Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A Szabadtéri ügyével kapcsolatban

Szeged - A szegedi Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált a rendkívüli közgyűlésre. Szó szerint, változtatás nélkül közöljük.
A Közgyűlés figyelemmel az érintett gazdasági társaságok piaci érdekeire, a vonatkozó jogszabály szerint eljárva, zárt ülésen tárgyalta a rendkívüli közgyűlés napirendjeit.

Fentieken kívül fontos rögzíteni, hogy a helyszínen az MSZP ifjúsági és nyugdíjas tagozatának fizetett, több esetben ittas, mintegy kéttucatnyi provokátora igyekezett megzavarni a Közgyűlés működését, és megpróbálták inzultálni a városházi köztisztviselőket, valamint a képviselőket.

A Fidesz-Kdnp frakció a lehető legegyértelműbben elhatárolódik a helyszínen fennhangon káromkodó, rasszista és antiszemita kijelentéseket bekiabáló MSZP-s aktivisták megnyilvánulásaitól.

A Közgyűlés tisztán gazdasági döntést hozott a Szabadtéri Nonprofit kft-vel kapcsolatban. A Szegedi Szabadtéri Játékok elmúlt években tapasztalt gazdasági mélyrepülését a tulajdonosnak meg kellett akadályoznia. Egy a város életében ilyen fontos szerepet betöltő intézményt a helyén kell, hogy kezeljen a tulajdonosa, nem megengedhető, hogy évről évre gazdasági krízis jellemezze a működést, amit az idei 126 millió forintos veszteség is jellemez.

A Szabadtéri igazgatója cég gazdasági mutatóiért felel, nem a művészetért.

A Szabadtérit nem az elmúlt 8 évben találták fel, nem az előző vezetőség, s legkevésbé nem Botka László építette fel, hanem a megalapítás óta eltelt több mint 80 évben belefektetett érzék, tudás, törődés és művészet, amit a Szabadtériért dolgozók kifejtettek.

Botka László akarata ellenére sem lehetséges, hogy az önkormányzat határozza meg a Szegedi Szabadtéri Játékok műsortervét vagy azt, hogy ki és mit rendezzen.

Az ilyen szándékoktól a Fidesz-KDNP frakció elhatárolódik.
Botka László pályáztatás nélkül nevezte ki a Szabadtéri előző ügyvezetőjét. A Fidesz-KDNP frakció javaslata szerint nyílt pályázaton kerül betöltésre az igazgatói poszt.

A fentiek a tények, minden más csak maszlag, amivel a szocialisták el akarják terelni a figyelmet a valóságról.

Szeged, 2012. december 13.

Fidesz-KDNP-frakció

Olvasóink írták

 • 16. ikszy 2012. december 15. 21:29
  „A Fidesz-Kdnp (csak idézet!) minden tagja komp akart lenni, de nem.”
 • 15. jozko 2012. december 15. 11:55
  „14.M.Aurélius:

  Feltehetően jogász fogalmazta:
  konkrét, nem érzelmektől túlfűtött írás, elfogulatlan érvelésekkel.
  Tény, hogy nem "magánlevél", ahhoz képest kicsit hivatalos a stílusa - olyan, ami éppen ide illik.
  Nyelvhelyességi hiba persze abban sem megengedett.
  Te -állításod szerint- többet is találtál- a "tele" gondolom azt akarja jelenteni!?
  Esetleg rámutatnál néhányra?

