Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A polgármester szerint inzultálják a nőket a migránsok - Bezáratná Algyő a nagyfai menekülttábort

Algyő a környező településekkel összefogva szeretné elérni a nagyfai menekülttábor bezárását. A migránsok a megállókban és a buszon inzultálják a helyi nőket. Ne várjuk meg, hogy itt is az történjen meg, mint Nyugat-Európában - mondta Molnár Áron polgármester.
– Az elmúlt másfél-két hétben egyre több migráns jelent meg Algyőn a nagyfai befogadótáborból. A megállókban és a buszon inzultálják a helyi nőket. Ne várjuk meg, hogy itt is az történjen meg, mint Nyugat-Európában – mondta tegnap sajtótájékoztatóján Molnár Áron polgármester.

A településvezető sajnálkozását fejezte ki, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) nem látja el megfelelő információval a tábor környékén lévő települések önkormányzatait. – Utoljára tavaly év végén tájékoztattak arról, hogy 80 migráns van a táborban. Most már információink szerint ez a szám 300 is lehet. Hogy emelkedhet ilyen gyorsan a számuk, amikor futószalagon hozzák meg a bíróságok a kiutasításról szóló határozatokat? – kérdezte. Azt is mondta, hogy jelenleg nincs állandó rendőri jelenlét a nagyfai befogadótábor körül, amit csak biztonsági őrök ellenőriznek. Molnár Áron szerint a Nagyfán élő 30-40 család és a közeli tanyákon élők nincsenek biztonságban.

– Ezért csatlakozunk Lázár János javaslatához a nagyfai tábor bezárásáért – mondta a településvezető. A Miniszterelnökséget vezető miniszter – ahogy írtuk – múlt csütörtökön egy vásárhelyi lakossági fórumon felvetette, hogy Algyő, Maroslele és Hódmezővásárhely együtt forduljon a kormányhoz ezzel a kéréssel. Lázár János fórumán – ahogy szintén írtuk – Angyalné Mucsi Erika maroslelei önkormányzati képviselő is jelen volt, aki támogatta a miniszter elképzelését, és a tegnapi rendkívüli ülésen számolt be a javaslatról a maroslelei képviselő-testületnek. A hódmezővásárhelyi közgyűlés pedig már korábban döntött: nem szeretnék, hogy a város területére telepítsenek migránsokat.
2015 szeptemberében még Szegeden keresztül is tömegek vándoroltak Nyugatra.  Fotó: Karnok Csaba
2015 szeptemberében még Szegeden keresztül is tömegek vándoroltak Nyugatra. Fotók: Karnok Csaba

A BÁH sajtóosztálya lapunkkal azt közölte, hogy a nagyfai befogadóállomáson tegnap reggel 205 menedékkérő tartózkodott. – Amennyiben az illegális határátlépő menedékkérelmet nyújt be, úgy a menekültügyi hatóság kijelöli tartózkodási helyét, ami Nagyfa is lehet. Vannak, akik néhány napig, mások néhány hétig maradnak. De egyre többen itt várják meg a menekültügyi eljárás befejezését – tájékoztattak. Egy ilyen eljárás maximum 90 nap alatt zajlik le.
Komment

Kiss Krisztián:
Nem tudom, feltűnt-e másnak is, de többségük fiatal, sokuk velem egyidős férfi, minek jönnek ide? Azt ne mondja már senki, hogy háborús zónákból szalajtották őket!
Hézső Bálint: Nem csak mint menekülttábornak, hanem mint BV-helynek is meg kellene szűnnie ennek a rossz hírű helynek, voltak már itt rabszökések is.  Csak mezőgazdasági létesítményként kellene fenntartani.
Pakóné Kószó Mónika: Sajnos a szegedi Tesco-parkolóban is nagyobb csoportokban járkálnak az autók között, és fennhangon hőbörögnek. Aki csak teheti, a gyerekét felügyelet nélkül ne engedje el. Jobb az óvatosság!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogszabályzással tehetünk a rossz testtartás ellen

Fogszabályzással tehetünk a rossz testtartás ellen
Tartós orrdugulással, náthával fülészetre, görnyedt testtartással, lúdtalppal pedig ortopéd… Tovább olvasom