Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

A szárazkolbász Baranyáé

Átadták tegnap a Pick-Délhús csoport 3,5 milliárd forintból kibővített, Közép-Európa legkorszerűbb szárazáru üzemét a Baranya megyei Alsómocsoládon.
Mint ismeretes, a Délhúsnak három telephelye van: Pécsett, Baján és Alsómocsoládon. A két évvel ezelőtt épült, 3300 négyzetméter területű alsómocsoládi üzem mellett a közelmúltban egy újabb, 1600 négyzetméteres feldolgozót és egy ötszintes toronyépületet emeltek. A Pick-Délhús csoport így Szegeden és Alsómocsoládon összesen évi 20 ezer tonna szárazáru előállítására lesz képes. A Baranya megyei fejlesztés nem Szeged rovására történt – nyilatkozta korábban lapunknak Kovács László, a Délhús és a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A beruházás része annak a termelésracionalizálási programnak, amelynek keretében a sertésvágás Pécsről Szegedre került, a baranyai megyeszékhelyen pedig egy úgynevezett húscentrumot hoztak létre. A tradicionális Pick szalámi a jövőben is Szegeden készül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntetések, gyűlések Párizstól Belgrádig

A zavargásokba fulladt október 23-i budapesti tüntetés adta az alkalmat, hogy kitekintsünk a… Tovább olvasom