Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

A Strabagé az 55-ös első, Mórahalomig érő szakasza

Szeged, Baja. Drágábban, az eredetileg becsült 3 milliárd 350 millió forint helyett 4 milliárd 290 millió forintért újíthatja fel a Strabag Általános Építő Kft. a Szegedet nyugatról elkerülő út egy szakaszát – az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Még így is az olcsóbb ajánlat nyert a másik pályázóval, a Duna Aszfalt Kft.-vel szemben. A feladat az 55-ös főút egyik 14 kilométeres szakaszának 115 kilonewton tengelyterhelésre történő megerősítése, továbbá az úttal párhuzamos kerékpárút megépítése.

Loppert Dánieltől, a Nemzeti Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. sajtószóvivőjétől megtudtuk: arról a szakaszról van szó, amelyik a szegedi nyugati elkerülőtől Mórahalom elkerülőig tart. Ezzel a friss döntéssel már 4 szakasznak van „gazdája" az 5 felújítási szakaszra bontott, 94 kilométer hosszú, Bajáig tartó 55-ös útnak.

Ráfér a nagyjavítás. Fotó: Karnok Csaba
Ráfér a nagyjavítás. Fotó: Karnok Csaba

Az első rész tehát Mórahalom elkerülőig tart, a másik maga a mórahalmi elkerülő – a Colas–Délút újíthatja fel. A harmadik rész a megyehatárig, Kelebiáig ér el, ennek még nem dőlt el a közbeszerzése. A negyedik szakasz Tataházáig, az ötödik pedig Tataházától Bajáig tart, mindkettőt a Duna-Aszfalt Kft. nyerte meg. A burkolat megerősítés mellett, a kültéri területeken párhuzamos kerékpárutat, valamint a mórahalmi elkerülőt is megépítik.

Hogy áll most a beruházás? Kelebia és Tataháza között a munkaterület átadását követően elkezdődtek az előkészítő munkálatok: a fák kivágása, a közművek kiváltása. A látványos kivitelezési munkálatok is elindulhatnak hamarosan, amennyiben az időjárás nem szól közbe. A Szeged–Mórahalom és Tataháza–Baja közötti szakaszok kivitelezése, valamint a mórahalmi elkerülő építéséhez rendelkezésre áll a forrás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Al Ghaoui Hesna áprilisra várja első gyermekét

A riporter nyáron, gengszterekkel forgatva döbbent rá, hogy várandós. Tovább olvasom