  Mondták már Neked : "Nem mind arany, ami fénylik!" ?”
 • 14. M.Aurelius 2012. december 15. 08:32
  „Ki fogalmazta ezt?
  Egy nyolcadikos diák ezért szégyellné magát, olyan primitív és tele nyelvhelyességi hibával.”
 • 13. Olajfa14 2012. december 15. 07:36
  „Hazudtok.”
 • 12. ikszy 2012. december 14. 17:41
  „Rémisztő, amit a FIDESZ és KDNP csinál. A legjobb védekezés a támadás. Ilyen aljas dolgokat egyesek le mernek írni. Ez az indulatok felkorbácsolása. Hátha lesz valaki, aki már nem bírja a mocskolódást és tesz valamit. Erre várnak ezek az arcátlan, <moderálva> pribékek. A sajtónyilvánosságot, az emberi jóérzést sértő kifejezések sora jut eszembe róluk, de van önuralmam (még!). Rasszista és antiszemita kijelentéseket csak halkan, maguk között használják a népnemzeti pribékek. Megtanulták az elmúlt hat évtizedben, hogy abból nem lesz bajuk. Több figyelmet nem is érdemelnek.”
 • 11. laca74 2012. december 14. 16:35
  „Majd csak most jön a java,egy csomó magára is valamit adó szinházi ember köszöni szépen de nem akar nyáron Szegedre jönni és majd meg lehet nézni a nézöszámot is. A fideszes városi képviselöket az elsö sorba...”
 • 10. pirosmanci 2012. december 14. 15:39
  „Ha annak idején az agit. prop. osztályon ilyen irománnyal jöttek volna elő, Lakatos Ernő elvtárs páros lábbal rúgta volna ki az elkövetőket. És ezek értékelik a kultúrát? Ezek csak arra jók, hogy megfeleljenek a símaszkos B-középnek! A "közlemény" tartalmáról már nem is szólva: " ... fennhangon káromkodó,rasszista és antiszemita kijelentéseket bekiabáló MSZP-s aktivisták ..." Biztosan MSZP-s volt a "taknyos<moderálva>ó" - (a kifejezést e másik cikkből vettem, cenzor!!!!!!!) - fülkeforradalmár, mi? Az "eltelt több mint 80 évben" meg benne van ám az "illegitim" 40 év is, félművelt <moderálva>!”
 • 9. macs 2012. december 14. 15:19
  „Azt hittem, hogy logikusan felépített, tényekkel, adatokkal alátámasztott indoklást fogok olvasni. Hát ...............”
 • 8. laca74 2012. december 14. 14:07
  „Jeti00! Ott a két pont:)”
 • 7. tuskóhopkins 2012. december 14. 11:11
  „Silány, képmutató, hazug fogalmazvány, a valóság szokásos figyelmen kívül hagyásával.
  Szégyellje magát mindenki, aki a nevét adta hozzá.

  "Tények, számok a szabadtériről
  Szeged - Jobboldali városatyák a december 1-jei közgyűlésen azt állították: visszaesett idén a Szegedi Szabadtéri Játékok árbevétele, és 126 millió forintos veszteséggel zárja majd a fesztivált működtető nonprofit kft. az évet. A számok valójában azt mutatják: a cég az elhúzódó gazdasági válság ellenére is nullszaldós lesz, vagy 1-2 millió forint plusszal fejezheti be a 2012-es évet."
  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tenyek_szamok_a_szabadterirol/2310976/”
 • 6. saturnus 2012. december 14. 09:53
  „Minden fideszes képviselőnek tudnia kéne,hogy a két és féléve tartó gazdasági mélyrepülés és hát a pénztelenség miatt nincs pénzük a népnek a színházra. Ide elkel utazni magas adó és benzin árak vissza riasztó és taszító költekezés ellenes.”
 • 5. lebowski71 2012. december 14. 09:19
  „Na majd most jön a gazdasági szárnyalás, ahogy azt az IH-nál láttuk. Új választások kellenek.”
 • 4. Jeti00 2012. december 13. 22:47
  „néha az ember már gyanakszik, hogy esetleg nem teljesen komplettek politikusaink. ezt abból gondolom, hogy még mindig próbálják magyarázni a megmagyarázhatatlant”
 • 3. tol 2012. december 13. 21:23
  „teljesen zagyva, összefüggéstelen magyarázkodás, szégyentelen szerencselovagok szerecsenmosdatása. Nagy baj ez Szegednek, hogy azok az emberek, akik a politikai élet meghatározói, ilyen rendkívül gyatra színvonalon dolgoznak!”
 • 2. studyfy 2012. december 13. 20:16
  „Érdekes, idáig az installáció volt a leváltás oka! Most meg a gazdasági problémák. Melyik az igaz, lehet hogy egyik sem? Mindegy , mert az éves ajándék fürdő és parkírozási bérlet már zsebben, szegedi cégek vezetői vehetik fel éves prémiumaikat. Különben tényleg röhejes: az év utolsó hónapjában szavazzák meg a prémiumokat. Ha-ha-ha. Normális helyeken az év első hónapjában határozzák meg az éves célkitűzés alapján a vezetők feladatait és mellé rendelt prémium összeget, annak kifizetési feltételeit.”
 • 1. szeti 2012. december 13. 19:40
  „tyúúúú, hogy van bőr a pofájukon még ezt leírni???!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bátyai megy! Botrány a városházán

A folyosón kiabáló szegediek várták a képviselőket. A prémiumokról is döntöttek: 61 milliót fizet ki a város. Galéria, videó. Tovább olvasom