Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A szabadkaiakkal nyitott a Thealter

A közelgő Beckett-centenáriumra is gondolva a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Godot-ra várva című produkciója nyitotta tegnap a régi zsinagógában a kettős alternatív színházi fesztivált.
Az fővárosi Andaxínház bemutatója a régi zsinagóga kertjében. Fotó: Frank Yvette
A közelgő Beckett-centenáriumra is gondolva a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Godot-ra várva című produkciója nyitotta tegnap a régi zsinagógában a kettős alternatív színházi fesztivált. Előtte az Andaxínház mozgásművészeti kedvcsinálóját (képünkön) láthatta a megnyitóra összegyűlt közönség, majd Balog József, a MASZK Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta: a tizenötödik alkalommal megrendezett Thealteren eddig több mint harminc ország, összesen háromszáz produkciója vendégeskedett. Harmadszor ad otthont Szeged a Thealterrel párhuzamosan zajló Alternatív Színházi Szemlének. A kettős fesztivál költségeinek egyharmadát ma már a város önkormányzata állja.

A rendezvényt ugyancsak támogató Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára köszöntő levelében Magyarország legfontosabb kortárs színházi fesztiváljának nevezte a szegedit. Ma 16.30-tól a Cengiz Özek Árnyszínház előadásával folytatódik a program a Kövér Béla Bábszínházban, 19 órától az orosz BlackSkyWhite Színház Triada című produkcióját láthatják a nézők a régi zsinagógában. 20.30-tól Urbán András Társulata játszik a régi Hungáriában, 22 órától pedig a Bozsik Yvette Társulat adja elő a Tüzes Angyalt a Korzó moziban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törvényesített forradalom: Pozsony mérsékelte Pest radikalizmusát

Szeged - Jókai így sóhajtott fel: Pestről képtelenség befolyásolni a hatalmat, mivel a király, a… Tovább olvasom