Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

A rabokat szállító autó nem várakozhat

A börtön állítja: rajtuk nem múlott a Mars téri építkezés startja. A szegedi önkormányzat nyilatkozata szerint két fellebbezés miatt – az egyik egy magánszemélyé, a másik a Szegedi Fegyház és Börtöné – nem tudtak indulni a tervezett időpontban.
Két fellebbezés késleltette a Mars téri új piac építésének kezdetét – hangzott el az önkormányzat, valamint a Szegedi Vásár és Piac Kft. sajtótájékoztatóján. Emiatt csak a napokban foghattak hozzá a beruházáshoz a tervezett augusztusi határidő helyett.

Stein Zoltán, a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokhelyettese fontosnak tartja a közvélemény tudomására hozni, hogy a börtönön nem múlott a nyári start. Azt követően, hogy benyújtották a fellebbezést, Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője azonnal megígérte, figyelembe veszik speciális igényeiket. Ezt levélben is megerősített a polgármesteri hivatal, így egy nap múlva a börtön visszavonta fellebbezését.

Stein Zoltán elmondta, korábban a terveket nem egyeztették a büntetés-végrehajtási intézettel, a börtön már csak az első fokú építési hatóság által kiadott engedélyt kapta meg. Ezzel szemben viszont már csak fellebbezéssel lehetett élni: „A jogi kényszer vitt rá bennünket arra, hogy benyújtsuk a fellebbezést az eljáró hatósághoz, Makó jegyzőjéhez" – mondta a parancsnokhelyettes. Azt kifogásolják, hogy kétirányú lesz majd a forgalom a börtön előtt az eddigi egyirányú közlekedés helyett, aminek nagy a biztonsági kockázata. Egy kétirányú közlekedésben ugyanis a nagy méretű rabszállító autónak ki- és bekanyarodáskor várakoznia kellene – ez pedig elfogadhatatlan. A szegedi önkormányzat ígéretet tett a probléma orvoslására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom