Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

A reptéren szlalomoztak a tűzoltók

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltógépjármű-vezetői részére az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei tanfolyamot tartottak tegnap Szegeden.
A repülőtér kifutóján kijelölt szlalompályán versenyeztek a négy megyéből érkezett tűzoltók: a Szegedi Repülőtér gépjárműfecskendőjén kívül a katasztrófavédelem Skodáival is megmérkőztek a sofőrök.

– Észnél kell lenni, mert magasan van a jármű súlypontja. Lassan 16 éve vezetek, a gépjárműfecskendő tömege és a benne lévő oltó folyadék miatt oda kell figyelni a vezetésre – mondta Gajdán Gábor, miközben nagy gázzal meglódította a 370 lóerős tűzoltóautót. A főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket, miközben fényképezőgéppel a kezünkben balra-jobbra csapódtunk. A centrifugális erőt oldalunkban érezhettük egy-egy irányváltást követően.


Gajdán Gábor főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket. A szerző felvétele
Gajdán Gábor főtörzsőrmester raliversenyzőket megszégyenítő gyorsasággal vette az íveket.
A szerző felvétele

– Az autósok meghallják, ha szirénázva jövünk, de nem mindig engednek el. Sokan leblokkolnak, és ahelyett, hogy félrehúzódnának, egyszerűen megállnak. A nagy sebességgel érkező tűzoltóautót így vészfékezésre, hirtelen manőverre kényszerítik – magyarázta a gépkocsivezető tűzoltó.

– A nemrégiben alakult Területi Oktatási Központ szervezte a képzést. Gépjárművezetőinket megpróbáljuk felkészíteni a lehetséges vészhelyzetekre, a hirtelen irányváltásokra. A szerdai képzésen 14-en vettek részt – tette hozzá Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Olvasóink írták

 • 11. Jaxoss 2012. november 15. 18:54
  „Tisztelt Uborka!Mikor voltál utoljára a repülőtéren?Csak azért kérdezem mert a belépés ingyenes!!!Amiről a cikk ír nem verseny volt hanem vezetés technikai képzés és vizsga.Egyébként oda lehetne menni a Tűzoltókhoz megnézni,hogy mi is folyik ott és nem itt a neten név,és arc nélkül tudatlanul böfögni!Versenyről szó sem volt!!!Azt meg végképp nem értem,mi bajod van azzal,hogy a tűzoltók ott gyakorolnak.Nem teszik tönkre a kifutópályát egyébként is ahogy nézem olyan sok körmöd nem kopott azért a betonért!”
 • 10. uborka 2012. november 15. 15:01
  „9-es, ha mondani nem tudsz véleményt akkor a helyesírás a te vessző paripád???????? Valóban elismerem, rossz a helyesírásom és nehéz a nyelvezetem,fogalmazásom, de ne olvasd és nincs gondod. Ha több nyelven írsz és gondolkodol akkor lehetünk partnerek,de úgy látom,hogy még a magyar nyelv is neked sok...A pályát meg vigyék darabokban oda ahonnan hozták,mi nem tartottunk rá igényt, ez nagy bulinak számított a felsőbb 10 ezer-nek, de mi tudtuk itt fejleszteni nem lehet,mert minimális paraméterek vannak.A kishitűség ami a reptér halálát okozta, amit sokan nem tudnak, a reptér egy feneketlen kút, amiből soha nem veszel ki semmit,csak bele tehetsz.Látod ezt nem tudták...Most gyorsulási verseny van a pályán hurááááááááááááááá....”
 • 9. dmonlájn 2012. november 15. 14:15
  „7. uborka 2012.11.15. 11:39

  Te miről beszélsz? Nem hiszem, hogy néhány tűzoltó autó olyan nagyon tönkre tenné a pályát!
  Ja és tanulj meg helyesen írni, mert borzalmas a helyesírásod és néhol érthetetlen is.”
 • 8. Mike3 2012. november 15. 13:54
  „7: Azért az MHSZ-es időkben még közel sem volt kész a flaszter... Ha visszakapjátok (takarjon ez bármit is), az tuti, hogy pályát darabokban elviszik”
 • 7. uborka 2012. november 15. 11:39
  „Igen uraim , hölgyeim, így kell egy pályát tönkre tenni, persze ezeknek az embereknek a keze nem nem fájdult meg az építkezésében.Lehet a repteret tönkre tenni egy egész élet van bele ölve, de hány embernek??? Itt élték az életüket, dolgoztak rajta és ki sajátította a hatalmas cég, még be sem léphetünk a kerítésen belülre, csak pénzért, pedig mi építettük. Remélem a Bírósági tárgyalás már amit húznak vonnak, ki mondja, hogy az el vett terület az MHSZ tulajdona volt.Persze ki mondta, de most tönkre kell mindent tenni, hogy vissza adják le pusztult állapotban.A lelkét a kifutót darabolják, gödröt csinálnak rajta, autó gyorsaságit mi lesz itt ???????”
 • 6. dmonlájn 2012. november 15. 11:05
  „" miközben fényképezőgéppel a kezünkben balra-jobbra csapódtunk." Tisztelt Segesvári Csaba a nagy csapkodásban csak ezt az egy képet sikerült lőni?”
 • 5. Mike3 2012. november 15. 10:06
  „futópálya baszki futópálya! olyan nincs, hogy kifutópálya!

  runway ééééééétem?”
 • 4. Kritikus 2012. november 15. 09:38
  „2. hős 2012.11.15. 08:26
  Ennek csak örülni tudok. A "több százezer km. van vonulásszerűen a háta mögött"-el kapcsolatban azért erősen szkeptikus vagyok.”
 • 3. dmonlájn 2012. november 15. 08:45
  „bakker, egy videót megért volna a cikk .....”
 • 2. hős 2012. november 15. 08:26
  „1 !

  Ez esetben tévedsz! Itt olyan oktatja,akinek már több százezer km. van vonulásszerűen a háta mögött!”
 • 1. Kritikus 2012. november 15. 07:44
  „Miért van olyan érzésem, hogy itt is az áll fenn: aki tudja csinálja, aki nem az meg oktatja.
  Persze vannak olyan sofőrök akikre ráfér az oktatás, de gyanítom, hogy egy olyan gépkocsivezetőnek akinek már több száz vagy ezer vonulás van a háta mögött, nemigen tud újat mutatni egy olyan oktató, aki megkülönböztetett jelzéseket használó járművel esetleg még életében nem hajtott át egy piros lámpás, forgalmas kereszteződésben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heteken belül szerkezetkész lesz az új SBO Szegeden

A hónap végére szerkezetkész állapotba kerül az új klinikához csatlakozó új sürgősségi betegellátó osztály – a jövő nyár végén nyithat. Tovább olvasom