Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

A rácsok mögött is védik a volt börtönőrt, a kick-box szövetség is eltiltotta

Szeged - Fejbe rúgták, majd a földön is rugdosták a kubai származású fiatalembert, akit barátnőjével és annak testvérével együtt szombat este támadtak meg Szegeden. Az ügyben meggyanúsított börtönőr egy 190 centiméter magas, civilben II. danos kickboxedző. A férfit, ha előzetesbe kerül, a bosszútól tartva Kecskemétre szállítják.
A kick-box szövetség eltiltotta a szegedi lány bántalmazóját

A Magyar Kick-box Szövetség fegyelmi bizottsága azonnali hatállyal felfüggesztette annak a férfinek a szövetségi tagságát, aki Szegeden megvert egy diáklányt. A szövetség a csütörtöki közleményében azt írta: sajnálattal és szomorúan értesült arról, hogy a Szegeden megvert lány támadója a sportág egyik szegedi klubjában edzőként dolgozott. Amint erről értesült, összehívta a fegyelmi bizottságot, amely a férfié mellett az általa vezetett egyesület szövetségi tagságát is felfüggesztette, akárcsak a bántalmazó "szövetség keretein belül gyakorolható edzői tevékenységének lehetőségét".
 


Megbilincselve vezették a Tímeát brutálisan helyben hagyó exbörtönőrt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

– A Szegedi Járásbíróság harminc napra elrendelte annak a volt börtönőrnek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint szombaton bántalmazott egy bevándorlónak vélt férfit, annak barátnőjét, Tímeát és a fiatal lány testvérét – közölte Joó Attila, a Szegedi Törvényszék kollégiumvezető bírája csütörtökön újságírókkal.

Az elkövetéskor a Szegedi Fegyház és Börtönben szolgálatot teljesítő szegedi férfit csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítják.

A brutális veréssel gyanúsított 38 éves S. Vilmost, aki szegedi egyesülete szerint II. danos kickboxedző, strandpapucsban és rövid nadrágban, megbilincselt kézzel, vezetőszáron kísérték a bíró elé. A 190 centiméter magas, erős testalkatú gyanúsítottnak a napokban törölték a Facebook-profilját, de az előkereshető, hogy kalapban, napszemüvegben és szupermenes pólóban pózolt a profilképén.

A tárgyalás előtt a volt büntetés-végrehajtási törzszászlós arcát kezébe temetve hallgatta védője tanácsait, a tárgyalóterembe már úgy lépett, hogy a papírokkal takarta magát. Kerestük egyesületét, ahol a felesége vette fel a telefont, de nem akart nyilatkozni.

A bíróság azért döntött az előzetes letartóztatás mellett, mert a volt börtönőr két vagy három bűntársát még keresik a rendőrök, attól tartanak, ha szabadlábon védekezne, összebeszélne bűntársaival, és ezzel meghiúsítaná az eljárást. Az ítélethozatalt követő sajtótájékoztatón elhangzott, S. Vilmos már állt bíróság előtt garázdaságért, tartani lehet attól, hogy újra verekedésbe keveredik.

A tárgyalás után újabb részleteket közöltek a brutális szombat esti támadásról. Eszerint a megtámadott kubai származású férfi a földre tudta vinni a kickboxedzőt, de arra nem számíthatott, hogy S. Vilmos társa ezért őt fejbe rúgja. A rúgástól leszállt a kickboxedzőről, ekkor hárman támadtak rá. A gyanúsított eddig nem azonosított társa a jobb oldalán, bordatájékon megrúgta, aminek következtében a földre került, ahol S. Vilmos és legalább két további társa rugdosták és testszerte taposták. Mint megírtuk, a fiatalt a bőrszíne miatt támadták meg. A társaságában lévő szegedi diáklány a védelmére kelt, erre a gyanúsított a lányt is többször megütötte, akinek az arccsontja több helyen eltörött. Bántalmazták a lány testvérét is, aki próbálta megvédeni őt.

Megbilincselve vezették a Tímeát brutálisan helyben hagyó exbörtönőrt. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Információink szerint az előzetes elrendelésekor nem a szegedi börtönbe, hanem Kecskemétre szállítják. Úgy tudjuk, a börtönben majd úgy védik, mint a pedofilokat, senki sem szeretné, ha még a büntetés kiszabása előtt baja esne a gyanúsítottnak. Informátorunk arról tájékoztatott, hogy az átszállítás azért is indokolt, mert nemcsak a rabtársaktól, hanem a dühös egykori kollégáktól is védeni kell S. Vilmost.

 

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesbe került a brutális börtönőr, a kick-box szövetség is eltiltotta

A bíróság indoklása szerint azért van szükség az előzetes letartóztatásra, mert S. Vilmos a… Tovább olvasom