Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

A rakpartot most nem újítják fel, csak kijavítják

Szeged - Tíz éve is azt írtuk, a Tisza-parti lépcső megette kenyere javát, az út kátyús, a járda állapota siralmas.
Szegedi olvasónk azt kérdezte, futja-e erre is a partfalfelújítás 2,2 milliárd forintjából? Az úttest a tél első nagy fagyos rohama után máris rettentő kátyús.

Kozák Péter, az Ativizig igazgatója elmondta: a rakparti út felújítása nem része a projektnek, a kivitelező csak a munkálatok során keletkezett károkat állítja helyre. Nincs pénz a Stefániánál az úttest és a partfal közti nagy lépcsősor felújítására vagy átépítésére sem. Azt a partfal-rekonstrukció után a kivitelezőnek a munkálatok előtti állapotba kell hoznia. Ehhez hasonlóan a vízhez közeli alsó lépcsősort sem újítják fel. Ennek és a fölső lépcsőnek a rendbetételére a későbbi fejlesztésekhez kapcsolódóan nyílik mód.

Az úthibákat ugyan kijavítják a partfal építői, de az aszfaltcsere nem része e projektnek. Fotó: Karnok Csaba
Az úthibákat ugyan kijavítják a partfal építői, de az aszfaltcsere nem része e projektnek. Fotó: Karnok Csaba

Az úttest kátyúzására nyilván tavaszig várni kell, amikor is beindul az aszfaltkeverő üzem, addig az útkezelő környezetgazdálkodási cég a balesetveszélyes úthibákat hárítja el. A lépcsősorok rekonstrukciójáról két éve Botka László polgármester azt közölte, hogy erről se mondanak le. A „Szeged főutcája" kiemelt nagyberuházás, amiről a közgyűlés döntött. A teljes folyópart-felújításhoz uniós támogatásea pályázik a város a 2014–2020-as költségvetési ciklusban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

69 ezer forint a nettó minimálbér

Emelkedtek a legkisebb keresetek január 1-jétől. Tovább olvasom