Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

A rend védelmében - még mindig a villamosról

Az a kevés ember, aki veszi a bátorságot, hogy a szabálytalankodókat a többiek érdekében figyelmeztesse, nem számíthat az emberek, utasok támogatására - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében az SZKT igazgatója.
Rendkívül elszomorító, ami a minap a 2-es villamoson történt. Egy fiatalembert megvertek pusztán azért, mert figyelmeztetni mert egy huszonéves fiatalt a villamoson arra, hogy ne dohányozzon. Szót szó, tettet tett követett. 8 napon belül gyógyuló sérülés lett belőle. Elkeserítő a tény ránk, emberekre nézve. Nemcsak azért mert úgy tűnik, sokan a szabályokat figyelmen kívül hagyva élnek, utaznak, hanem azért is mert úgy tűnik, hogy az a kevés ember, aki veszi a bátorságot, hogy a szabálytalankodókat a többiek érdekében figyelmeztesse, nem számíthat az emberek, utasok támogatására, közbelépésére. Szerencsére azért még vannak kivételek, ahogy ez esetben is Dávid segítségére sietett egy hölgy.

Ahogy az élet számos területén, úgy a közösségi közlekedési eszközök igénybevétele is szabályokhoz kötött. Az utasokra nézve ezesetben az utazási feltételek rögzítik az igénybevétel feltételeit, melyben többek között a dohányzásra vonatkozó tilalom is feltüntetésre került.
Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló eset nem történik, ám kérjük utasainkat, hogy amennyiben attrocitást észlelnek a járművön, úgy értesítsék az adott járat vezetőjét, mert – tekintettel a hosszú szerelvényekre - nem biztos, hogy a fülkéből észreveszi azonnal a jármű belsejében zajló történéseket.

Társaságunk nevében utólag is szeretnénk kifejezni köszönetünket Bakó Dávidnak, hogy a ’rend védelmében’ kiállt a többi utas érdekében – nem mellesleg az utazási feltételekben foglaltak mellett, és mielőbbi gyógyulást kívánunk Neki!

Dr. Tóth István Tibor
Ügyvezető igazgató
Szegedi Közlekedési Kft.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Phóval főzték meg a pestieket

Alig fél éve nyitott, de már elnyerte a Gault&Millau étteremkalauznál a 2014-es év legjobb street food étterme címet a budapesti Funky Pho. A szegedi Szabolcs Éva és Szabolcs András viszi. Tovább olvasom