Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A plébánosra hivatkozva fosztották ki a szőregi nénit

Lakossági bejelentés alapján értek tetten az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottai két férfit, akik egy csellel egy idős szőregi asszony pénzét szedték el.
Hétfőn délelőtt hívta egy helyi lakos az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottját, hogy egy általa ismert idős asszonynál megint ott van egy gyanús alak. A helyszínre érkező körzeti megbízottak meghallgatták a 86 éves magányosan élő nénit, aki elmondta a rendőröknek, hogy múlt héten pénteken kereste fel őt először a két férfi. Azt hazudták, hogy a plébános kérésére Bécsből hoztak neki segélyadományt, de az útiköltséget ki kell fizetnie.

A néni ekkor 40 ezer forintot át is adott a csalóknak, akik kijelentették, hogy az általuk leszállított takaróért, kés- és edénykészletért ez nem elég, ezért majd még visszamennek hozzá. Hétfőn újra meg is jelentek és közölték a nénivel, hogy vegyen ki még pénzt a bankból. El is vitték a pénzintézetbe, ahol a sértett több százezer forintot leemelt a számlájáról. Amikor visszaült az autóba, az egyik férfi kihasználva az asszony védekezésre képtelen állapotát, kivette a zsebéből a borítékot, majd csak üresen tette azt vissza.

A körzeti megbízottak a fentiek alapján előállították a házban lévő 53 éves férfit, míg társát, egy 34 éves budapesti lakost egy közeli kocsmában találták meg, miközben a bűncselekményből származó pénzt egy játékautomatába dobálta.

Ellenük védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Kihallgatásukat követően a rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

 • 11. polo 2012. március 07. 06:51
  „5. Dema 2012.03.06. 15:13 feljelenteni adatvédelem orvos beteg adatott csak a beteg írásos hozzájárulásával adhat ki harmadik félnek.”
 • 10. csafe 2012. március 06. 21:59
  „7. sajtardezso
  Ne hidd, hogy majd kihal a becsapható korosztály! Majd utána vénülünk mi is és bennünket is több kevesebb sikerrel be fognak csapni! Itt a fiatalabb hozzátartozónak lenne dolguk. Nem egyszerű a dolog, sajnos tudom. Saját szülőnket meggyőzni, ne legyen nála készpénz! Mindent számláról fizetni!
  A házaló "cék" asszonyt pedig küldeni hozzánk. Általában már nem mernek, vagy nincs olyan vastag bőr a képükön hogy megpróbálják.
  Anyósom (78) szokta mondani nekik: 2 emelettel feljebb a Vejemet érdekli.... Még egy sem ért oda fel..”
 • 9. igazságkereső 2012. március 06. 21:50
  „Országunk szellemi állapotát elnézve, úgy veszem észre, hogy nem korfüggő az átverés magas szinten történő művelése!”
 • 8. pardon 2012. március 06. 20:45
  „az ilyen gazembereknek lemetszeni az orrát,aztán messziről látszik,hogy egy rohadék!!”
 • 7. sajtardezso 2012. március 06. 18:19
  „Előbb-utóbb kihal ez a korosztály, amelynek sok tagját (a nagyobb részét szerencsére nem) így át lehet verni, aztán már nehezebb dolguk lesz az ilyen cék-nek. A c-vel természetese a csalókat rövidítettem, hiszen miért is gondolnék másra...”
 • 6. Qllancs 2012. március 06. 15:55
  „T. 5. sajnos igazad van ! nem tudom miért, de minden idős ember ilyen hiszékeny ! Meg feledékeny . Én is naponta elmondom a tatának, mamának --senkit NE engedjenek be !!! sőt vonalas telefonon zaklatják őket --mindenféle ürüggyel !Minden nap elmondom : idegen átver !!
  Na meg ezek a bemutatók ! hát nem semmi. Amikor behúzzák a csőbe őket --sok százezer ft vel átverve --sírnak napokat, vérnyomás fel, orvoshoz járni naponta ....Az idős miért nem isz a családtagjába --idegennek meg --igen ???”
 • 5. Dema 2012. március 06. 15:13
  „EZT CSAK AZ OKULÁS MIATT ÍROM LE MINDENKI TANULSÁGÁRA!
  Az édesanyámhoz tegnap bementek valami ágyneműt eladni! Azt mondták, hogy a körzetorvosnál volt egy bemutató, és Ő nem vett rajta részt, ezért a körzetorvos megadta az adatait. Így jutottak el hozzá! Elég pontosan tudták a betegségét is. A "főorvos úr" is mondta, hogy neki feltétlenül meg kell venni ezt a 100 000.-ft takarót! Mikor mondta, hogy nincs pénze ilyen drága takaróra, akkor azt mondta a hölgy, hogy akkor "kérjen az unokájától".
  A DRÁGA MAMI azt mondta nekem, mikor aggályaimat fejeztem ki nek, hogy "ne beszélj butaságot kisfiam, ez egy nagyon rendes nő volt" Ilyen meggyőzőek tudnak lenni. Ja és még valami! Az éves gyógyszer adagjának a felét is kifizetik! Sajnos öregjeink még bíznak az emberekbe.”
 • 4. varadipal 2012. március 06. 14:56
  „Na pont az ilyeneknek volna jó a három csapás. De arcba, a rolóhúzóruddal.Ha túlélik,örökké emlékezni fognak rá, mi jár a rohadékoknak.”
 • 3. karaly 2012. március 06. 14:08
  „2. polo 2012.03.06. 13:11
  Nincs már határőr 2008 január 1-óta. Akkor csapták őket a rendőrséghez.
  Amúgy az ötlet nem rossz.”
 • 2. polo 2012. március 06. 13:11
  „ha hoznak valamit vagy eladni akarnak valamit akkor mondják azt hogy holnap itt lesz a fiam aki határőr vagy rendőrségnél dolgozik ő jobban ért ezekhez adolgokhoz. Vagy csak fiammal együtt tudok pénzt felvenni mert ő intézi a pénzügyeimet. Ajtót kinyitni szigorúan tilos csak a kukucskálón nézzen ki vagy az ablakon, akár hogy könyörög ajtót ne nyisson.”
 • 1. papika56 2012. március 06. 12:28
  „Sajnos az idős emberek ilyen hiszékenyek ! a két "segélyt osztó " meg gondolom cigány volt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyimesi László magát javasolta az SZKT felügyelőbizottságába

Gyimesi László lemondott pénteken a környzetgazdálkodási cég fb-elnöki tisztéről, de még aznap saját magát javasolta az SZKT felügyelőbizottságába, amit megszavazott a városi közgyűlés.
Tovább olvasom