Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

A sikersorozat folytatódik! Szakácskönyv és gasztrokalendárium a Délmagyarországtól/Délvilágtól

Szeged - Pénteken küldtük nyomdába a Délmagyarország és a Délvilág legújabb kötetét: a Szakácskönyv és Gasztrokalendárium december közepére jelenik meg, aki előre megrendeli, annak házhoz visszük.
Aki december 13-áig kitölti a lenti űrlapot, vagy a szinte mindegyik Délmagyarországban, Délvilágban megtalálható megrendelőszelvényt, és utóbbit beviszi a szegedi Gutenberg utcai ügyfélszolgálatunkra, vagy postán beküldi szerkesztőségünkbe – cím a megrendelőszelvényen – annak december 23-áig kézbesítőink házhoz viszik a holnap nyomdába kerülő, nagy sikerű gasztronómiai sorozatunk legújabb darabját, a Szakácskönyv és Gasztrokalendáriumot. A sok fotóval gazdagon illusztrált kötetünk az előző évekhez képest is több újdonsággal és érdekességgel jelentkezik. A több mint kétszáz oldalas könyv első részében olvasóink által beküldött hatvan receptet találnak – ünnepi, halas-vadas ételeket és desszerteket –, valamint a nemzetközi tiszai halfesztivál legjobb receptjeiből kettőt.

És aki arra kíváncsi, hogy Móra Ferenc felesége milyen szakácskönyvet írt, és hogy mindehhez mit szólt író férje, vagy hogy ki volt a haltepertő szülőatyja, milyen volt valamikor a mai Szeged étterem helyén álló Tombácz vendéglő, és hol szerezte legtöbb nótáját Dankó Pista – lapozzon tovább könyvünk gasztrokalendárium fejezetéhez, ahol a gasztronómia, a táplálkozás és a vendéglátás érdekességeivel és hasznos tudnivalókkal találkozhat. A naptárrészben például a legnagyobb helyi és országos gasztronómiai fesztiválok időpontjait jelöltük, valamint az ország kertészmérnöke, a 91 éves Bálint Gyuri bácsi kertészeti tippjeiből, minden hónapra speciális dietetikusi tanácsokból, táplálkozási tudnivalókból csemegézhet az olvasó. A 100 éves Délmagyarország stílusosan egy régi műfajt, a kalendáriumot keltette életre, és igyekezett megtölteni tartalmas és érdekes információkkal, helytörténeti kuriózumokkal, amelyek nemcsak lapunk évtizedeiről árulkodnak, hanem Szeged múltjába is betekintést engednek – természetesen a kulinária, a vendéglátás szemszögéből.

Szakácskönyv és gasztrokalendárium a Délmagyarországtól/Délvilágtól. Fotó: Frank Yvette és Karnok Csaba (galéria)

Pénteken nyomdába küldjük impozáns könyvünket, és várhatóan december közepén már kézbe is vehetjük ezt a kiadványt. A kötetben szereplő receptek minőségéért pedig Frank Sándor mesterszakács, a Fehértói és a Roosevelt téri Halászcsárda tulajdonosa, Ferenczi Dezső csárdagazda és Gyuris László mestercukrász, a szegedi A Cappella cukrászda és a Dugonics téri cukrászda és vendéglő tulajdonosa kezeskedik.


Olvasóink írták

  • 2. bakosandras 2010. november 30. 08:52
    „Azért a könyv mégis más, mint az internet, szakácskönyv és szakácskönyv között pedig nagyon nagy különbségek lehetnek. Higgye el, kedves almaszósz, hogy nagyon szép lesz!
    (Ez azért jellemző ránk: reklámozzuk a saját kiadványunkat, erre az első komment épp ellenreklámot csinál neki, mi pedig nem töröljük, hanem itt hagyjuk. Ezek után merje azt mondani valaki, hogy a DM csak a bevétellel törődik.)”
  • 1. almaszósz 2010. november 28. 20:26
    „Köszönöm, de már mindenki szakácskönyvet gyárt. Sok van a piacon. Régen a Vilma Néni szakácskönyve volt csak és az valóban átfogóan részletesen leírt mindent. Most divat lett a szakácskönyv és a főzőműsorok a TV-ben ami kissé unalmas már. Megjegyzem a neten is számos recepttár van ahonnan remek recepteket lehet letölteni. Én a webszakácskönyvet részesítem előnyben!
    De, biztos jó lesz a DM kiadványa is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi aranyfa az Árpád téren

Miközben tőlünk nyugatra hó lepte be az országot, addig nálunk vidáman virul az aranyfa. Tovább olvasom