatnyi érdekeik alapján fogják el a tettest, vagy marad örökre ismeretlen. Az is lehet, hogy az elévülést követően valamelyik nyomozó megnevezi a "lehetséges tettest". Ennak is csak annyi következménye lesz, hogy készülhet egy szines cikk valamely tollnoktól.”
 • 8. Mozimasiniszta 2012. október 24. 20:25
  „7.-es ! jól el vagy eresztve... szerinted a közpénzből felszerelt - üzemeltetett kamerának egy magánszemély
  bótocskájára kellene vigyázni...szerinted !”
 • 7. zehn 2012. október 24. 20:10
  „Ez jó! Az oroszlános kútra van irányítva a kamera. Ott bizony nagy dolgok történhetnek.Mondjuk egy illetéktelen inni mer belőle,vagy megbotránkozást okozva a kezét is megmoshatja. Ilyen disznóságok mellett tényleg eltörpül olyan semmiség, minthogy sorra kirabolják a környék ékszer és egyéb üzleteit.”
 • 6. gaabe 2012. október 24. 19:53
  „idézek: "Egy ilyen széfmegfúrás szerintük nagy zajjal járhat: amikor szombaton javítottuk a másik lyukat, akkor is hatalmas robaj volt - mondta szomorúan az üzletvezető. Az üzletből az ismeretlen tettes, aki fejnagyságú lyukat fúrt a széf aljába..."”
 • 5. Mozimasiniszta 2012. október 24. 19:39
  „tutti biztosítós a buli , a maci riasztónak mindegy hogy alulról, hátulról vagy srég-oldavást kapja a regéseket akkor is bejelez...kivéve ha tök véletlen épp kikapcsol állapotjában leledzik, de ha távfelügyelet rendszerbe van kötve , akkor az utólag is megállapítható.”
 • 4. benq 2012. október 24. 14:53
  „a barom!
  próbafúrást végeztek, ez meg annak ellenére ott hagyta az üzletben az ékszereket, normális az ilyen üzlet ember? Vagy biztosítási csaló?”
 • 3. Qllancs 2012. október 24. 14:22
  „Milyen érdekes --pl. a Plázában lévő ékszerboltot is / a tulaj / kérésére fosztották ki . Biztosítás !”
 • 2. Vazeratti 2012. október 24. 14:09
  „Wow, mik nem vannak! Tiszta mint a filmekben! :)
  Akár egy jó kis Smartos üldözés is lehetett volna, ha a rendőrök éberebbek :)”
 • 1. klj-54 2012. október 24. 13:21
  „Az oroszlános kút az a közvagyon része!
  A kamera (rejtett, távfelügyelt, riasztó szoftverrel ellátott) felszerelése annak az érdeke aki védeni akarja vagyontárgyát.
  Nem kell mindent az állam bácsitól elvárni, mert már nem a cucilizmus van hanem az átkos kapitalizmus:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Jedlik Ányos szobrát Szegeden

Az első magyar elektrotechnikus, Jedlik Ányos emlékére állítottak köztéri szobrot Szegeden, a Damjanich utca és a Kossuth Lajos sugárút sarkán. Tovább olvasom