Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

A ruzsai Sádt Nóra színötös

Sport és természet, zene és színjátszás – Sádt Nórát minden érdekli. A színötös ruzsai kislány büszke falujára, és médiaszakembernek készül.
Nóra szegedi rokonaival: unokatestvérével, Mityók Krisztinával és nagynénjével, Mityók Mihálynéval. Fotó: Karnok Csaba
Nincs olyan téma, ami ne érdekelné a ruzsai Weöres Sándor-iskola jövőre hatodikos diákját, Sádt Nórát. A kislánnyal lapunk Szín 5-ös fotózásán ismerkedtünk meg, mert Nóra amellett – vagy épp azért –, hogy nyitott és érdeklődő, kitűnő tanuló is.

– Sosem kellett, hogy a szüleim azt mondják nekem vagy a testvéreimnek, hogy tanuljunk. Mi szerettünk és szeretünk iskolába járni, számunkra természetes dolog tanulni – mondja Nóra, akinek Tamás bátyja idén diplomázott, Eszter nővére pedig a Szegedi Tudományegyetem hallgatója.

Nóra, amikor jelleméről faggattuk, legelőször azt szögezte le: szereti azt állatokat. Kedvencei a nagymacskák, jaguárt már látott a fővárosi állatkertben, és készül meglátogatni a hópárducokat a Szegedi Vadasparkban. A virágokat is kedveli, büszke arra, hogy a település, ahol él az ország legvirágosabb faluja. Bár kedvence, az afrikai aranyvirág nem nő Ruzsa utcáin, édesanyjának ő is segített a Sádt család portáját kivirágoztatni idén nyáron.

A kislány azonban nem csak a természetet kedveli, a sportért is rajong. Jöhet kézilabda vagy aerobik, foci a szomszéd fiúkkal vagy modern tánc, Nóra mindegyikben megállja a helyét. Ha marad egy kis szabad ideje, énekkarba, furulya szakkörre vagy kézműves foglalkozásokra jár. S ha valaki a fentiekből következtetne arra mivel szeretne felnőttként foglalkozni, valószínűleg tévedne. A kislány ugyanis nem sportoló vagy természettudós, hanem médiaszakember lenne szívesen, műsorvezető vagy bemondó. Ezért színjátszást és beszédtechnikát is tanul.
Nóra nem keseredett el amiatt, hogy nem ő nyerte a Szín 5-ös fődíját, az utazást Eurodisney-be, hiszen mint mondta, nem azért vett részt a játékban. Nyaralni meg egyébként is volt alkalma, a Balatonnál és Kemencén töltött néhány napot.


Villámkérdés-villámválasz

kedvenc tantárgy: történelem, természetismeret
kedvenc étel: rántott szelet
kedvenc ital: gyömbér
kedvenc sorozat: Jóbarátok
kedvenc sport: kézilabda
kedvenc színész: Matt Le Blanc
kedvenc tanár: Szabóné Birinyi Márta, természetismeret, Bazsa István, történelem 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busszal mennek tüntetni Budapestre

Nem zsarolni akart a nyomdaigazgató, hanem garanciát kapni: nem lesz több sztrájk. Némi huzavona… Tovább olvasom