Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

A sofőrt is megviselte az újszegedi gázolás

Szeged - Rendkívül megviselték az elmúlt napok történései a 22 éves férfit, aki autójával elütött egy 15 éves bicikliző fiút csütörtökön Újszegeden. Mártont azóta sokan „megtalálták", pedig úgy érzi, hogy a baleset nem egyedül az ő felelőssége volt.
Elmondása szerint csak nyugtatókkal és percekre tud aludni az a fiatalember, aki szeptember 12-én este háromnegyed 9-kor – ahogy megírtuk – Alfa Romeójával ütött el egy 15 éves bicikliző fiút az újszegedi Népkert soron.

– Futárként dolgozom, négy éve vezetek napi 150-200 kilométert a városban. Csütörtökig balesetmentesen – sóhajtott nagyot Márton. A 22 éves férfi elmondta: nem elég, hogy kínozza a tudat, hogy a biciklis fiú milyen komoly sérüléseket szenvedett! A fiú apja a baleset helyszínén lefotózta Alfa Romeóját, és a képet a rendszám kitakarása nélkül megosztotta a Facebook közösségi oldalon. Ezután a férfi ismerősei számos más portálon is megosztották a fotót.

Ezt a fotót is a balesetet szenvedett fiú édesapja osztotta meg a Facebookon.
Ezt a fotót is a balesetet szenvedett fiú édesapja osztotta meg a Facebookon.

– Azóta ujjal mutogatnak rám az utcán, hiszen sokan tudják, hogy ilyen színű Alfa Romeo csak nekem van a városban. Folyamatosan csörög a telefonom a balesettel kapcsolatban, már el sem hozom otthonról – magyarázta szomorúan. Az elütött fiú apja azt mondta lapunknak, hogy „Az alfás azon a rövid szakaszon legalább 70-re gyorsult fel, és az előzött autók takarásában valószínűleg nem vette észre a kerékpárt". – A baleset előtt három autó volt előttem, a sort egy külföldi rendszámú autós vezette, aki maximum harminccal vánszorgott, feltartotta a sort. Valóban előzésbe kezdtem, harmincról gyorsítottam, talán kicsivel ötven fölé mehettem. Az előttem lévő autót megelőztem, amikor elém került a kivilágítatlan és kanyarodó kerékpáros. Sötét ruha volt rajta, semmit nem láttam belőle, szerintem eleve nem is a kijelölt kerékpárúton, hanem az úttesten haladt a Népkert soron. Sokkot kaptam, amikor elütöttem, és láttam, hogy milyen sérüléseket szenvedett. Ilyen állapotban telefonáltam a mentőknek, mert más nem tette meg. Azt se tudtam elmondani a telefonban, hogy hol vagyok. Ezért is fáj, hogy az apa a közösségi oldalán azt írta, hogy milyen nyugodt voltam a baleset után. Ő csak két órával később ért a helyszínre, az én családtagjaim már jóval korábban megérkeztek, addigra valamennyire megnyugtattak. Annak is örültem, hogy az elütött fiú beszélt a kiérkező mentősökhöz – onnantól kezdve már tudtam, hogy jó kezekben van. Nem érzem úgy, hogy a balesetben csak én lennék a felelős – magyarázta.

Márton nem mer bemenni a kórházba meglátogatni az elütött fiút, mert – elmondása szerint – a baleset helyszínén az apa megpróbált nekimenni, a rendőrök tartották vissza. Azt sem érti, hogy miért keresi a Facebookon azt a sofőrt, akit ő megelőzött. – Az ő tanúvallomását vette fel először a rendőrség, tehát megvannak az adatai – magyarázta Márton. – Tényleg nagyon sajnálom a történteket, minden reggel nézem a híreket a közösségi oldalon, hogy milyen állapotban van a srác. Remélem, teljesen fel fog épülni. Nekem munkaeszközöm a kocsim és a jogosítványom, az autómban félmillió forint kár keletkezett, amit belátható időn belül nem tudok megjavíttatni: a vizsgálat lezárulásáig persze eleve nem nyúlhatok a járműhöz. Kaptam egy kölcsön kocsit, de az első két napban csak úgy mertem vezetni, hogy folyamatosan ült mellettem valaki. Volt hét láthatósági mellényem, amelyeket azóta olyan bicikliseknek osztottam szét a városban, akiken nem láttam mellényt. Azt is tudom, hogy milyen érzés elütve lenni: engem 11 évesen csapott el egy autós biciklizés közben; a mai napig nem tudtam teljesen kiheverni azt az ütközést sem – mesélte Márton.

