Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

A Szegedért Alapítvány díjazottjai - a város aranyfedezete

Szeged - Gitármuzsikára épülő ünnepi gálaműsorral köszöntötték szombaton a nagyszínházban a Szegedért Alapítvány idei kitüntetettjeit. A város legpatinásabb civilszervezetének fődíját és három kuratóriumi díját 23. alkalommal adták át.
– Az eddigi kilencvenkét díjazott az alapítvány és egyben Szeged igazi értéke. A díjazott személyiségek által létrehozott értékek a város kultúrájának, tudományának, művészetének és emberi tetteinek vitathatatlan kincsei. Büszkék vagyunk arra, hogy városunkban tevékenykednek évtizedek óta, és örülünk annak, hogy elfogadták megbecsülésünk jeleit, az alapítványi díjakat. Mert a gyönyörű kisplasztika és az érmék mögött ők jelentik az aranyfedezetet – fogalmazott ünnepi köszöntőjében a Szegedért Alapítvány soros elnöke, Kiss Piroska. A Budapest Bank Nyrt. Szegedi Vállalati Üzletközpont vezetője méltatta azon magánszemélyek és cégek szerepvállalását is, akik adójuk 1 százalékának felajánlásával és további jelentős összegekkel támogatják az 1989-ben alapított és országosan is egyedülálló civilszervezetet nemes céljai megvalósításában.

Átadták a Szegedért Alapítvány idei díjait. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A Szegedért Alapítvány gitármuzsikára épülő gálaműsorral tisztelgett az idei díjazottak előtt: fellépett Pavlovits Dávid gitárművész a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Somorjai Péter dirigálta szimfonikus zenekarával; Gerendás Péter előadóművész és a Fivérek zenekar. A gálaműsort Hell Istvánrendezte, Gellérfy László szerkesztette, Beslin Anita vezette. A művészeti kuratórium Gregor József-díját a grémium elnöke, Sándor János rendező adta át Tóth Pál animációs filmrendezőnek. A társadalmi-állampolgári kuratórium Debreczeni Pál-díját Gellérfy Lászlótól Sófi József, a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány alapítója vette át. A tudományos kuratórium Szőkefalvi-Nagy Béla-díját a testület elnöke, Dékány Imre akadémikus adta át Bernáth Árpád irodalomtörténész professzornak. Az életműdíjat az alapítvány soros elnökétől Csirik János programtervező matematikus, egyetemi tanár vette át.

Átadták a Szegedért Alapítvány idei díjait. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A nagyszínházi gálaestet állófogadás követte a Tisza Szállóban, ahol Botka László polgármester mondott pohárköszöntőt: gratulált a díjazottaknak, megköszönte az alapítványnak és támogatóinak, hogy immár 23. alkalommal tüntették ki a város kiemelkedő személyiségeit.

Olvasóink írták

  • 2. TUTI 2012. március 11. 19:47
    „HATALMAS GRATULA! :)”
  • 1. igazságkereső 2012. március 11. 17:25
    „Szívből gratulálok Sófi Józsefnek - és természetesen a többi díjazottnak is!! - a Debreczeni Pál díj elnyeréséhez! Tovább eredményes tevékenységet kívánok Neki a fiatal, tehetséges kutatók insprilásához, pénzügyi támogatásához!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakodalomba castingoltak - galériával

Háromszáz néptáncossal mutatják be nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Hegyen-völgyön lakodalom című darabot. Tovább olvasom