Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

A postások rémálma: harapós postaláda

Fogy a magyar, és néhány év múlva fogyatkozni kezd a kutyaállomány is Magyarországon. Ez lesz az egyik következménye annak, hogy az állattartásra vonatkozó szabályok szigorodtak. Veszettség elleni kötelező oltás régen is volt. Ma már „csipsz" is kell, nem szabad láncra kötni azt, aki a házra vigyáz, szűk helyre sem szabad bezárni. Lehet, hogy emiatt sokan most megszabadulnak a kutyájuktól, hosszú távon viszont biztosan javulni fog az állattartási kultúra. Egyre többen lesznek, akik végiggondolják, mielőtt kutya kerülne a házhoz, hogy rá tudnak-e szánni annyi pénzt, amennyit kell.
Nagyon veszélyes postaláda Szeged határában. A postás ezt nem nyitja ki, ha jót akar... Fotó: Schmidt Andrea
Nagyon veszélyes postaláda Szeged határában. A postás ezt nem nyitja ki, ha jót akar... Fotó: Schmidt Andrea

A felelős kutyatartó rendes tápot vesz, nem ételmaradékot kotor az udvaron a kotlába. Kifizet tíz-tizenötezer forintot ivartalanításra, hogy ne legyen kéretlen szaporulat. Ha beteg a kutya, nem sajnálkozik, hogy szegény, biztosan a végét járja, hanem állatorvost hív, vagy elviszi a rendelőbe, kocsival. Nem sajnálja a pénzt gyógyszerre, ha allergiás a szőrmók, speciális gyógytakarmányra. És nem káromkodik, ha reggelre kelve felborított kukát, széttépett szemetes zsákot, meggyalázott tujacsemetét lát a portán, hanem magába száll, és elhatározza, hogy legközelebb még több időt szán a család kedvencére, hogy az ne rombolással vezesse le a fölös energiáit. Ez jó lesz a kutyáknak és a kutyatartóknak is.

„Az a legolcsóbb megoldás, ha beszereznek egy jó, fogós kutyát" – mondta tizenöt éve a makói rendőrkapitány, amikor egyedülálló, szegény nyugdíjasok udvarába másztak be, gázpalackért, bicikliért, kiskonyhában tartott ennivalóért a megélhetési bűnözők. Nos, ez a jó tanács ma már nem aktuális.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öltözz pirosba - ma

Idén hatodik alkalommal rendezi meg Öltözz pirosba! kampányát a Szemem Fénye Alapítvány, amelyhez bárki csatlakozhat egy-egy piros kiegészítő vagy ruhadarab viselésével a mai napon. Tovább olvasom