Olvasóink írták

146 hozzászólás
 • 146. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 25. 04:47
  „144. okz63

  Te ennél meredekebb dolgokat produkálsz itt napról napra, szóval inkább szerényen hallgatnod kéne...”
 • 145. okz63 2013. szeptember 22. 20:24
  „139. Roland1000 2013.09.20. 21:05
  "Én alapból nem értem ezt a kép feltöltögetést. Na mindegy. Lehet, nem vagyok elég modern."
  Vagy te csak alapból egy törvénytisztelő állampolgár vagy. Ez ilyen egyszerű...”
 • 144. okz63 2013. szeptember 22. 20:22
  „125. ifj. Nagy Gábor 2013.09.18. 22:23
  Izgalmas, amikor egy hivatalos rendőrségi helyszínelő munkáját is felül akarod már bírálni,
  ráadásul úgy, hogy mindezt személyes tapasztalat nélkül teszed, azaz TE NEM IS VOLTÁL OTT A BALESET IDEJÉN. :-(”
 • 143. agytröszt 2013. szeptember 22. 16:37
  „A szegény Fiú nem volt kivilágítva a biciklije este sötétedés után, nem volt rajta láthatósági mellény, sisak, stb. Ezen kívül azt sem tudjuk, hogyan fordult balra.....jelzés, körültekintés, stb.”
 • 142. Vega 2013. szeptember 21. 17:18
  „5 éve dolgozom sofőrökkel és a legtöbbjük csak azért nem biztonsági őr vagy portás, mert van jogsijuk. a probléma a futármentalitással ott kezdődik, hogy megmagyarázza amit nem kéne. nekem is nagyon sok a munkám, mégsem megyek át targoncával senkinek sem a lábán, hogy aztán azzal magyarázkozdjak hogy a szerencsétlen gyakorlatilag elém teleportált vagy mert már 16 órája nyomom. bizony be kell vállalni a le nem adott fuvarokat, egyéb esetben viszont vállaljuk fel magunkat. szerintem.
  egyébként meg volt egy jó haverom aki szintén dobozost vezetett egész nap, éveken keresztül ugyanazt szállította hozzánk és egyszer nem ő jelent meg. megkérdeztem a kollegáját hogy mi történt, amire ő közölte hogy a szerencsétlen elszállt és ennyi volt. gépjárművet vezetni veszélyes üzem magunkra nézve is. tetszik tudni, kedves Márton.”
 • 141. CID 2013. szeptember 21. 14:59
  „Persze, a kerós gyerek is hibás, de nem értem, miért kellett fittipaldinak kocsisort előzni? Az azért beleférhetne a búrájába, hogy, ha nem is alfája van a usernek, tudna menni gyorsabban, ha nincs valamiakadályozó tényező......”
 • 140. CID 2013. szeptember 21. 14:32
  „A hülye, alfával hordja a pizzát:D”
 • 139. Roland1000 2013. szeptember 20. 21:05
  „J.G.! Én alapból nem értem ezt a kép feltöltögetést. Na mindegy. Lehet, nem vagyok elég modern.

  Ez az eset nagyon felkorbácsolta az indulatokat és rengeteg a komment mindkét cikk alatt. Jó lenne, ha az utakon is eszébe jutna minden kommentelőnek, hogy vigyázni kéne magunkra és egymásra... Mert nem az autósok vagy a biciklisek, vagy egyes autómárkák tulajdonosai a nem normálisak, hanem az emberek...”
 • 138. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 20. 14:15
  „136. állatbarát3
  "Mi az,hogy JÓ TANÚ! Csak jó tanuk jelentkezését várják? Hm ez számomra érdekes."

  Az idézett mondatból számomra az következik, hogy később ért oda, az a tanú pedig, aki magát a balesetet nem látta, az akárhogy is nézzük, nem jó tanú(nak).”
 • 137. J.G. 2013. szeptember 20. 10:51
  „135. Roland1000 2013.09.19. 19:48
  Egy auto kepenek publikalasa semmilyen szemelyisegi jogi torvenybe nem utkozik. Erre probaltam utalni.
  Raadasul nem is a rendszam hanem a szin+tipus miatt hisztizik a tulaja... Na hagyjuk mar.”
 • 136. állatbarát3 2013. szeptember 19. 21:27
  „Az elgázolt fiú édesapja Facebookon tanukat keres. Ezen oldalon olvasgatva a hozzászólásoknál egy hölgy ezt írja:

  "Most hívtam Nándit, mert pont akkor jöttek arra, de már megtörtént a baj, így nem lesz jó tanú. Jobbulást kívánunk!!!"

  Mi az,hogy JÓ TANÚ! Csak jó tanuk jelentkezését várják? Hm ez számomra érdekes.”
 • 135. Roland1000 2013. szeptember 19. 19:48
  „JG, nem a kocsinak vannak jogai, hanem a tulajdonosának, és aki ismeri az autóját, az ismerő őt is..., nem logikus?”
 • 134. tucat 2013. szeptember 19. 10:58
  „120. CsImre
  Sajnálom, és kifejezetten lehangolónak találom, hogy immár semmihez sem kapcsolódva, a levegőben lóg a válasza. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő: igyekszem végérvényesen tudomásul venni, hogy a mogorva, nyersen ítélkező, sértő, uszító és útszéli hangvételű hozzászólásaimra e lap nem tart igényt. A lap döntése érvényesül akkor is, amikor valaki kívánságára szublimál egy-egy bejegyzés, például azért, mert a törlést kérő képtelen derűre hangolni magát, és nem hajlamos a megnyugtató megoldás megkeresésére: győzni, legyőzni, diadalmaskodni, eltiporni, megsemmisíteni akar. De talán a címzettekhez eljutott, vagy eljut valamiképp az a néhány, rövid ideig itt olvasható, majd kisepert gondolat, és segít nekik a finomhangolásban. Ha nem, hát nem, maradjunk végszóként ennyiben: sajnálom, oszt´ jó napot! Többet nem tehetek.

  Végül: a válaszával egyetértek, de inkább csak a távoli jövő ködébe vesző, morális ábrándként tudom értelmezni. Hogy egyebek mellett miért, azt, a fenti szövegen kívül, az a bejegyzés is magyarázza, amelyre alább reagált.

  Nemes küzdelméhez kitartást és közérdekű sikereket kívánok!

  Viszlát, DM!”
 • 133. J.G. 2013. szeptember 19. 10:04
  „111. kormoska 2013.09.18. 19:52
  A szokasjog es a szabalyok nem ugyanaz. 51 is szabalysertes. Az, hogy nem szankcionaljak altalaban, az egy masik tema. De egy baleset eseteben erdekes korulmeny lehet.”
 • 132. J.G. 2013. szeptember 19. 10:03
  „130. Roland1000 2013.09.19. 09:07
  Es most az a kerdesed, hogy a kocsi mit vetett, hogy kiposztoltak? Szegeny kocsi... kiraktak a kepet, pedig mint szemely, neki is jogai vannak!
  Vagy ez nem a "Verdak"?”
 • 131. v.imre 2013. szeptember 19. 09:43
  „Mostantól lesz idő az általános iskolák délutáni "szabad" foglalkoztatás keretében fakultatív kerékpár kreszt oktatni a fiataloknak, akár rendőrök felkérésével.
  Legutóbbi időkben a nyűgöm-bajom tapasztalata a gyerekekkel. Mondom úgy, hogy csak kerékpáros vagyok, alkalmanként gyalogos. A minap a keskeny járdán gyalogolva mindenféle hangjelzés nélkül került ki egy gyerek, a nadrágom szárát érintve. Én, mint öreg kerékpáros alkalmanként lassítva szólni szoktam, hogy "legyen szives... legyenek szivesek...", vagy gyengén csengőpótlómmal jelzést, jelzés ismétlést adok még kellő távolságból, hogy nekik is legyen idejük észlelni szándékomat és ugrás nélkül félreállni.”
 • 130. Roland1000 2013. szeptember 19. 09:07
  „Mondjuk azt elég visszataszítónak tartom, hogy a sérült fiú apja lefotózta az autót és a legnagyobb közösségi portálon mutogatja anélkül, hogy biztosat tudna a baleset körülményeiről - merthogy nem volt ott. Ráadásul ez fölösleges volt, hiszen abban az időpontban, azzal az Alfával egy baleset történt. És a biciklis is hibás volt, tehát nem értem ezt a fajta viselkedést. Kezd az apuka unszimpatikussá válni, még ha egyet is értek azzal, hogy tudni akarja, hogy mi történt.

  Sajnálom a sofőrt is. Ő is megsérülhetett volna, ha úgy rántja félre a kormányt, és rá is fennáll, ami a biciklisre, hogy belehalhatott volna a balesetbe. Ezt a sérült fiú apjának is elmondhatná valaki, mert úgy tűnik, hogy nincs tisztában vele.”
 • 129. métely 2013. szeptember 19. 08:12
  „A balesetet elszenvedett fiú kiskorú, tehát a szülőnek van felelőssége, nem is kicsi. Ami azon a bizonyos közösségi portálon folyik, az azért túlmegy egy határon.
  Én a szülők helyében csöndben maradnék.”
 • 128. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2013. szeptember 19. 02:48
  „Kistáska, legalább azzal ne égesd magad, hogy azt hiszed, egy tizenkettő egy tucat ezüst metál Alfát bárki felismer, pláne konkrét személyhez köt.”
 • 127. Trollmacsi 2013. szeptember 18. 23:19
  „119. tucat - elolvasod, átgondolod, hogy mit írsz, te szerencsétlen: ott van leírva, hogy "és az előzött autók takarásában valószínűleg nem vette észre a kerékpárt" illetve "Az előttem lévő autót megelőztem, amikor elém került a kivilágítatlan és kanyarodó kerékpáros." ami normális szövegértéssel egyet jelent: más képes észrevenni és lelassítani egy kivilágítatlan kerékpárnak, de én siettem, és telibe kaptam. <moderálva>”
146 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint elutasította a Kétfarkú Kutyákat a törvényszék

Elutasította a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nyilvántartásba vételét a Fővárosi Törvényszék. Tovább olvasom